sorinel_pustiu09 Postat Septembrie 6, 2014 Partajează Postat Septembrie 6, 2014 De curand am gasit asa ceva si nu stiu ce este efectiv. ce amplificator este, la ce se foloseste unde, ce si cum??? jedia paging system jps-4800 asa scrie pe el asa arata http://www.jedia.info/img/catalogue/161/big/jps-3600_p1.jpg http://www.itdufa.ru/cat/warn/635/874/ Link spre comentariu
Vizitator Mihai David Postat Septembrie 6, 2014 Partajează Postat Septembrie 6, 2014 Salut este un amplificator de linie folosit de obicei la sonorizarea magazinelor mari sau alte institutii de gen Link spre comentariu
sorinel_pustiu09 Postat Septembrie 6, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2014 Ok, si poate fi folosit ca si un amplificator audio normal? sau lucreaza doar pe un anumit spectru de frecvente? adica voce? Link spre comentariu
bobo_romania Postat Septembrie 6, 2014 Partajează Postat Septembrie 6, 2014 (editat) LINE: менее -3 дБ (35 Гц - 19 кГц) Editat Septembrie 6, 2014 de bobo_romania Link spre comentariu
Vizitator Mihai David Postat Septembrie 6, 2014 Partajează Postat Septembrie 6, 2014 Ok, si poate fi folosit ca si un amplificator audio normal? sau lucreaza doar pe un anumit spectru de frecvente? adica voce? Are tot spectrul de frecvente insa, nu poate fi folosit pe boxe normale Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 6, 2014 Partajează Postat Septembrie 6, 2014 (editat) Conform datelor de aici are iesire pt. sarcina de 8 ohmi, deci merge si pe "boxe normale". Editat Septembrie 6, 2014 de franzm Link spre comentariu
sorinel_pustiu09 Postat Septembrie 6, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2014 Din cate am vazut, orientativ se foloseste pe goarne din alea. dar care e faza cu tensiune de 100v pe iesire sau ce reprezinta aia? Unele amplificatoare au 70de volti parca. Link spre comentariu
nea_bobina Postat Septembrie 6, 2014 Partajează Postat Septembrie 6, 2014 Din cate am vazut, orientativ se foloseste pe goarne din alea. dar care e faza cu tensiune de 100v pe iesire sau ce reprezinta aia? Unele amplificatoare au 70de volti parca. Traducerea prezentarii e aici (thanks Google Translate! ). In rest, groso-modo, P=U^2/R, de unde U=SQRT(P*R)=SQRT(480W*8ohm)=61.9V . Probabil ca excursia maxima a tensiunii pe linie poate atinge 100V, si asta au precizat acolo. Ok, si poate fi folosit ca si un amplificator audio normal? sau lucreaza doar pe un anumit spectru de frecvente? adica voce? Daca te iei dupa specuri (sarcina de 8 ohm, banda 35Hz-19KHz), ei bine, se pare ca poate fi utilizat si in casa. Daca ar fi lucrat doar pentru voce, banda ar fi trebuit restrictionata intre 200Hz si max. 8KHz. Cu stima, Nea Bobina Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 6, 2014 Partajează Postat Septembrie 6, 2014 O poză ajută mult: http://www.jedia.info/img/catalogue/162/big/jps-4800_p2.jpg Link spre comentariu
nea_bobina Postat Septembrie 7, 2014 Partajează Postat Septembrie 7, 2014 O poză ajută mult: http://www.jedia.info/img/catalogue/162/big/jps-4800_p2.jpg Buna dimineata, Sorinel, multumita lui Zal, acum poti vedea clar ce scrie pe panoul din spate: 100V / 20.8 ohmi. Aplicand formulele de mai sus obtii exact 480W . Asadar, cand puterea la iesire atinge 480W pe o sarcina de 20.8 ohmi, vei gasi la iesire o tensiune efectiva de 100V. Poti verifica foarte bine cu osciloscopul si aplicand semnal sinusoidal la intrare - caz in care trebuie sa te astepti la o amplitudine de 100V*SQRT(2) =141.4V sau mai concret spus, 282.8Vvv (varf-la-varf) . Ti-am pus valoarea Vvv intrucat cu osciloscopul asta vei masura, practic, si astfel sa stii cum poti converti ( Uef = Ua / SQRT(2) , unde Ua = amplitudine semnal ). Daca poti scoate un pret bun pe cutia aia, nu strica s-o ai prin "gradina". Rusii au constructii robuste de obicei si banuiesc ca la ora asta, si-or mai fi schimbat si calitatea productiei de componente. Spun asta, pentru ca am avut cateva amplificatoare rusesti, din care unul numit "Liorta" (2x60W / 4 ohmi). Finalul functioneaza si astazi, dar preamplificatorul m-a dezamagit - avea zgomot (fasait) sesizabil, iar comutatorul electronic producea mici pacanituri la schimbarea surselor. De asemenea, reglajul de volum se facea cu un set de rezistori comutati in trepte, o solutie interesanta, dar zgomotoasa - care m-a scos din sarite. Am intalnit sistemul la branduri mult mai pretentioase, dar fara zgomote... A ramas gazduit intr-o pivnita, asteptandu-si randul sa fie "luat la intrebari", hi. Asadar, inainte de a-l insfaca, ai grija sa-l asculti bine si sa-l fatzai suficient, pentru a-ti face o idee concreta. Cu stima, Nea Bobina 1 Link spre comentariu
sorinel_pustiu09 Postat Septembrie 11, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2014 Salutare baieti.... Intre timp m-am mai documentat si am aflat de care este de fapt (nu stiu sigur) faza cu tensiunea de 100V la iesire. Din cate am inteles acea tensiune este una fixa pe iesire iar puterea care reiese tot la iesire este reglata doar in curent. Si asta am inteles ca se face din motive ca la o tensiune fixa de iesire, Nu prea conteaza impedanta de iesire(sarcina). De aceea amplificatorul este gandit ca sa poate fi conectata la iesirea lui orice fel de impedanta. Am vazut acest amplificator de vanzare undeva. si nu stiam ce si cum este cu el. Deci nu am posibilitatea sa fac nici un fel de test pe el, decat sa il achizitionez. Link spre comentariu
Vizitator sitariu Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 salut!a-mi pare rau ,dar cu rusa stau rau ,rau de tot ,mai ales cu scrisul,pt.mine sunt helogrife!,spune-mi te re rog,anul trecut vorbeai despre un monitor cu intrare LVDS,a-i rezolvat ceva cu el,ai gasit cablu ,convertot,ceva s-o pui ca maonitor..???!! salut!a-mi pare rau ,dar cu rusa stau rau ,rau de tot ,mai ales cu scrisul,pt.mine sunt helogrife!,spune-mi te re rog,anul trecut vorbeai despre un monitor cu intrare LVDS,a-i rezolvat ceva cu el,ai gasit cablu ,convertot,ceva s-o pui ca maonitor..???!! Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 Salutare baieti.... Intre timp m-am mai documentat si am aflat de care este de fapt (nu stiu sigur) faza cu tensiunea de 100V la iesire. Din cate am inteles acea tensiune este una fixa pe iesire iar puterea care reiese tot la iesire este reglata doar in curent. Si asta am inteles ca se face din motive ca la o tensiune fixa de iesire, Nu prea conteaza impedanta de iesire(sarcina). De aceea amplificatorul este gandit ca sa poate fi conectata la iesirea lui orice fel de impedanta. O tensiune alternativa constanta la iesire nu are decât informatie de frecventa si în cazul de fata n-ar folosi la nimic. 100V este valoarea efectiva maxima a tensiunii la iesirea respectiva (amplitudinea tensiunii fluctueza în functie de semnalul aplicat la intrarea amplificatorului). Fara sarcina, din cauza transformatorului de iesire, e posibil sa se depaseasca aceasta valoare (nu cu mult). La iesirea de 100V se conecteaza difuzoare cu transformator de adaptare precum difuzoarele de radioficare (alea erau de regula pt o retea de 30V). Tranformatorul (tensiunea din secundar) se dimensioneaza astfel încât puterea transmisa difuzorului sa nu depaseasca valoarea puterii nominal a acestuia. Impedanta de sarcina din datele tehnice (20,8 ohmi) e impedanta minima admisa pentru sarcina distribuita (reteaua de radioficare sau sonorizare) conectata la iesire. Sistemul acesta de alimentare a difuzoarelor este asemanator transmiterii energiei electrice la distante mari prin linii de înalta tensiune: scad pierderile. 1 Link spre comentariu
sorinel_pustiu09 Postat Septembrie 14, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2014 Salut, mersi de lamurire. Am tot citit din surse in surse si am aflat si ceea ce mi-ai zis si tu. Practic, din cate am iinteles in amplificatory exista deja un transformator care ridica nivelul tensiunii iar la difuzoare exista din nou uun transformator, coborator si asta pentru a diminua pierderile. Acuma daca eu as pune mana pe un amplificator audio de genul ar trebui doar sa ii deconectez partea de transformator pe care o are intern conectata de la iesire de putere. Deoarece am inteles ca iesire din partea de final este tot de joasa impedanta 4-8 ohmi. In acest fel ma pot folosi de el in mod normal. Modelul de aplificator care l-am gasit are in el un transformator de 1450 de watti. deci cam este ceva de capul lui. Link spre comentariu
sorinel_pustiu09 Postat Septembrie 19, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2014 Se poate inchide acest topic! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum