Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SP 400 Strung. Carte tehnica?

harfa

Postări Recomandate

Vizitator florin1975

Te ajut dar putina răbdare inca sunt la serviciu. O alta modificare consta in modificarea lagărelor la variator. Am pus rul oscilanti din cauza ca axele sunt lungi si din cauza întinderi curelei apare efectul de  sageata deci si oscilație, in plus nu poti sa faci o aliniere perfecta a celor două axe. Aseară am făcut si schita axului tau mai am sa o cotez. Filetul este putin atipic tocmai ca sa nu facem improvizații. La origini acum 1500 ani strungul a fost făcut de elvetieni.

Link spre comentariu

Rabdare am, deoarece strungul sta desfacut din martie 2017.

Din ce spui tu, al tau strung este pe lagare.

Strungul meu este pe rulmenti, nu pe lagare (la axul strungului).

Variatorul nu-l mai are si mi-ar place sa-l refac/reconstruiesc.

Din ce ti-ai dat seama ca strungul a fost facut de elvetieni? Cu ce model elevetian seamana?

Eu am gasit multe similitudini cu strungul italian Caser 400.

Link spre comentariu
Vizitator florin1975

1. faptul ca este copiat dupa elvetieni mi la zis un neica mai demult, cei drept nu pun baza si nici nu ma intereseaza;

2. tot din martie 2017 lucrez si eu la el si tot lucrez, oricum a inceput sa prinda contur;

3. daca astepti pina in martie 2019-2020 s-ar putea sa I-ti dau eu axul si carcasa de fonta  pentru ca m-am gindit sa fac alt sistem cu rulmenti de inalta precizie samd (timp!!!);

4. axul acela cu rulmenti postat de tine nu este originalul un miner a modificat si a modificat aiurea, trebuie gindit o varianta de remodificare pentru un pic de precizie samd;

5. cu variatorul iti sugerez o idee, vezi pe la motorete, scutere sau alte masinute, eventual o cutie de viteze de tico, este mica mai tai in pic din ea etc, variatorul are raport de transmisie total cam de 4.2:1;

6. Ploiesti;

7. am incercat sa atasez citeva poze si o schita dar nu ma lasa, trebuie sa contactez nu stiu pe cine pt ca ocupa prea mult spatiu

Link spre comentariu
Vizitator florin1975

8. universalul se prinde de ax prin intermediul unei flanse la care se executa filet dinainte conform ax dupa care o strunjesti pe propriul strung pentru a adapta universalul cit mai precis. universalul il fixezi de flansa in cele tri suruburi

Link spre comentariu

Multumesc pentru schita si poze.

Te rog, detaliaza un pic ce reprezinta pozele (prima poza stiu ca este axul strungului).

P.S. Cred ca in schita cu cotele axului este ceva gresit .

Avem secventa cu lungimile 16 - 8 - 14 - 92 - 20 - . Aici, in loc de 20 trebuie sa fie alta valoare, poate 200. Te rog verifica.

Editat de grifonul_alb
Link spre comentariu
Vizitator florin1975

1. Confirm 200

2. Foto 2 si3 reprezinta sistesistemul de ambreiaj, ax inf variator flansa cu lagar ambreiaj electromagnetic partea de transmisie  de la motor

3. Foto 4 Cărucior plus o parte din sistemul de autocuratare cu pisla

4. Foto 5 In stinga este butucul intermediar de pe arbore plus un ax intermediar dreapta ca sa elimin transmisia directa de pe arbore, practic eliminarea unor uzura.

Multumit?

Link spre comentariu

Multumit si inca o data multumesc pentru poze si detalii.

La ce tensiune functionaza ambreiajul  electromagnetic?

Este buna ideea de a folosi un ax intermediar pentru actionarea arborelui principal.

In ce ai prins (cum ai prins) acest ax intermediar?

Link spre comentariu
Vizitator florin1975

1. 24 v

2. În poza nu se vede si al doilea lagăr. Am dat 2 găuri în batiu si 2 in carcasa arborelui cu ocazia asta am rigidizat mai mult ansamblu. Mai putine vibratii.

Link spre comentariu

Si incape axul intermediar in papusa fixa?

Nu atinge in axul secundar care este tot in acea carcasa?

Daca ai o poza -  ma voi lamuri.

Vad ca ai multe idei bune de imbunatatire a acestui strung.

Eu , intai, trebuie sa aduc strungul meu la un stadiu cat de cat functional. Si apoi sa ma gandesc la imbunatatirea lui.

Link spre comentariu
Vizitator florin1975

Bineinteles ca încap toate pt ca le am calculat, ba chiar le am si probat. O poza pe la sfîrsitul săptămînii. Sfat: ia in calcul de la început îmbunătățirile. Pt ambreiaj poti sa iei in calcul spre exemplu si unul de motosapa pt ca este gata făcut. Pina acolo studiază problema axului si carcasai, vezi un nn3010k, o bucsare a carcasei etc, dacă vrei ceva precizie. Multe optiuni pt carcasa nu prea văd,  eventual să faci alta . Balaria care a făcut o predecesorul cu rulmenti aia nu este ok. Eu as face un lagăr separat as freza putin carcasa o aliniere samd după care ax nou. De pe ce meleaguri esti? Bănuiesc ca sti bancul cu jidanul ratele si ideile!

Link spre comentariu

Sunt din Focsani, iar strungul este la tara, la vreo 8 km de Focsani.

Referitor la a lua in calcul de la inceput imbunatatirile, le iau, din aceasta cauza pun multe intrebari. Problema este ca nu am experienta in lucrul cu un strung si nu stiu ce mecanisme are in el decat dupa ce-l dezasamblez. Dar la al meu strung cum nu prea am ce dezasambla si, neavand un manual, o schita cu tot lantul cinematic al strungului , nu prea stiu ce imbunatatiri pot aduce.

Din aceasta cauza m-ar ajuta sa vad cat mai multe poze cu un strung functional - poze atat din exteriorul cat si din interiorul lui.

Carcasa este data deja la incarcat, aliniere si rectificare casete rulmenti.

Axul este deja dat pentru a-i face filet si flansa pentru universal de 160.

Anul acesta, prin ianuarie, am demontat cam 60% din carucior.

Sa se mai incalzeasca afara un pic si voi mai demonta din strung.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator Claudiu - Manuel Mitu

Salut, domnilor !

In urma cu un an am achizitionat acest model de strung SP 400; nu avea niciun fel de inscriptii iar prin ajutorul acestui forum am reusit sa imi dau seama ce era de fapt.

Motorul era ars dar, l-am rebobinat; cureaua mare este destul de deteriorata iar pe cea mica nu am reusit sa o gasesc niciunde dar, am reusit sa montez una de accesorii dela Dacia 1410.

Imi lispesc pinioanele de avans, papusa mobila iar bacurile nu se potrivesc.

Aveti cunostinte cine are piese de schimb pentru asa ceva ca sa-l pot pune in functiune ? am dat zeci de telefoane si ... nimic.

...ca sa nu mentionez ca habar nu am cum sa schimb cureaua care ajunge sus.

Ma poate ajuta cineva ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări