Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SP 400 Strung. Carte tehnica?

harfa

Postări Recomandate

Vizitator adrianC82

Grifonul, universalul este prins pe flansa care este prinsa pe ax prin filetului.

Emil asta am banuit si eu ca este pentru viteza, mai ales pentru faptul ca pe variator sunt doua scari gradate pentru viteza: una mica si una mare.

In momentul acesta strungul merge doar pe viteza mica, maneta nu cupleaza pentru viteza mare peste 750. De demontat este destul de dificil caci este sub axul principal.

Cei care au aceasta maneta functionala ar putea face va rog o poza.

Multumesc

Link spre comentariu

Grifonul, universalul este prins pe flansa care este prinsa pe ax prin filetului.

Emil asta am banuit si eu ca este pentru viteza, mai ales pentru faptul ca pe variator sunt doua scari gradate pentru viteza: una mica si una mare.

In momentul acesta strungul merge doar pe viteza mica, maneta nu cupleaza pentru viteza mare peste 750. De demontat este destul de dificil caci este sub axul principal.

Cei care au aceasta maneta functionala ar putea face va rog o poza.

Multumesc

Nu înțeleg cum nu cuplează . Daca se blochează înseamnă ca este cuplata . Si ca sa fie funcțională trebuie ridicat capacul si in partea stanga lângă curele este un gen de Bucșă care trebuie trasa puțin in spate .

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Trebuie trasa in spate. si cuplat maneta de langa universal ( nu mai retin daca cuplat este maneta in sus sau in jos)

Daca cumva amblele sunt cumplate universalul este blocat.

Daca nici unul nu este cuplat universalul se intoarce liber.

poza atasata cu capacul

post-246610-0-97781600-1508737462_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Incepi cu inceputul, cum stai la strung in timpul lucrului:

- desfaci pinionul (daca-l are) din stanga, de pe axul strungului,

- desfaci suruburile de la capacul casetei de rulment din partea stanga,

- scoti cureaua de pe fulia/fuliile axului strungului si o lasi libera, cred ca ar trebui scoasa de pe fulia variatorului,

- daca nu are, infiletezi o piulita, cea mai lata care o gasesti, pe axul strungului, O infiletezi in asa fel incat sa mai ramana piulita afara cu doar 1-2 filete.

Si de aici trebuie sa vezi ce metoda este de a impinge axul strungului spre universal. Aici ar trebui sa spuna cineva care a mai facut o asemenea reconditionare. La strungul meu, axul a iesit foarte usor, batand cu un ciocan peste o bucata de dulap de brad pusa peste piulita.

Fulia si rotile dintate de pe ax, din interiorul papusii fixe sunt fixate toate cu o pana lunga pe ax. Nu mai stiu ce, dar cred ca fulia mai avea un surub lateral de fixare pe ax, ca sa nu joace stanga-dreapta.

Dar mai bine pune niste poze cat mai detaliate.

Editat de grifonul_alb
Link spre comentariu
Vizitator Runde Paul

Buna seara !

Am achizitionat recent un strung SP 400 si v-as ruga daca are cineva cateva poze cu pinioanele de sub capacul din partea stanga a strungului ( cred ca cele de turatie, unde e maneta cu 3 pozitii) deoarece nu am monatate pinioanele. Multumesc anticipat!

O seara buna!

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Baieti, am stagnat cam mult timp cu reconditionarea strungului meu.

Am cumparat un universal de 160 si vreau sa-l montez la strungul meu.

Pentru cei care nu ati citit in urma, strungul meu are axul (universalului) fara filet. Are com morse 3. Cred ca este un ax la care nu s-a mai facut filet.

Deci, ce dimensiuni/cote are axul si ce filet - tip, lungime, diametru etc.

Multumesc.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator florin1975

Bine v am gasit!

Si eu am un Sp 400 aflat in faza de reconditionat spre montare. Prin urmare cine are nevoie de foto, schite sau cote il pot ajuta. Eu am făcut ceva modificari. Spre exemplu am făcut un ambreiaj, transmisia la arbore am modificato printr un Pinion intermediar, la cărucior am făcut un sistem de autocuratare cu pisla si as mai modifica cîte ceva dar ma mai gîndesc. 

Link spre comentariu
Vizitator florin1975

Constructiv a avut filet m35x2.5 nu mai stiu lungimea dar verific cînd ajung acasă. Ideea este ca ar fi bine sa refaci axul. Originalul a fost cu universal de 125. Cel de 160 este cam greu mai ales ca fiecare se face pe o bursa si nu rulment pe doua rînduri de bile cilindrice, bonus grija mare cu ungerea si mizeria care intra in lagăr.

Link spre comentariu

Multumesc de informatie.

Pune ceva poze cum este prins universalul + flansa de axul strungului.

Si cum ai adaptat ambreiajul? ceva poze.

Din ce localitate esti?

P.S. Te rog sa verifici daca axul strungului are filet de 35X2,5.  Nu am gasit datele despre acest filet in stasuri.

Editat de grifonul_alb
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări