Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SP 400 Strung. Carte tehnica?

harfa

Postări Recomandate

Multumesc pentru poze.

Asa cum am spus este un SP400 , pe bucse, dar cu selectorul de sens incorporat in cutia strungului si cred ca si batiul este mai lung.

La strung ai si picioarele de sprijin cu variatorul de turatie?

Link spre comentariu

Da are picoarele si are variatoru. Acuma adus la sablat si vopsit. Inca aia nu stiu cum vine rotile de scimbcare a, b, c cum vine la rand. Mai trebe sa fac un ax de la scimbatoru de sens ca lispseste

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pot sa ajuta cineva cu niste poze cum trebe sa arata un strung complet partea de spate ma intereseaza cum este actionat rotile de scim asemenea

Chester_robi@yahoo.com 

Editat de Vaida Robert
Link spre comentariu
  La 13.04.2021 la 15:28, Vaida Robert a spus:

Pot sa ajuta cineva cu niste poze cum trebe sa arata un strung complet partea de spate ma intereseaza cum este actionat rotile de scim asemenea

Extinde  

Daca esti din Oradea si vrei sa-l vezi pe al meu lasa-mi un mesaj privat.

IMG_3635.JPG

La 02.04.2021 la 12:24, grifonul_alb a spus:

Cand ai timp, te rog fa vreo cateva poze si la variator cu tot sistemul  lui.

Multumesc.

Extinde  

IMG_3640.thumb.JPG.1c7f690c4f9a82b1454a8ff08610d4c3.JPG

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am si eu un astfel de strung.este intr-o stare normala.dar parerea mea este un GUNOI.mai am unul de piese dar din 2 nu am putut sa fac unul bun.e o joaca de copii mai ales cu bucsa aceea de bronz.rigidiltate zero.nu dati banii pe prostii.ce poate sa scrie in acel manual.

si inca ceva.cei care vind acest model de strung nu au nici o treaba cu prelucrarile prin aschiete.ei cred ca vind nu stiu ce scula.sint luate de la fier vechi cu max 1 leu kg(eu asa l-am luat pe unul)cu acest strung poti sa faci maxim balamale la porti(nici alea nu sint sigur ca ies)

Ps.acum reconditionez un Kart emu- 200.e total altceva

stima

Link spre comentariu

Dupa cum s-a mai spus aici strungul este o copie dupa strungul italian Caser 400.

Cat de reusita este... nu stiu pentru ca nu am acces la cel italian.
Dar din discutiile de pe forumurile italienilor originalul este foarte precis.

Ce cred eu despre acest strung (SP400  sau SN 200x400)
Rigiditate: este foarte rigid, cu batiu lat si carucior imens pentru dimensiunile lui. Poti lua span aproape ca pe un SN320. 
Puterea motorului este de asemenea mare; este un strung mic si foarte robust.

Precizie: aici nu comentez; majoritatea strungurilor gasite sunt cu uzuri foarte mari deoarece au fost folosite prin scoli, deci supuse greselilor de catre generatii de elevi. Unele nici nu mai merita efortul restaurarii.
Insa odata rectificate caile de rulare si pus la punct eu zic ca bate la fund orice chinezarie.

Facilitati: avans automat longitudinal si transversal automat cu diverse viteze, o gama vasta de filete, cursa saniei transversale foarte generoasa (poti strunji con de 100mm)... la dimensiunea lui eu zic ca ofera mult.

stefbure - dvs ati luat din start un gunoi. Adica un strung fara papusa mobila, abuzat si chinuit. Din rahat nu poti face bici.
De asemenea, e problema cu faptul ca exista numeroase dimensiuni de batiu, eu am identificat 4 si or mai fi; difera distanta intre prisme, latimea totala a batiului, inaltimea prismelor etc. Deci nu se potrivesc piesele.

Majoritatea posesorilor l-au folosit la degrosari sau in general piese scurte si batiul precum si surubul conducator prezinta uzura mare in capatul spre universal (o boala la orice strung de altfel).

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...
  • 8 luni mai târziu...

Va salut, stie cineva cum pot da de Vizitator florin1975 ?

De asemenea e cineva din Bucuresti / Ploiesti care are strungul SP400 si se pricepe bine la el? Doresc sa il conactez telefonic pentru cateva lamuriri.

Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări