Mihai Popa Postat Septembrie 6, 2014 Partajează Postat Septembrie 6, 2014 Buna ziua. Am nevoie de un sfat pentru rezolvarea urmatoarei probleme: am un site web incarcat pe un modul (un modul cu PIC18F67J60) pe care as vrea sa il accesez de la serviciu. Acasa am internet prin pppoe si un router Edimax. Problema mea este cum fac sa pot accesa acest site web. Va multumesc pentru orice indrumare. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Septembrie 6, 2014 Partajează Postat Septembrie 6, 2014 Nu am folosit aceasta configuratie dar in primul rand trebuie sa folositi optiunea DDNS din meniul WAN. Asa aflati adresa IP a routerului. Apoi trebuie sa configurati Virtual Server din sectiunea NAT cu adresa si portul dispozitivului si portul de iesire (public port). Apoi testati din alta retea accesarea disipozitivului cu o adresa de forma 123.123.123.123:12345 unde123.123.123.123 este adresa ip pe care o aflati cu DDNS si 12345 este portul public ales de dv. la setarea Virtual Server. Presupun ca dispozitivul foloseste portul 80 asa ca la Private Port de la Virtual Server treceti 80. Daca nu aveti succes cu Virtual Server alegeti optiunea Port Forwarding din NAT la care faceti aceleasi setari. Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 6, 2014 Partajează Postat Septembrie 6, 2014 In primul rand trebuie sa te gandesti ce faci cu IP-ul dinamic, adica cum il faci "static". O varianta posibila este sa ceri IP static providerului de internet, cu siguranta o sa platesti mai mult la abonament. Personal folosesc varianta cu dinamic DNS si o sa explic placuta sau neplacuta mea experienta. Ce e cu DinamicDNS (DDNS)? Se asocieaza un nume de domeniu, ex: mihaipopa.dyndsn.com cu ip-ul dnamic, de actualizarea ip-ului dinmamic (cand acesta se modifica) se ocupa un client "local" de DNS. 1. Multa vreme am utilizat un cont gratuit de la dynDNS.com sau no-ip.com iar clientul de DNS (cel care face actualizarea IP-ului in site-ul celor de la DynDNS) era chiar routerul. Majoritatea routerelor au si serviciu de client DDNS pentru cateva site-uri (sigur are si Edimaxul tau). Practic introduceam domeniul primit de la dyndns, username-ul si parola, de fiecare data cand routerul avea al IP public (WAN) il actualiza si pe cel de la dyndns, Urmatorul pas e sa deschizi un port (forwarding) in router, adica sa realizezi o cale de acces din WAN spre LAN. Daca modulul tau il accesezi pe o adresa de genul 192.168.0.190 atunci deschizi portul 80 in router. 2. Mai nou am ales sa platesc un cont la dyndns, treaba cu ointurile free nu mai functiona prea bine (trebuia mereu sa imi fac alt cont). Acum au inceput problemele cu routerul, adica se bloca accesul la interfata web dupa care pica de tot. Initial am crezut ca dupa 5 ani routerul trebuie scos la pensie si ca atare am cumparat un router nou (TP-link 1042ND) sperand ca se rezolva orice problema. 3. Ultima metoda aleasa de mine a fost sa pun un arduino pe post de client de DDNS, adica actualizarea in dyndns o face placa arduino + ethernet si astfel am scapat de blocarea routerului. Nu am inteles de ce doua routere se blocheaza in mod identic atunci cand utilizam serviciul lor de DDNS (multa vreme nu a facut asa). 4. O solutie viitoare o sa fie testarea serviciului de DDNS al celor de la RDS, am intees ca ofera gratuit asa ceva. (doar abonatilor). Sper ca ai inteles ceva din mica mea poveste. Link spre comentariu
Mihai Popa Postat Septembrie 6, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2014 (editat) Va multumesc pentru raspunsuri. Am rezolvat cu DDNS de la RDS. Pana acum functioneaza bine, doar ca in router-ul meu a trebuit sa fac si port forwarding pe adresa server-ului meu si tot ce a spus " The Stressmaker". O seara buna, Mihai Editat Septembrie 6, 2014 de Mihai Popa Link spre comentariu
riderinblack Postat Septembrie 6, 2014 Partajează Postat Septembrie 6, 2014 Poti dezvolta putin cum ai facut? Multumesc. Link spre comentariu
Mihai Popa Postat Septembrie 6, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2014 Pai, eu am internet de la RDS. Am sunat la ei, deoarece in postul lui, Stefan Nicolae spune, la pozitia 4 ca cei de la RDS au posibilitatea de a face ei DDNS. Deci, am sunat la ei, mi-au spus sa intru in contul meu de RDS si de acolo sa introduc numele de sub-domeniu. Dupa asta, am asteptat cam 15 minute sa se activeze DDNS-ul si apoi am restartat router-ul meu. Pasul urmator a fost sa urmez ceea ce a scris "The Stressmaker" mai sus si, surpriza...totul functioneaza, adica am accesat site-ul stocat in PIC18F67J60 de pe telefonul mobil prin Vodafone. 1 Link spre comentariu
riderinblack Postat Septembrie 7, 2014 Partajează Postat Septembrie 7, 2014 Multumesc, acum am vazut si eu acea optiune in contul de client rds. Link spre comentariu
Vizitator ozanalatex Postat Octombrie 9, 2014 Partajează Postat Octombrie 9, 2014 Trebuie sa faci port forwarding in rooter pt portul 80 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum