Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Circuit dinam

Vizitator Arhifane

Postări Recomandate

LM7805 e puțin mai complicat , poate LM317 . Oricum , are cădere mai mare decât cel cu MOSFET + Bipolar. Cât despre MC34063 nu e chiar grozav în aplicația asta . Are referința de 1,25V ceea ce înseamnă o pierdere majoră - eventual un artificu cu un PNP pentru a mai îndrepta lucrurile . Deasemenea căderea pe switch este de minim 1V . Cu alte cuvinte , la două LED-uri ( sau trei ) și 4-5V tensiune minimă soluția MOSFET + Bipolar este cea mai bună. Să facem un calcul - la 2 x 1,5V = 3V pe LED-uri și 4-5V la intrare avem 60-75% randament . Garantez că nu se obține randament mai bun cu MC34063 în aceleași condiții.

Link spre comentariu

Care te potrivesc pe tine ca pret, disponibilitate etc.

Uita-te la cati lumeni emit, evident ia-le pe cele cu cifra maxima (randament mare).

Insa tine cont de conditiile: unghi de emisie =~120 grade, adica unghi larg si curent maxim peste 100mA clar, cu cat mai mare cu atat mai bine.

Superfluxurile au insa in general unghiuri mici si curenti mici.

Daca vrei ma uit si pot sa-ti fac sugestii - PM

In timp ce scriam ti-a explicat si UDAR foarte bine, deci si el e pentru schema cu trz + mosfet.

Editat de Dxxx
Link spre comentariu

redresare plus apoi un mic circuit care sa supravegheze incarcarea unui acumulator cum er fi unul de la un tel mobil si apoi te joci tu ledurile .nu ar mai buna ideea asta ??poate colegii de mai sus stiu ei mai bine )))

Link spre comentariu

Eu zic că merită încercată și varianta simplă cu J-FET conectat ca stabilizator de curent, ar încăpea ușor în stop cu tot cu cele două leduri.Singurul dezavantaj e că nu poți regla curentul limită, dar oricum acesta va fi sub 15mA, deci în zona sigură pentru leduri.Eu în locul lui aș începe prima dată cu schemele mai simple, dacă nu e mulțumit, atunci poate avansa la cele mai complexe.Așa mai și învață câte ceva  :rade:

Editat de validae
Link spre comentariu

Am gasit deja o solutie foarte ok...

Am gasit deja un convertor DC-DC Buck/Boost in comutatie, cu V-IN 3-35V si V-OUT 1.2-30V doar ca dureaza pana ajunge de afara...

Il setez pe 5V la iesire, iar la iesirea acestuia am sa leg super-cap-ul si cu ajutorul unor rezistente limitez curentul prin 2 LED-uri superflux legate in serie.

Link spre comentariu

Deci chiar nu intelegi, capacitorul vine inainte de driver ca sa acumuleze o tensiune mai mare, iar driverul va mentine curentul de iesire constant, desi tensiunea pe capacitor scade.

Daca il pui langa led capacitorul se va descarca putin insa tensiunea deja nu va mai ajunge pentru led - se va stinge aproape instantaneu.

Varianta ta cu stabilizator de tensiune apoi driver pasiv cu rezistenta este foarte proasta ca precizie a curentului, disipatie si mai si dureaza realizarea.

Uite schema mura-n gura, ca am avut timp si m-a distrat, dar incep sa regret daca vorbim de pomana...

Posted Image

http://s25.postimg.org/f0ql38rov/schema.jpg

Convertorul ala DC/DC ala in comutatie va da rezultate bune doar daca il reconfigurezi cu iesire de curent constant si pui in fata lui unitatea cu Shotky si cei 2 condensatori + 2 rezistente de 1 megaohm de egalizare, din schema de mai sus.

Insa ce spunea UDAR cu randamentul e o observatie justa...

Editat de Dxxx
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări