Filipone Postat Noiembrie 19, 2004 Partajează Postat Noiembrie 19, 2004 Are cineva o idee cum se comanda cartusele INKJET (tensiuni, curenti logica de comanda) pentru a deschide diuzele? Vroiam sa stiu daca se pot comanda in afara imprimantei pentru a le putea testa dupa ce li se face un refill. Ma mai gandem sa zobesc o imprimanta, sa ii iau partea de comanda a cartusului si sa o interfatez cu un PIC...Idei, sugestii, solutii... Vreau un brainstorming! :lol: Link spre comentariu
bogdanel Postat Noiembrie 23, 2004 Partajează Postat Noiembrie 23, 2004 Eu shtiu ca sunt injectoare realizate cu cristale piezo, deci trebuie sa aiba ceva impulsuri de tensiune mare, dar curent relativ mic. Acuma eu am constatat ca un toate astea cu jeg de cerneala este o sursa de +16 Voltzi, chiar 25, care comanda driverele.Incearca sa legi un amp audio, de 25-30w, printr-un rezistor de 100 ohmi, ii dai 1Khz shi vezi cum scuipa. Sunt curios shi eu.Daca nu merge, vezi cu osciloiscopul ce ai pe fire cand imprima... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum