Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echivalent tranzistor BD 334.

marius75

Postări Recomandate

• Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marius75

19

• modoran

5

• validae

4

• Radiotelegrafist

2

Top autori în acest subiect

• 2 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

N-am reusit sa repar sursa asta. Nefiind de meserie, nu am curaj sa fac masuratori "sub tensiune" cum s-ar zice...am facut masuratori doar cu aparatul scos din priza. Respectiv am scos toate rezistentele si le-am masurat/comparat rezultatele cu codul culorilor si toate se incadreaza in toleranta 5%, (mai putin cele de 1 ohm, respectiv 1,9 ohmi care le-am inlocuit intre timp, fiind arse), am dat jos toti condensatorii si i-am inseriat cu un difuzor (la fel ca pe cond de medii) :rade: sa vad daca mai trece curentul prin ei (sau daca trece tot semnalul, sa nu fie in scc vreunul). Alta idee nu mi-a venit avand in vedere ca nu am capacimetru...par OK toti. Diodele le-am masurat cu multimetrul dat pe functia dioda, doua dintre ele le-am inlocuit cu unele recuperate dintr-o sursa pc (verificate bune).

Atunci cand am cumparat mosfetul 2SK2645 am luat doua bucati (la fel si tranzistorul din poarta BC547 am luat mai multe bucati) ... ma gandeam eu ca nu-i dau de cap din prima la sursa asta :bataie Banuiesc ca din cauza ca nu am schimbat de prima data si rezistentele facute "sarma" (respectiv cele de 1 ohm si 1,9 ohmi) s-a ars iarasi optocuplorul (sau chiar mosfetul). Vreau sa inlocuiesc (din nou) mosfetul 2SK2645, tranzistorul din poarta BC547 si optocuplorul sa pun unul dintr-un incarcator de telefon...Problema este ca nu stiu exact cum sa asez optocuplorul din incarcatorul de telefon, ca are scrisul cam sters...de unde stiu care pini vin sus si care jos? Ce masuratori trebuie sa fac intre pini? Multumesc!

Editat de marius75
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Putin ajutor daca se poate.Aceeasi sursa dar cu probleme mai grave,au pocnit tranzistorii,r,diode inclusiv optocuplorul.Din ce am citit mai sus am identificat tranzistorii dar mai sint citeva diode si rezistente scrum.Are cineva schema?Revin mai exact cu lista la ce este ars.

Putin ajutor daca se poate.Aceeasi sursa dar cu probleme mai grave,au pocnit tranzistorii,r,diode inclusiv optocuplorul.Din ce am citit mai sus am identificat tranzistorii dar mai sint citeva diode si rezistente scrum.Are cineva schema?Revin mai exact cu lista la ce este ars.

zd1,zd2,d6,d7,r4,r8,c8 sint pirlite,nu se mai cunoaste nimic.

Link spre comentariu

N-am schema, dar am bune piesele respective...valorile sunt  r4: 1ohm/ 2W, r8: 2k, C8: 104. (asa scrie pe el)

Poate ii dam de cap....inca n-am reparat-o, cred ca am ceva probleme tot pe diode.

Editat de marius75
Link spre comentariu

N-am schema, dar am bune piesele respective...valorile sunt  r4: 1ohm/ 2W, r8: 2k, C8: 104. (asa scrie pe el)

Poate ii dam de cap....inca n-am reparat-o, cred ca am ceva probleme tot pe diode.

Multumesc Marius,vez daca identifici ce scrie pe diodele dz1,dz2 ,celelalte probabil sint 1n4148 mai mult ca sigur,la mine pe una scrie v4148,celalta sa spart iar pe una din tzener scrie 202,nu stiu ce reprezinta.Scoate rezistentele si diodele afara numai de un capat si masoarale,poate ai arse sau devalorizate,daca totul este ok pune un bec de 60-70 de w inseriat cu siguranta de alimentare,monteaza sursa pe dvd si fai proba,daca becul se aprinde tare adica normal vezi ca mai ai ceva ars,daca lumineaza mai slab ,dai becul jos si pui siguranta dupa care faci proba.

Link spre comentariu

Pe zd1 scrie 2  pe o parte si 20 pe cealalta, pe zd2 scrie C6V2/ST.

Rezistentele le-am masurat, la fel diodele facut probe cu becul inseriat pe alimentare tot nu vrea...

Editat de marius75
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări