Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ecoul asta omoara lumea ( probleme cu ecoul )

alexu_0687w

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alexu_0687w

4

• adircf

4

• radue

3

• neinvins

3

Top autori în acest subiect

imbraci toata sala in lemn in zig zag .. asa ceva am vazut pe discovery.pt ca sa imprastie undele care lovesc pertetii .. pt ca acestea sa nu se reflecte si sa faca ecou ..daca am gresit cu ceva, scuze .. dar parea logic ce am vazut acolo :smt006

Link spre comentariu

era vorba de o sala de sport .... si pot sa va zic din surse sigure ca e sala de sport a unui liceu din Iasi .... deci orice mari modificari a salii ies din discutiealex - problema e cam nasoala ... sincer nu m-am gandit la asta cand ti-am propus sonorizareaoare cand va fi sala plina de oameni - tot la fel se va auzi ?

Link spre comentariu

din cate stiu eu ecoul o sa fie acelasi pt ca o sa fie aceiasi pereti care o sa reflecte undele sonore (fizica clasa 11)fiind o mare d oameni, care vrand-nevrand fac galagie o sa acopere in mare parte ecoul .. asa ca o sa se auda mai slab .... dar in teorie acesta exista la aceeasi intensitate`

Link spre comentariu

Intr-adevar o sa mai scada, pt ca si persoanele absorb undele sonore, dar problema se pune la modul urmator: cat de mare e sala si cate persoane o sa intre in ea.Indiferent de pozitia boxelor nu o sa scapi de ecou ( poate doar daca la pui cu hornul lipit de podea ) pe partea de inalte.Pe partea de bas nu prea poti sa-ti faci probleme, pt ca se formeaza unde statioarea care pt unii inseamna bas mishto.Dar problema o sa fie la inalte.Persoanele o sa absoarba reflexiile care normal ar avea loc cu podeaua, dar in afara de podea sa nu uitam ca mai sunt inca vre-o cativa pereti, si unii dintre ei teoretic nu prea au legatura cu podeaua...Oricum succes ! :smt006

Link spre comentariu

pai lojic ca o sa sune mai calumea cand e lume in sala aia. Va spun din proprie experienta. si eu am avut de-a face cu sali la care acustica salii a fost neglijata in timpul proiectarii sau asa ceva...cand se umple sala, nu mai "reverbereaza" in halul ala, numai ca la tine e c-am nasol ca ai spus ca ai fullrangeuri cu hp18w. de aici imi dau seama ca sunt mari si nu le poti pune pe standere :smt003 , ca daca se umple sala, v-a trebui sa insisti cu volumul. :smt006

Link spre comentariu

am fost cu 2 boxe cu hp 18 w full range si era un ecou naspa daca ajungeam spre maxim cum fac sa l mai diminuez daca nul scot din sala aia de sport

Incearca cu boxele amplasate doar intr-un colt al salii si nu pe mijlocul ei asa cum banuiesc c-ai facut atunci.
Link spre comentariu

vad ca alex nu mai raspunde .... dar pot sa o fac eu in locul lui - in cunostinta de cauza

FIXVID - full-range-urile cu hp18w au ca medii de 10" (selenium QSL 10P20 sau QSL 10P30 nu stiu sigur care) si ca tw - PHT408

sunt filtrate pasiv cu filtre proiectate de DjDNA

adircf - dar daca pune boxele pe niste mese ?? e buna inaltimea ? cam cat de sus tii tu boxele pe standere ?

Snake sala este o sala normala de sport ... cat un teren de baschet ... iar persoane - nu se stie sigur ....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări