Vizitator aeon07 Postat Septembrie 4, 2014 Partajează Postat Septembrie 4, 2014 (editat) pe scurt, s-a stricat "ceva" pe partea de aer conditionat la un citroen c4 si ventilatorul nu mai functioneaza deloc (unitatea pare sa dea comanda, cel putin asa afiseaza pe display) posibil sa fie un modul regulator cu un mosfet de putere (cost vreo 550 lei nou, dar nu e sigur ca aici e buba si posibil sa fie bani dati degeaba) sau partea de comanda (CB, pret mai bine de 2000 lei) am incercat reparatia regulatorului (schimbat mosfet-ul cu altul asemanator ca amperaj si tensiune, dar absolut fara efect, nici macar nu se incalzeste .. deocamdata problema e rezolvata cu un cablu tras direct de la ventilator si pus la mufa brichetei numai ca merge la turatie maxima (normal) si ideea era de intercala pe cablu un regulator cu potentiometru care sa varieze turatia ventilatorului, destul de mic si care sa nu se incalzeasca sa ia foc consumul ventilatorului inca nu l-am masurat (nici nu e acces la el sa vad daca scrie ceva), dar dupa cum se incalzeste cablul si prajeste mufa, estimez 6-7A nu trebuie nimic precis sau stabilizat, o plaja de 5-12v e mai mult decat ok, dar sa suporte lejer curentul cerut am gasit pe okazii ceva gata facut in comutatie, dar e cam scump si cam mult pentru necesarul actual si nici nu sunt convins ca suporta curentul respectiv http://www.okazii.ro/componente-electronice/aletele/dc-dc-ltc1871-converter-3-5-to-30v-100w-boost-step-up-in-3-5-30v-6a-max-10a-out-3-30v-voltmetru-incorporat-citeste-in-out-a157972312 nici nu as vrea o chestie masiva, cu 3-4 tranzitori de putere in paralel pusi pe un radiator urias ca asa pun un bec de far serie si tot caldura rezulta, cu bonus si lumina ceva simplu si eficient pareri? ps. nu sunt sigur daca trebuia sa merg pe aria "electronica auto" daca da, rog mutare Editat Septembrie 4, 2014 de aeon07 Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 4, 2014 Partajează Postat Septembrie 4, 2014 Modulul de pe okazii pare a fi un ridicator, nu ceea ce vrei tu. Tu ai nevoie de coborator. Merita sa cumperi un modul coborator decat sa-l faci. Exista pe ebay si fara voltmetru. Link spre comentariu
Vizitator aeon07 Postat Septembrie 16, 2014 Partajează Postat Septembrie 16, 2014 nu cred ca e ridicator, e coborator numai ca exprimarea e ciudata, adica poti sa-l alimentezi cu orice tensiune pana la 30v si normal ca la iesire ai putin sub tensiunea de intrare probabil debiteaza 10A dar fara sa fie mari diferente intre Vin si Vout deocamdata problema e rezolvata cu un cablu+mufa la bricheta.. la maxim Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 16, 2014 Partajează Postat Septembrie 16, 2014 In fapt chiar este boost: http://www.alldatasheet.com/view.jsp?Searchword=LTC1871 Link spre comentariu
giongiu Postat Septembrie 16, 2014 Partajează Postat Septembrie 16, 2014 Pentru a regla turatia, nu e nevoie de o sursa in comutatie, ci de un simplu regulator cu PWM variabil. E suficient un integrat UC3843 , un mosfet, IRFZ48 si cateva componente pasive. Totul in valoare de 10-15 lei. Link spre comentariu
Vizitator aeon07 Postat Septembrie 22, 2014 Partajează Postat Septembrie 22, 2014 o schema pls? am facut eu ceva montaje electronice, dar au trecut cam 20 de ani de atunci... :( Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum