Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Variator turatie cu generator PWM

Ombladon2002

Postări Recomandate

• Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ombladon2002

15

• UDAR

4

• daniel_88

4

• Mircea

3

Top autori în acest subiect

Vizitator maryo_instal

Nu am senzori....referinta o va liua de la un senzor de gaze arse montat in cosul de fum..de la acesta preia informatiile .....Ventilatorul este unul normal...cum au toate cazanele....nu stiu sati zic mai multe ...cauta ventilator cazan vigas, viesmann, orlan....trebuie sa existe si ceva detalii i descrierea lor si care te.ar putea ajuta.....

Link spre comentariu

E un pic inpropriu cu titlul topicului in cazul asta, dar e bun ca proiect, ca exemplu. Nicidecum nu vei putea face variatie de turatie la un asincron cu PWM...aici intervine diferenta aia de 7-800 lei de care vorbeam.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Ba se poate face, dar cu achizitia unui convertizor de frecventa care sa aiba si o intrare pentru variatia turatiei externa, acea intrare va fi comandata de un montaj care va converti variatia NTC a termistorului in semnal pentru convertor...de aceea vorbeam de diferenta de pret, deoarece un astfel de covertor poate costa destul de mult, si ca sa il faci in regim de DIY e destul de comnplicat. Stima.

LE: ca idee ai putea iesi mai ieftin daca ai schimba motorul asincron cu unul CC si astfel ai putea sa il ataci cu PWM.

Editat de daniel_88
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări