Vizitator Elena Cristina Ciurea Postat Septembrie 3, 2014 Partajează Postat Septembrie 3, 2014 Am un transformator care de la 220v scoate 110v si vreau sa-l fac sa scoata 17-20 v cc pentru un redresor auto. Un sfat Multumesc Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 3, 2014 Partajează Postat Septembrie 3, 2014 (editat) Și care e legătura cu un cuptor cu microunde ??? Pentru un redresor auto e foarte mult 17-20V, poate vrei să-i faci și reglaj cu tiristor, altfel nu se justifică așa tensiune mare.Uzual trebuie să ai cam 13Vc.a. înainte de puntea redresoare și ideal ar fi să ai trepte de reglaj pe primar.Se pot face și prize pe secundar dar e dezavantajul că se lucrează cu curent mare în secundar, trebuie comutator serios acolo.Trebuie să dai mai multe date despre traful cu pricina, ce secțiune are miezul.Măcar grosimea pachetului de tole și lățimea tolei exterioare. Editat Septembrie 3, 2014 de validae Link spre comentariu
Vizitator Elena Cristina Ciurea Postat Septembrie 3, 2014 Partajează Postat Septembrie 3, 2014 Nu este nici o legatura,transformatorul este de cuptor si din el vreau sa fac redresorul. El scoate la iesire 110v si vreau sa-mi scoata 16-17 v. Maine am sa fac masuratorile si o poza cu el . Am un redresor tip vechi dar se incinge rau transformatorul. L-am masurat si scoate 17v inainte de punte si 14v dupa Transformatorul de cuptor este mare circa 10 -15 cm , latime ,inaltime ,sarma este destul de groasa pe secundar si ma gandesc ca are si amperaj mare. Nu prea ma pricep eu , dar imi place si am reusit multe si stricat si mai multe. Multumesc Link spre comentariu
Relav Postat Septembrie 3, 2014 Partajează Postat Septembrie 3, 2014 Sarma aceea groasa care ai vazut-o este infasurarea primara!!!!! In secundar scoate tensiune f mare (peste 2000V) Ai putea sa folosesti acel transformator daca ai inlatura secundarul si ai rebobina tu cu vreo 20 spire. Link spre comentariu
Fulgerik Postat Septembrie 3, 2014 Partajează Postat Septembrie 3, 2014 Nu cred ca este de cuptor cu microunde. Acela trebuie sa scoată 2000V c.a. Link spre comentariu
Vizitator Elena Cristina Ciurea Postat Septembrie 3, 2014 Partajează Postat Septembrie 3, 2014 Este de la cuptor in mod sigur(doar ce l-am demontat) si la masurare am vazut ca scoate 110v si asta vreau sa fac sa rebobinez dar nu stiu cu cate spire? Ce am mai gasit in forum atasez aici : Transformator cuptor microunde Salut,am rugamintea pentru cine are la indemana un transformator pentru cuptorul cu microunde si poate sa masoare rezistenta infasurarii primare, de la 220v, sa-mi spuna cam ce valoare are. Vreau sa verific pentru ca am un transformator care pare nou si are rezistenta infasurarii primare de 2,2 ohmi si nu stiu daca este in regula sau nu. Oricum ma intereseaza doar primarul pentru ca vreau sa folosesc traful pentru altceva.Va multumesc Da,este corecta rez. infasurarii primare,dar ia in calcul ca nu este din cupru,ci din aluminiu. Am atasat o poza a trafului si din cate se observa la acest traf infasurarea este din cupru. Cealalta infasurare este secundarul pentruca aici am avut conectat condensatorul si dioda pentru inalta tensiune.Dupa cat am reusit eu sa vad sunt cam 8 straturi a cate 14 spire pe strat cu sarma de 1mm. Miniaturi ata?ate Ia un cutit acutit si da deoparte putin email la sarma din primar, o sa surpriza ca e numai emailul colorat. Poate la ceva cupror vechi sa ai sarma de cupru in primar Ai avut perfecta dreptate. Am curatat un pic emailul si am avut surpriza ca sub el metalul sa fie alb-argintiu. Daca era sa calculez dupa formula si as fi introdus constanta cuprului in loc de aluminiu ajungeam sigur la alt rezultat. Nu mi-ar fi trznit prin cap, ca materialul aflat sub email este de fapt aluminiu. Va multumesc pentru lamuriri. Atasez o poza loata tot de pe forum Link spre comentariu
Fulgerik Postat Septembrie 3, 2014 Partajează Postat Septembrie 3, 2014 (editat) Nu prea înțeleg ce vrei. Ai măsurat tensiunea din secundar?Cu ce?Daca ai folosit un multimetru care acum arata 110V atunci cred că-ți trebuie altul.Acolo sunt mai mult de 2000V.Nu prea inteleg care ar fi treaba cu sarma de aluminiu. Editat Septembrie 3, 2014 de Fulgerik Link spre comentariu
surubarila Postat Septembrie 3, 2014 Partajează Postat Septembrie 3, 2014 Sanatate permanenta si saru'mana!Am un traf. 220/13,6 Vca 100VA fara punte redresoare(are cutie) si nu e home-made.Daca-l vreti imi dati PM. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 4, 2014 Partajează Postat Septembrie 4, 2014 Este de cuptor întradevăr, dar primarul este cel cu sârmă groasă și secundarul cu sârmă subțire fiind un ridicător de tensiune. Vezi că are și un șunt magnetic între cele două bobine, ala trebuie scos fiindcă scade cuplajul dintre înfășurări.Acest tip de traf este proiectat pentru utilizare de scurtă durată (maxim o oră) și are bobinajul calculat la limită, se va încălzi puternic la utilizare îndelungată.Trebuie să tai bobinajul cel cu sârmă subțire, care scotea înaltă tensiune și să bobinezi pentru test 10 spire cu orice sârmă în locul liber.Măsori tensiunea și deduci numărul de spire/volt cu care vei calcula câte spire ai nevoie pentru cei 13V necesari la redresor.Apoi vei bobina cu o sârmă cu secțiune corespunzătoare secundarul, recomand să nu demontezi tolele pentru că sunt sudate de obicei și le vei deteriora.Poți bobina cele câteva zeci de spire ale secundarului cu o suveică de 20 cm, pe care înfășori sârma de bobinaj și o strecori spiră după spiră în spațiul rămas, după izolarea cu un strat de carton a miezului de tole central. Link spre comentariu
Vizitator Elena Cristina Ciurea Postat Septembrie 4, 2014 Partajează Postat Septembrie 4, 2014 Da aveti dreptate, este tensiune foarte mare. Nu stiu de unde am scos eu 110v.Am sa fac cum zice -ti dv. cu bobinajul Multumesc mult Link spre comentariu
Nicusor Lupu Postat Septembrie 4, 2014 Partajează Postat Septembrie 4, 2014 Putem face un schimb,un traf.220/17V pentru redresor auto pentru traful de microunde (daca nu a fost demontat ). Link spre comentariu
riderinblack Postat Septembrie 4, 2014 Partajează Postat Septembrie 4, 2014 Eu as incerca modificarea unei surse atx de computer in asa fel incat pe bara de 12V sa maresc voltajul. Ca amperaj are acolo suficient..... Link spre comentariu
Vizitator Elena Cristina Ciurea Postat Septembrie 5, 2014 Partajează Postat Septembrie 5, 2014 Imi pare rau dar l-am demontat Nicusor si l-am bobinat cu sarma de 0,5 cam 80 spire si scoate 17v riderinblack_tm cum maresc voltajul pe bara de 12v ca am 3-4 surse de care nu mai am nevoie si am vazut ca au amperaj mare? Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Septembrie 5, 2014 Partajează Postat Septembrie 5, 2014 (editat) Nu prea înțeleg ce vrei.Ai măsurat tensiunea din secundar?Cu ce?Daca ai folosit un multimetru care acum arata 110V atunci cred că-ți trebuie altul.Acolo sunt mai mult de 2000V.Nu prea inteleg care ar fi treaba cu sarma de aluminiu. .Chiar daca ar fi alimentat secundarul cu 220V in primar ar fi trebuit sa masoare o tensiune mult mai mica.Raportul de transformare e de aproximativ1/9. Editat Septembrie 5, 2014 de GEO 53 BN Link spre comentariu
riderinblack Postat Septembrie 5, 2014 Partajează Postat Septembrie 5, 2014 Cu sarma de 0,5mm nu scoti mare lucru, probabil (ca nu stau acum sa calculez...) vreun amper amarat si pricajit..... Pentru modificari de surse atx iti dau 3 link-uri: -http://www.elforum.info/topic/90436-marire-tensiune-sursa-atx/?hl=%2Bmodificare+%2Batx&do=findComment&comment=993310 -http://www.elforum.info/topic/22807-din-atx-in-sursa-reglabila-modificare-sursa-atx/?hl=%2Bmodificare+%2Batx -http://www.elforum.info/topic/82737-modificare-sursa-atx-proiect-didactic/ Spor la citit! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum