validae Postat Octombrie 24, 2015 Partajează Postat Octombrie 24, 2015 Dacă totuşi repari din acele becuri, ar fi foarte util să scoţi acel ,,pahar,, de plastic ce le acoperă, face mult rău ledurilor fiindcă toată căldura o ţine închisă şi ledurile nu se vor putea ventila deloc. Dar în acest caz trebuie să ai grijă maximă la montarea becului în soclu. Unicul scop al acelui plastic este izolarea galvanică faţă de reţea, fiindcă schema are dezavantajul că este izolată galvanic doar pe una din borne prin condensatorul serie de 1uF/400Vc.a. O remediere a inconvenientului ar fi înlocuirea unicului condensator serie cu reţeaua cu două condensatoare identice de valoare dublă (2uF/250V) dar montate unul pe fază şi unul pe nul, astfel ca montajul să nu poată avea niciodată contact direct cu faza reţelei.Dar asta ar duce la alte cheltuieli în plus, dat fiind numărul mare de becuri..... Cum au spus şi colegii mai sus, modificarea legării ledurilor şi nişte drivere ieftine comandate eventual direct de la chinezi, ar fi cea mai bună soluţie.Ar rezolva izolarea galvanică a ledurilor şi atunci ai putea renunţa în siguranţă la capacul transparent ce împiedică răcirea... Link spre comentariu
aygun Postat Octombrie 24, 2015 Partajează Postat Octombrie 24, 2015 @Dxxx - am vrut sa zic de Zenere dar sa nu zica lumea p-acilea ca is eu cu un fix ba dimpotriva. Sunt OK cu orie solutie dar sa fie compatibila cu ce are omul. De aceea i-am si aratat montazul acelui Becoled Toshiba . Daca se uita atent pe poze vedea vreo doua Zenere - DZ si DZ. Chiarca am schimbat rolurile. Zi si tu de rezistente si eu de drivere si e tacamul complet . Schema o gaseste aici: http://www.elforum.info/uploads/monthly_02_2015/post-211087-0-34024400-1424370759.jpg Dar ma tem ca pentru piticii aia mici e cam mare schema si nu stiu daca o sa inghesuie undeva corespunzator. Sincer daca ar fi dupa mine si Numai dupa mine , in casa astrece iluminatul pe 12Volti si as face tot iluminatul cu LED-uri . O sursa de PC care sa dea aia 12Volti in comutatie. Asa pot modifica Orice Becoled din comert cu un banal SCC cu LM317. As grupa LED-urile in serii de cate trei sau 4 , LM-ul de rigoare pe fiecare led si gata. sau as incorpora LM-ul in corpul instrumentului de iluminat. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 26, 2015 Partajează Postat Octombrie 26, 2015 Unde e subiectul cu sursa, ca am sa-i zic ceva imbunatatiri la durata de viata a condensatorului inseriat Ledurile, insa, merg excelent : Link spre comentariu
danzel67 Postat Octombrie 28, 2015 Partajează Postat Octombrie 28, 2015 Nu m-am putut abtine si am "demontat" un Flair de 10W . Ce led-uri or fi ? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 30, 2015 Partajează Postat Octombrie 30, 2015 Nu prea au cum să aibă 10W ledurile alea, ce condensator serie au în spate ? Link spre comentariu
justMe Postat Octombrie 30, 2015 Partajează Postat Octombrie 30, 2015 am dat comanda de leduri......asteptam #aygun am vazut acele poze. dioda Zenner vine in paralel cu , condensatorul polarizat......acum de cat sa fie DZ? #danzel67 SMD 3528 Link spre comentariu
aygun Postat Octombrie 30, 2015 Partajează Postat Octombrie 30, 2015 Nu prea au cum să aibă 10W ledurile alea, ce condensator serie au în spate ? Asta cu "Ce condensator serie au in spate" e deja Clasica atunci cand vezi asemenea Beco LED . Te gandesti la punte redresoare , filtraj si un amart de Condensator Deja SCC-urile sunt vis. Link spre comentariu
Alexutz Postat Octombrie 30, 2015 Partajează Postat Octombrie 30, 2015 Au scc, chiar daca setata la un curent periculos încât sa nu tina miile de ore. Daca ar fi doar cu reactanță s-ar simti variatiile retelei binisor la asa putere. Scc e in lac sau in silicon, mai degrabă a doua varianta la becurile astea. Link spre comentariu
danzel67 Postat Octombrie 30, 2015 Partajează Postat Octombrie 30, 2015 Spre surprinderea mea, acel FLAIR de 10 W are si racire din aluminiu de 1cm grosime, sub placuta pe care sunt fixate ledurile ! Mai mult : suportul becului este din aluminiu imbracat in plastic, iar in mijlocul lui exista un montaj electronic care nu arata a ieftinatura. #justMe SMD 3528 ...adica LED uri no name , nu ? Multumesc tuturor ! Uitati si montajul interior...: Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 30, 2015 Partajează Postat Octombrie 30, 2015 Sunt sincer surprins că au sursă dedicată, ca aspect exterior păreau să fie din cele ieftine cu alimentare prin reactanță capacitivă.... Link spre comentariu
Alexutz Postat Octombrie 30, 2015 Partajează Postat Octombrie 30, 2015 Ceva similar am si eu. N-au izolatie galvanica intre primar si secundar. Scc e realizata cu reactia in primar, de aici randament maxim. Poti masura temperatura pe MCPCB cu becul dupa jumatate de ora de functionare? Link spre comentariu
danzel67 Postat Octombrie 31, 2015 Partajează Postat Octombrie 31, 2015 Din pacate nu dispun de un termometru IR... dar nu pot tine buricul degetului pe unul din leduri mai mult de 5 secunde... La 24 grade temperatura ambientala. L-am lasat pe cel "demontat" la veioza de la birou, fara calota din plastic mat si pot verifica usor. Se pare ca exista si o protectie termica a acestor becoleduri. Uneori, cate unul se stinge (vara cand e foarte cald) si se reaprinde singur-singurel... Mai au o protectie la aprinderi succesive ! Daca il sting, nu pot sa-l reaprind in secunda urmatoare... Cred ca asa au ajuns la noi in Romania Pe mine nu ma deranjeaza nici faptul ca se aprind cu o secunda dupa actionarea intrerupatorului. O alta poza cu montajul : Link spre comentariu
Alexutz Postat Octombrie 31, 2015 Partajează Postat Octombrie 31, 2015 (editat) La 60grade inca mai tii mana pe radiator. Solutia mea: http://postimg.org/gallery/nzxiodii/546ad883/ 5600lm la 45grade Tabla ma costa 32lei, fiind 0.25mp (latura de 50cm) si din 2mp am facut mai multe panouri. 2 profile teava patrata la aproximativ 15lei bucata si cateva suruburi; cand am timp pun plexiglas. Editat Octombrie 31, 2015 de Alexutz Link spre comentariu
danzel67 Postat Octombrie 31, 2015 Partajează Postat Octombrie 31, 2015 (editat) Da, interesanta solutie ! Ma duce cu gandul la panourile care imita lumina naturala ...unul dintre cele mai inteligente lucruri facute de oameni ! Editat Octombrie 31, 2015 de danzel67 Link spre comentariu
danzel67 Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 Scuze pentru off topic, dar merita vazut : https://www.ghidelectrocasnice.ro/3461-panourile-coelux-lumina-naturala-oriunde-oricand/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum