Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Repararea becurilor cu LED

Vizitator matrix

Postări Recomandate

Dacă totuşi repari din acele becuri, ar fi foarte util să scoţi acel ,,pahar,, de plastic ce le acoperă, face mult rău ledurilor fiindcă toată căldura o ţine închisă şi ledurile nu se vor putea ventila deloc. Dar în acest caz trebuie să ai grijă maximă la montarea becului în soclu. Unicul scop al acelui plastic este izolarea galvanică faţă de reţea, fiindcă schema are dezavantajul că este izolată galvanic doar pe una din borne prin condensatorul serie de 1uF/400Vc.a.    O remediere a inconvenientului ar fi înlocuirea unicului condensator serie cu reţeaua cu două condensatoare identice de valoare dublă (2uF/250V) dar montate unul pe fază şi unul pe nul, astfel ca montajul să nu poată avea niciodată contact direct cu faza reţelei.Dar asta ar duce la alte cheltuieli în plus, dat fiind numărul mare de becuri.....

Cum au spus şi colegii mai sus, modificarea legării ledurilor şi  nişte drivere ieftine comandate eventual direct de la chinezi, ar fi cea mai bună soluţie.Ar rezolva izolarea galvanică a ledurilor şi atunci ai putea renunţa în siguranţă la capacul transparent ce împiedică răcirea...

Link spre comentariu

@Dxxx - am vrut sa zic de Zenere dar sa nu zica lumea p-acilea ca is eu cu un fix ba dimpotriva. Sunt OK cu orie solutie dar sa fie compatibila cu ce are omul.

De aceea i-am si aratat montazul acelui Becoled Toshiba .

Daca se uita atent pe poze vedea vreo doua Zenere  - DZ si DZ. :d

Chiarca am schimbat rolurile. Zi si tu de rezistente si eu de drivere si e tacamul complet . :d

Schema o gaseste aici:

http://www.elforum.info/uploads/monthly_02_2015/post-211087-0-34024400-1424370759.jpg

Dar ma tem ca pentru piticii aia mici e cam mare schema si nu stiu daca o sa inghesuie undeva corespunzator.

Sincer daca ar fi dupa mine si Numai dupa mine , in casa astrece iluminatul pe 12Volti si as face tot iluminatul cu LED-uri . O sursa de PC care sa dea aia 12Volti in comutatie.

Asa pot modifica Orice Becoled din comert cu un banal SCC cu LM317.

As grupa LED-urile in serii de cate trei sau 4 , LM-ul de rigoare pe fiecare led si gata. sau as incorpora LM-ul in corpul instrumentului de iluminat.

Link spre comentariu

Spre surprinderea mea, acel FLAIR de 10 W are si racire din aluminiu de 1cm grosime, sub placuta pe care sunt fixate ledurile !

Mai mult : suportul becului este din aluminiu imbracat in plastic, iar in mijlocul lui exista un montaj electronic care nu arata a ieftinatura.

#justMe   SMD 3528

...adica LED uri no name , nu ?  

Multumesc tuturor !

Uitati si montajul interior...:

post-186942-0-52269100-1446223461_thumb.jpg

Link spre comentariu

Din pacate nu dispun de un termometru IR... dar nu pot tine buricul degetului pe unul din leduri mai mult de 5 secunde...  :) La 24 grade temperatura ambientala. L-am lasat pe cel "demontat"  la veioza de la birou, fara calota din plastic mat si pot verifica usor.

Se pare ca exista si o protectie termica a acestor becoleduri. Uneori, cate unul se stinge (vara cand e foarte cald) si se reaprinde singur-singurel...

Mai au o protectie la aprinderi succesive !  Daca il sting, nu pot sa-l reaprind in secunda urmatoare... Cred ca asa au ajuns la noi in Romania :)  Pe mine nu ma deranjeaza nici faptul ca se aprind cu o secunda dupa actionarea intrerupatorului. 

O alta poza cu montajul :

post-186942-0-34652400-1446312672_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări