Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Repararea becurilor cu LED

Vizitator matrix

Postări Recomandate

De obicei scapă mai multe leduri, fiind înseriate se arde unul două. Dar recent am avut un fenomen curios la o locomotivă care are farurile laterale cu patru leduri albe de 4W şi alimentate de o sursă în curent constant cu 2xLM317 care dă maxim 700mA. Sursa primară dă o tensiune stabilă de 17V. Au venit o dată toate patru lămpile de far cu toate patru ledurile albe arse (întrerupte). Le-am schimbat toate cu unele noi, după o lună a revenit iar o lampă cu toate ledurile arse iar. Le-am înlocuit şi am pus un Zenner de 22V în paralel cu ieşirea sursei de curent constant.Bănuiesc că mai apar uneori vârfuri mari de tensiune, dar de scurtă durată, ori impulsuri scurte de tensiune inversă.Curios e că nu s-a ars doar unul din serie ci absolut toate întrerupte. Din păcate nu cunosc firma producătoare a ledurilor, nefiind cumpărate de mine.... au mai costat şi 20 Lei/bucata.  Le-am spus şefilor că puteam să luăm de la Miva... cu 6 Lei aceleaşi leduri, dar a primat rapiditatea achiziţiei, nu puteau să aştepte 1 zi până venea curierul şi nici pe stoc nu putem să cumpărăm, fiind în insolvenţă.

Link spre comentariu

Cu 20 lei iei leduri Cree de 10W (emitter) si din sursa sigura. 

Despre sursa ca Miva... cred ca este mai bine sa te limitezi acolo la pasive, comutatoare, etc si sa eviti tot ce este semiconductor, asta din cauza calitatii. In plus 6 lei pe 4W nu este neaparat un pret mic, poti lua ceva bun de la o firma buna cu banii aia.

Editat de Dxxx
Link spre comentariu

Nu îmi trebuia calitate. Lumina aia o fac pomana vecinilor. E suficientă în condițiile în care era beznă totală. În casă mă dau cu philips cfl de 1400 de lumeni și e o lumină plăcută și suficientă numai de la un braț, când îl aprind și pe al doilea pot face fotosinteza.

Link spre comentariu

Dacă e spaţiu închis în aplică nu scapi fără răcire forţată la 25W. Probabil un cooler de procesor AMD (cu talpa plată) ar face faţă cu ventilatorul subturat ca să nu facă gălăgie. Asta dacă intră fizic în spaţiul disponibil. Altfel e nevoie de o placă mare de Cu, groasă de minim 2-3mm, ca să împrăştie căldura uniform spre carcasă. Ar avea randament mai bun ca un radiator cu aripioare în spaţii închise. Dacă pe spatele aplicei montezi termopaduri şi tavanul e din beton nu rigips, mai preia şi acesta din căldură.

Ar fi variantele cu tabla de cupru dar nu8 stiu daca am de unde sa procur de 3mm ceea ce o am e de maxim 2mm si mai am si varianta cu aluminiu ca in foto

un mcpcb are 12 cm diametru iar celalalt 20cm

asa ar veni pe tabla de cupru Posted Image

sau in variante pe aluminiu Posted Image

asa arata radiatourul de Al pe spate Posted Image

asta e plafoniera cu leduri pe care  trebuie sa schimb cateva 5730 fiind in scurt..Posted Image

iar daca folosesc la ea cam asa ar fi diferentele de diametru Posted Image

soclul aplicei are acea forma concava deci ramane spatiu sub ele

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

QH2213 LED DRIVER are gineva un pdf pentru acest CI este de la un driver de lampa led de 10w dc OUT 21-36v/300mA initial sa ars condensatorul ceramic de pe esirea lam inlocuit cu unul de 22nf dar nu mai are aceiasi intensitate luminoasa ledul este nou si acuma consuma undeva la maxim 100mA condesatorul are si o rezistenta de 39k in paralel 

asta este driverul dar nu se vede parte de out este tot ce am gasit cu gogu

post-177369-0-80584900-1473678398_thumb.jpg

Link spre comentariu

Presupun ca pe iesire este un condensator SMD ceramic, de peste 50V.

In caz ca nu gasesti scheme incearca inlocuirea lui cu o valoare mai mare, sa zicem 100nF si vezi ce se intampla.

Pentru ca presupun ca este pe filtraj posibil ca sa cresti curentul debitat odata cu marirea capacitatii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări