tinel Postat Mai 22, 2016 Partajează Postat Mai 22, 2016 Era sa-mi iau si eu o teapa cu un becoled Osram pe care scria ,,Made in Germany'' . Stiind ca in tarile dezvoltate nu e rentabil sa fabrici produse simple , nu l-am cumparat ; confirmarea a venit citind pe aici despre ele ...In comparatie cu un becoled luat din carr.... , becul osram era mai usor , n-avea radiator ,era ambalat in cutie de carton si se vedea ca era lucrat mai neglijent ; probabil ca cei din magazin stiau ceva findca nu dadeau nici o garantie la el . In general , inainte sa cumpar ceva , caut produsul pe net , daca se vinde doar in Ro , sau doar in Europa de est , renunt sa-l cumpar . Daca se gaseste si in Vest , ma uit la imagini cu produsul ,respectiv cu ambalajul sa vad daca sunt la fel cu ce vreau sa cumpar ... In opinia mea , Romania e sat fara caini si e plina de produse false ; si nu numai la bisnitari gasesti fake-uri , si in magazine mai gasesti asa ceva ,nu exista nici o garantie ca iei un produs original.... Link spre comentariu
Dxxx Postat Mai 22, 2016 Partajează Postat Mai 22, 2016 Pai si problema o fi cu origine la comerciant, sau la consumator? Cati sunt dispusi sa cumpere becoleduri care costa sute de lei bucata si nu se potrivesc in vechea montura??? Numai la asa ceva te astepti la 50.000 ore functionare, si daca producatorul este consecvent va veni de la sine si randament bun si CRI superior... daca!... Si astfel de produse se gasesc, dati doar o cautare dupa "iluminat industrial cu led" si unele costa cum spuneam eu, au radiatoare usor de distins si in mod evident nu sunt facute sa se potriveasca in monturile vechi, care in nici un caz nu permit convectia, asa cum este necesara pentru leduri. Si da, costa sute de lei, unele au pret si cu 4 cifre... Link spre comentariu
blazeu Postat Mai 23, 2016 Partajează Postat Mai 23, 2016 Am avut ocazia sa vad si sa ...pipai si eu o "lampita" Phillips de-asta, dar era scula pentru iluminat exterior (modulara, unu pana la trei module de cate 40W; exemplarul vazut era de 2 module). Carcasa turnata, aripioare, tot tacamul. Problema e ca intr-adevar, un iluminat cu LED "adevarat" implica inlocuirea la nivel de corp de iluminat! Restul cam se incadreaza la "pocnitori" si "floricele" ieftine si slabe.... In plus, ca si la automobile, mereu apar noi realizari (randamente tot mai mari, factori de culoare mai buni), care produc (inca) retineri unui segment de potentiali cumparatori, un corp de iluminat bun (azi) si durabil avand perspectiva "invechirii morale" inaintea celei fizice... Link spre comentariu
Dxxx Postat Mai 23, 2016 Partajează Postat Mai 23, 2016 ...Si cat era pretul?... Exact din cauza asta eu recomand ceva facut temeinic, in regim de amator. In primul rand racire foarte buna si supradimensionata si desigur alimentare corecta, ca sa nu le ardem prin supra curent. Desigur ca este vorba de tot ansamblul, "lustra" daca doriti, in asa fel incat convectia sa fie permisa de geometria completa a corpului de iluminat. In cazul ca este realizata cu manutza proprie nu ne retine nimic de la un upgrade facut la cativa ani, care sa schimbe numai COB/LEDul. Asa putem sa folosim componente recente cu randament marit si CRI superior. Nu mi se pare deloc demult cand ma gandeam ca la o imposibilitate la randamente peste 100lm/W, iar acum chiar si 200lm/W sunt realizabili. La fel cu CRI peste 70, iar acum 80 a devenit uzual. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 23, 2016 Partajează Postat Mai 23, 2016 Am cumparat LED STAR CLASSIC de 9W, 1052 lumeni (ambalat in blister, Made in Germany), warm white, 44 lei, in luna aprilie 2016 si functioneaza cam 3-6 ore pe zi intr-o aplice neventilata de tavan. Pana in prezent nu a dat rateuri, temperatura ansamblului este putin mai mare decat temperatura corpului la circa 1/2 ore de la aprindere, iar intensitatea luminoasa este comparabila cu un bec normal de 60W. Nu am ce sa-i reprosez decat, poate, lipsa caracteristicii omnidirectionale de radiatie, dar asta este constructia si am ales sa schimb lampile. Vom vedea cum va functiona in continuare. Link spre comentariu
Dxxx Postat Mai 23, 2016 Partajează Postat Mai 23, 2016 (editat) Speranta posibila de viata pentru leduri este peste 50.000 ore. Nu este de mirare ca in conditii improprii se obtin durate de functionare pina la defectare totala, de cateva mii de ore - pe asta se bazeaza si constructiile astea industriale. Si trebuie remarcata si diferenta: - 50.000 ore sunt pana la reducerea radiatiei la 70% (dupa care mai merge muuult) - defectarea totala inregistrata de user este cine stie la ce randament, probabil mult sub 70% - deci mult timp lumina a fost necorespunzatoare. Bineinteles se poate sa-ti iei riscuri, asa cum faci tu, si cum face majoritatea... Sau merita sa cobori aplica 5-10cm sub nivelul tavanului si sa-i faci ceva orificii, ca macar partial sa existe convectie ... desigur ca decizia este a userului. De aia corpurile industriale de care spuneam nici nu pot fi montate decat sub tavan si convectia este garantata astfel. Deci eu recomand fie solutia asta cu corpuri special facute (pe la noi doar astea industriale le-am vazut) / fie tot ceva "specializat" dar facut in regie proprie, care va garanta si regim termic corect / si un pret foarte bun. Editat Mai 23, 2016 de Dxxx Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 2, 2016 Partajează Postat Iunie 2, 2016 Si fratiorul mai mic al celui postat anterior. Acesta este cel de 3w, lumina calda. Nu m-am mai uitat la valoarea condensatorului si la rezistente, constructia este identica, difera doar numarul de leduri. cel de 5w avea 6 leduri, cel de 3 w are 5 leduri. Link spre comentariu
gabyh Postat Iunie 2, 2016 Partajează Postat Iunie 2, 2016 (editat) Din cele oferite in poza 2 nu are mai mult de 2,5w fiind 5 leduri 5630 cel mai probabil alimentate fie la 40ma ele avand maximul 150ma Editat Iunie 2, 2016 de gabyh Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 2, 2016 Partajează Postat Iunie 2, 2016 De curios, o să îl masor în weekend. O să îi masor curentul și tensiunea atât pe alimentare cât și strict pe leduri în cc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 4, 2016 Partajează Postat Iunie 4, 2016 Am revenit cu masuratorile si am avut parte de cele mai neasteptate rezultate. Se pare ca becul economic este mult mai energofag decat il credeam. Cel mai prost randament constatat, mai prost chiar si decat la becul cu incandescenta. Masuratori pe alimentare : 89,7 mA, 238 v ac, masurat cu uni-t ut139c trms. Tensiunea pe sirul de 5 leduri este de 13.4 V dc. El este de 3 W, asa spune chinezu'. Va provoc sa calculati si voi puterea. Curentul prin sirul de leduri nu l-am masurat, il putem prezuma raportandu-ne la curentul de la intrare. Aceste masuratori au fost efectuate strict pe bec, scos din circuitul cu senzor de miscare. In circuitul cu senzor valorile erau urmatoarele : 119,4 mA cu bec aprins, 26,5 mA cu becul stins, tensiune 241,3v ac. De remarcat ca intre masuratori a fost un interval de 10 min si tensiunea retelei s-a modificat intre timp. consumul senzorului vi se pare normal sau si asta este un energofag? Link spre comentariu
XAN77 Postat Iunie 4, 2016 Partajează Postat Iunie 4, 2016 (editat) acel curent e oarecum mincinos, datorită condensatorului serie, sarcina e puternic capacitivă și introduce defazaj între tensiune și curent, formula P=U x I nu se mai aplică. Curentul prin leduri însă era cel corect. Editat Iunie 4, 2016 de XAN77 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 4, 2016 Partajează Postat Iunie 4, 2016 Pai nu am luat ca papagutzu p=uxi, stiu ca mai e si cos de fi in calcul. Pot afirma ca puterea aparenta este aia care iese din p=uxi, puterea activa nu o stiu. Link spre comentariu
XAN77 Postat Iunie 4, 2016 Partajează Postat Iunie 4, 2016 păi mă scuzi da atunci ai măsurat cam degeaba Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 4, 2016 Partajează Postat Iunie 4, 2016 si asa, cat sa fie cos de fi aici? de la 21 de va la 2w e cale lunga Link spre comentariu
XAN77 Postat Iunie 4, 2016 Partajează Postat Iunie 4, 2016 și unde sunt wații ăia? că de încălzit în afară de leduri nu se încălzește nimeni... cum pot fi consumați niște wați ce se transformă în nimic Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum