XAN77 Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 (editat) Sunt convins că ai dedus asta din statistică culeasă personal, deci are logică pentru tine. Eu mi-am făcut 2 lămpi cu leduri smd liteon cu lumină caldă 3000K și care merg bine mersi. Nu e nimic voodo aici, ține de caracteristici. Cele cu lumină rece au randament mai bun, mai mulți lumeni/watt, poate din cauza asta se încălzesc mai puțin, nu știu, posibil, și astfel să reziste mai bine. Cu cît lumina e mai caldă, randamentul e mai prost, și probabil chinezu bagă miliamperi mai grași ca să dea bine la ochi lumina becului. Editat Mai 14, 2016 de XAN77 Link spre comentariu
UDAR Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Sincer , nu cred că are legătură , mai ales că diferența o face luminoforul . Dar , fără elemente concrete nici nu pot să te contrazic .... Link spre comentariu
elmar Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Sunt convins că ai dedus asta din statistică culeasă personal, deci are logică pentru tine. Eu mi-am făcut 2 lămpi cu leduri smd liteon cu lumină caldă 3000K și care merg bine mersi. Nu e nimic voodo aici, ține de caracteristici. Cele cu lumină rece au randament mai bun, mai mulți lumeni/watt, poate din cauza asta se încălzesc mai puțin, nu știu, posibil, și astfel să reziste mai bine. Cu cît lumina e mai caldă, randamentul e mai prost, și probabil chinezu bagă miliamperi mai grași ca să dea bine la ochi lumina becului. Sigur că nu te contrazic....e posibil să existe leduri de calitate care emit lumină caldă...cu un preţ pe măsură ...şi care ”nu sunt pe placul” producătorilor de astfel de dispozitive...(mă refer la becuri led) Dar, becurile (în majoritatea lor) din comerţul nostru sunt cu leduri ”low cost”!Probabil că ledurile de culoare alb cald sunt o ”invenţie” mai recentă ...si preţul lor e mai mare decât a ledurilor ”alb rece” ...care sunt folosite de mulţi ani (începând de la telefoane până la tablete şi televizoare) Link spre comentariu
validae Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Când se lucrează cu un curent potrivit și o răcire eficientă, nu cred că sunt motive să existe diferențe de ,,longevitate,, între leduri cu temperatură de culoare diferită.Dar e posibil ca unii producători de becuri LED să ,,forțeze,, ledurile cu lumină caldă la curenți ceva mai mari pentru a părea la fel de eficiente cu cele cu lumină rece.... Am lămpi cu lumină rece și caldă construite de mine de ani de zile și nu au probleme. Link spre comentariu
Dxxx Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Leduri bune, de la producatori buni, au viata ... nerusinat... de lunga, indiferent de temperatura de culoare. Fiind alimentate si racite corect... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 16, 2016 Partajează Postat Mai 16, 2016 Vreau sa contribui si eu cu un bec aici chiar daca nu am legatura cu ce s-a discutat pana acum. E bine ca cei care cumpara sa stie pe ce dau banii. O chinezarie de 5 lei o pot lua cu un pret european daca nu sunt atenti. Becul este cel din poza, schema este cea desenata. pe langa faptul ca pe toate cutiile scria alb cald, am incercat vreo 4 in magazin si toate au continut leduri alb rece. Toate componentele erau smd, mai putin condensatorii. Voua va ies 5W ? Mie nu. Langa cele de 5W mai erau la acelasi pret si de 3W. Pretul a fost in jur de 5 lei. Link spre comentariu
validae Postat Mai 16, 2016 Partajează Postat Mai 16, 2016 Păi la 5 Lei la ce te așteptai ? Ăsta fiind prețul după circa trei intermediari (importatorul, angrosistul și apoi vânzătorul ,,de tarabă,,)..... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 16, 2016 Partajează Postat Mai 16, 2016 Eu știam că asta găsesc în el. L-am luat să îl adaptez la 12v. Era mai ieftin decât să cumpăr cu 2 lei ledul de la adelaida. Nu l-am luat de la taraba, din leroy merlin. Link spre comentariu
gabyh Postat Mai 17, 2016 Partajează Postat Mai 17, 2016 (editat) Am si eu la tara mai multe din acest model functioneaza fara probleme de cateva luni ...la fel unul pe casa scarii de 4-5 luni si functioneaza cam 24/24 si inca nu a dat semne de a se arde...apropo de puterea reala cred ca, 3w ar fi mai aproape de realitate Editat Mai 17, 2016 de gabyh Link spre comentariu
validae Postat Mai 17, 2016 Partajează Postat Mai 17, 2016 Dacă au 2W reali e mare lucru.Am testat ceva becuri din astea şi au puteri declarate mult umflate... Link spre comentariu
Dxxx Postat Mai 17, 2016 Partajează Postat Mai 17, 2016 Daca tot unmblati in ele - nu este mai bine sa le faceti de la zero? In plus nu mai cumparati prostii de la magazine incerte, luati de la magazinele mari de electronice, produse cu cod si DS corect. Produsele industriale folosesc in general leduri proaste, majoritatea se lauda cu randamente de 60-80lm/W, (vorbesc de produsele ieftine). Actrualmente daca luati din magazinele de care spun se poate alege un punct de functionare cu mai mult de 150lm/W. Si partea frumoasa este ca va da acelas flux luminos consumand pe jumatate si necesitand si racire pe jumatate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 17, 2016 Partajează Postat Mai 17, 2016 Confirm din măsurări puterea sub cea declarată Validae . Am scris pe schema tensiunea este tot șirul și curentul consumat. Link spre comentariu
puriu Postat Mai 21, 2016 Partajează Postat Mai 21, 2016 Eu nu cumpar suruburi,pentru ca am destule. Nici magazinele serioase nu mai sunt ce erau. Doua exemple: Banda leduri albe la 12 V: putere declarata 14,4 W/m, putere masurata 6,25 W/m. Bec cu leduri "made in Germany" mort dupa doua saptamani. Discul din aluminiu cu leduri SMD nu avea pasta termoconductoare si nici macar nu era strans mecanic pe radiator. Probabil ca vaporul chinezesc se numea "Germany". Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 21, 2016 Partajează Postat Mai 21, 2016 (editat) Nu cred care are nici o legatura cu locul unde sunt fabricate...eu cred ca sunt rebuturi care in loc sa ajunga la tocat,ajung pe rafturile magazinelor din Romania.Orice firma nu poate sa produca numai lucruri proaste si nefiabile,ar fi drumul sigur spre faliment,dar de ce sa nu vanda si rebuturile daca face profit?Ieftin si bun NU EXISTA! Editat Mai 21, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Dxxx Postat Mai 21, 2016 Partajează Postat Mai 21, 2016 Nu stiu ce banda declasata era aceea. Vedeti ca exista asa ceva (banda) si la magazine serioase, si ce date sunt in DS de la producatori seriosi eu nu am prea vazut decat concordant cu realitatea. Si producatori seriosi nu sunt numai Cree sau mai mici ca LiteOn, dar si altii gen Edisson, Kingbright etc. Dar pentru iubitorii benzilor (eu sigur nu sunt unul) am vazut ceva simpatic la un magazin (nici pe asta nu-l recoand de loc), Zex_tar - benzi cu leduri Nichia, nu cred ca datele lor sunt exagerate: 50cm lungime, 700+ lumeni, CRI=90 Dar sunt numai pentru "luminofili" pentru ca au costul de 185 lei bucata... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum