danzel67 Postat Noiembrie 16, 2015 Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 (editat) Daca eu inteleg bine sunt 20 catene de cate 12 leduri. Probabil ca ai tensiune intre 35 si 40V si curent de 400mA - asta fiind ghiceala, evident. Surse curent constant pentru tensiunea asta se gasesc, de obicei curentul este 300mA, ceea ce cred ca ar merge cam in orice caz, in sensul ca probabil ar fi cel mult egal cu originalul, dar probabil ceva mai mic. Merita facuta o proba - ansamblul led pe o sursa de acest tip. Da, multumesc mult, o sa caut. Poate reusesc totusi sa fac din trei circuite defecte, macar unul valid, ca sa aflu exact ce tensiune aveau, sau mai exact, la ce curent constant total lucrau. Ledurile sunt OK pe profilul de aluminiu. Editat Noiembrie 16, 2015 de danzel67 Link spre comentariu
gabyh Postat Noiembrie 16, 2015 Partajează Postat Noiembrie 16, 2015 (editat) @Dxxxam gasit o sursa da la chinez acasa... care sigur intra in soclul ala si e compatibila si la tensiune/curenthttp://www.dx.com/p/18w-round-shape-led-power-supply-driver-white-85-265v-186723#.VkouMF4prtk sauhttp://www.dx.com/p/24w-round-shape-led-power-supply-driver-white-85-265v-186831#.VkouX14prtk...asa arata si racirea care nu e deloc subdimensionata ar fi ok daca as gasi la noi asa sursa dar in ideea ca nu gasesc cel mai probabil voi incerca o varianta cu reactanta capacitiva Editat Noiembrie 16, 2015 de gabyh Link spre comentariu
Dxxx Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 (editat) Radiatorul arata bine si suficient. Conditia este ca aripioarele sa fie orientate vertical neaparat si nimic sa nu stanjeneasca circulatia aerului. Deci becul poata sa lumineze numai stanga-dreapta (aplica, lampa citit). Daca il pui sa lumineze "normal", in jos, atunci aripioarele sunt prost orientate si racirea scade sub jumatate... Si in mod clar fara incinte inchise, gen abajur sau includere in rigips. Cu driverul esti in situatia overkill. Poti pune asa ceva: http://s25.postimg.org/9vv6b8t2n/image.jpg Poate merge ceva din ce am eu, daca corespunde curent/temsiune... Si sa faci niste gauri de ventilatie in cutia dintre filetul becului si radiator (cutiuta sursei). Editat Noiembrie 17, 2015 de Dxxx Link spre comentariu
ss1958 Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 gabyhCred ca te complici cam mult pt. o problema f. simpla. La cat de grosier sunt montate LED-urile , e f. usor sa le inseriezi cate 3 si sa folosesti alimentatoarele propuse si testate de mine . Si sigur iti vor intra in carcasa aia care e imensa fata de ce am folosit eu.Iti garantez ca becul va functiona perfect si nu vei avea probleme. Eu cel putin am facut peste 50 de asemenea montaje si nu am avut probleme cu nici unul. Si functioneaza non stop pe casa scarii din blocul meu Link spre comentariu
Alexutz Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 De ce mai multe leduri pe un singur MCPCB? Daca se arde unul trebuie sa infierbanti toata placa. Apoi probleme de convectie, unde sa stea becoledul si unde nu? Ariprioarele sunt pentru racire naturala daca ai destui mm intre ele si fortata-cooler, daca sunt apropiate ca la radiatoarele procesoarelor. http://postimg.org/gallery/1bodpab02/d356f555/ Asta e solutia mea. Curent sub cel nominal, suprafete plane la radiatoare-asta permite sa montezi aplica in tavan, pe un perete lateral samd. Supradimensionarea radiatorului rezolva problema racirii in lustre. Revin cu niste poze inspaimantatoare... Link spre comentariu
Alexutz Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 http://postimg.org/image/hfe6109s1/ 774 lipituri, 35 secunde in medie precositorit STAR-ul, terminalele ledului, apoi lipitul pe MCPCB. Deci inca vreo 1500 doar pentru cablul litat. Pentru ca n-am gasit din cupru...acum fiind invazie de aluminiu am luat de microfon stereo ecranat, la 5lei metrul...20m. A luat si acolo juma de ora sa-l "recuperez" din izolatie si din ecran. Unul din proiecte va fi pe profil cornier aluminiu de 5m http://postimg.org/gallery/1ea4t0eb4/3ffb9453/ 2.5m bucata, imbinate. Data viitoare iau 3x2m sa nu le mai car pe scari. Aceeasi problema si in tamplarie...e preferabil sa incapa cat mai multe in lift. Link spre comentariu
Dxxx Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 Vad ca nimic nu poate sa te opreasca... Dar na, asa este cu pasiunile. Asteptam finalizarea... Link spre comentariu
turcu_dan Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 Ai avut ceva de lucru.....pastila de racire din spatele ledu-lui este in contact cu MCPCB-ul prin cositorire? Led-urile sunt de 3W? Link spre comentariu
Alexutz Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 Folosesc pasta argintata din mai multe motive. Pana in 3W merge si nu e nevoie de cositorire. Apoi am estimat cat ar lua sa incalzesc STAR-urile in trepte de temperatura, sa astept, sa le racesc iarasi in trepte...lua mult mai mult timp. Ledurile amber sunt de 3.5W dar le turez doar la 1W, de asta am si luat 100; obtineam aceeasi luminozitate cu 30-40 la curent nominal de 700mA (2.1V/led) dar astfel eficienta e minima. Ledurile galbene sunt de 3W, aceeasi tensiune si curent. Au insa lentila cu deschidere 35grade si merg de minune pe bara de 5m care va sta in tavan, deasupra TV-ului. Panoul cu 90leduri amber sper sa se apropie ca luminozitate de corpurile de iluminat public...am vazut destui stalpi cu lumina portocalie chioara...Puterea consumata va fi insa mult mai mica. Link spre comentariu
gabyh Postat Noiembrie 19, 2015 Partajează Postat Noiembrie 19, 2015 (editat) Se pare ca totusi am gresit la transpunerea schemei de pe pcb pe foaie. Am sa revin cu o noua imagine modificata. Dupa redresare am masurat mai putin de 250v daca nu insel, avand in vedere ca la tara in ultimile zile tensiunea de retea nu trece de 210v~. este acolo dupa redresare un zenner dar nu stiu exact ce caracteristici are ...are doar o inscriptie wm pe el si cel mai probabil este defect dand cel putin in montaj contnuitate in ambele sensuri. Oare ce as putea follosi ca echivalenta? au niste coduri chinezii la smd-uri ca te doare mintea cand cauti unele. De asemenea nu stiu daca exista un inlocuitor al circuitului. Referitor la folosire becoledului fiind afara nu cred ca nu ar avea racire buna indiferent de pozitia radiatorului. Editat Noiembrie 19, 2015 de gabyh Link spre comentariu
Dxxx Postat Noiembrie 19, 2015 Partajează Postat Noiembrie 19, 2015 Zau? Pai vara este mai cald afara decat inauntru... nu mai vorbesc daca cumva bate soarele direct in el... Dupa redresare exista sigur si filtraj, deci tensiunea ar trebui sa fie pe la 315V... Componenta respectiva sigur nu este Zenner - ori este TVS ori este MOV. Link spre comentariu
gabyh Postat Noiembrie 19, 2015 Partajează Postat Noiembrie 19, 2015 Fiind intr-o zona unde de obicei este un curent destul de puternic ca aproape ma gandesc la o varianta de eoliana mai greu cu partea asta cu incalzirea ...si apoi e dolosit dupa lasarea serii fiind si ziua protejat de razele solare.tot ce-i posibil da pe pcb e notat ca o dioda doar pe smd e acel wm voi da afara smdu-rile cu suflanta si as sa le masor individual Am reparat greselile schemei referitor la celelalte aplici cu radiatoare asta e o parte din ele iar astea sunt "accesoriile"lor Link spre comentariu
gabyh Postat Noiembrie 21, 2015 Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 (editat) La tensiunea retelei de 220v in bornele lui C1am exact 265v nici mai multi sau mai putin...ar trebui sa fie undeva intre 308-311v in mod normal. Posibil sa fie o problema cu puntea redresoare? E cam aceeasi tensiune si inainte si dupa filttul R5-L2. Cred ca trebuie totusi sa masor individual unele dintre componente ca asa nu ajung la nici o concluzie. Alte sfaturi ? Editat Noiembrie 21, 2015 de gabyh Link spre comentariu
Alexutz Postat Noiembrie 21, 2015 Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 Daca e dusa jumatate de punte ar trebui sa ai cam 155.56V. Propun o solutie avand in vedere ca mai toata aparatura merge pe continuu, unele smps cu sau fara filtru emi. Bagi o punte tzeapana cu filtraj bun undeva la contoar si suntezi tot ce gasesti prin surse. Eventual o schema cu stabilizare la 310V din care alimentezi toate. Zic asta pentru ca intr-o sursa de laptop ghici ce crapase, restul componentelor fiind OK? Tocmai puntea desi nu ma asteptam la asta. Frecvent riplul rupe conzii dar n-a fost cazul. Link spre comentariu
gabyh Postat Noiembrie 21, 2015 Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 Am sa incerc sa gasesc o alta punte printre componentele de pe acasa sa vad daca am aceleasi tensiuni. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum