Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

dell m1330 se incinge

George(sb)

Postări Recomandate

Am acest laprop, i-am pus un procesor de 2.2ghz 4mb cash, 4gb ram ddr2, video intel;

pot spune ca zbarnaie, reda online video 1080, un singur lucru am sa ii reprosez, se incinge pana la 83C, am legat coolerul pe direct, am izolat bine in jurul lui si tot degeaba, disipatorul e bun, faca transfer, ce as putea sa-i fac?

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• George(sb)

7

• Th3_uN1Qu3

4

• riderinblack

2

• ovy83

2

Top autori în acest subiect

e o problema tipica la aceasta serie: prima data se duce bateria, dupa care unitatea optica siin final placa de baza, indiferent de cpu sunt destul de fierbinti, e bunicul seriei alienware;

Stiu si eu ca racirea  e incapabila, ideea e ca nu e loc sa pun ceva mai mare, de racire externa nu se pune problema, am dat la oparte un alienware cu i7 din cauza dimensiunilor, vreau ceva super compact si fasnet, as umbla la tensiunea de alimentare la cpu, chiar daca pierd din performanta

Link spre comentariu

Am avut o Extensa 5220 care avea o cazatura de celeron, i-am pus un dual-core (ceva din seria Txxxx), merge bine numai ca temperaturile stateau destul de ridicate (intre 60 si 90 de grade), l-am folosit un an si ceva in conditii mai mult decat vitrege....

In idle nu mai scad temperaturile?

Link spre comentariu

Am avut o Extensa 5220 care avea o cazatura de celeron, i-am pus un dual-core (ceva din seria Txxxx), merge bine numai ca temperaturile stateau destul de ridicate (intre 60 si 90 de grade), l-am folosit un an si ceva in conditii mai mult decat vitrege....

In idle nu mai scad temperaturile?

in conditii "normale" sta in 58C; tocmai asta ma roade ca in afara de temperatura e un laptop foarte bun, bate la fund laptopuri cu ddr3

Link spre comentariu

Mie-mi urca frecvent spre 100 de grade (93-95-98) si am tras de el fara probleme. Oricum ar fi culmea ca sa "tina" acel cooler la temperatura pentru ca era proiectat sa duca un celeron la 1.7gigei si eu am montat un dual-core la 2 gigei....

L-am testat si cu pad, mai mare efect avea masajul la un picior de lemn decat acel pad (moft dupa parerea mea, cel mai bun sistem de racire este cel proiectat de fabricant)......

Link spre comentariu

Asa e modelul ala. Fiind cu video intel nu trebuie sa iti faci griji pentru el. Poti sa instalezi RMClock sau ThrottleStop si sa faci subvoltare la CPU, o sa mai taie ceva grade.

am incercat RMClock si e frectie la piciorul de lemn

Link spre comentariu

foartebine se comporta, am reusit sa il cobor la 45C si totusi sa ruleze foarte bine, cred ca e o solutie pentru multe reball-uri care pica, atata timp cat te poti intelege cu clientul, mersi mult :)

Link spre comentariu

Nu generaliza, discutam deja de alte subiecte. Subvoltarea CPU Intel sau AMD cu diverse utilitare este chestie de soft, care se rade la reinstalare. Subvoltarea unui chipset sau GPU care face probleme la temperatura mare, este o interventie hardware pe circuitul sursei respective de pe placa de baza. Am incredere mult mai mare in interventiile la nivel hardware, pe care nu le poate inversa orice "avizat".

Editat de Th3_uN1Qu3
Link spre comentariu

Nu generaliza, discutam deja de alte subiecte. Subvoltarea CPU Intel sau AMD cu diverse utilitare este chestie de soft, care se rade la reinstalare. Subvoltarea unui chipset sau GPU care face probleme la temperatura mare, este o interventie hardware pe circuitul sursei respective de pe placa de baza. Am incredere mult mai mare in interventiile la nivel hardware, pe care nu le poate inversa orice "avizat".

cam de aceea am pus poze cu placa, in speranta ca ma poate ajuta un coleg cu interventia hardware

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări