doban Postat Septembrie 2, 2014 Partajează Postat Septembrie 2, 2014 Buna ziua,intrebarea este,cum ne dam seama daca un rezistor este cu metal film dintr-un montaj?Multumesc. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 2, 2014 Partajează Postat Septembrie 2, 2014 De regula sunt albastre, insa nu e o regula universal valabila. Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Septembrie 2, 2014 Partajează Postat Septembrie 2, 2014 eu am rezistori de 0,4W si sunt verzi!!!! Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 2, 2014 Partajează Postat Septembrie 2, 2014 Iti permiti sa sacrifici unul? Daca da, atunci va arata ca o bobina cu conductor plat. Vezi poze pe google. Link spre comentariu
doban Postat Septembrie 2, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2014 Am gasit pe o placa unu crapat exact pe mijloc.Pe schema electrica scrie ca este rezistor metal-film de 407k-0.25w-1%.la interior arata ,parca ar fii de portelan,complect alb.intreb pentru ca dispun de mai multe rezistoare si poate am pentru inlocuire.Multumesc. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 3, 2014 Partajează Postat Septembrie 3, 2014 Pai bobina cu conductor plat este formata pe un suport ceramic. Link spre comentariu
doban Postat Septembrie 3, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2014 Pai bobina cu conductor plat este formata pe un suport ceramic. Multumesc mult pentru informati!!Cu stima. Link spre comentariu
puriu Postat Septembrie 6, 2014 Partajează Postat Septembrie 6, 2014 Rezistoarele cu pelicula metalica pot avea orice forma si culoare si nu necesita spiralare. Cele romanesti sunt dreptungiulare de culoare portocalie sau galbena. Au un strat conductor dintr-un aliaj metalic extrem de subtire pe un suport de portelan. Au stabilitate mare si zgomot mic, dar nu suporta suprasarcini. Chiar si rezistoarele cu pelicula de carbon cu rezistenta mica, sub 300 ohmi, pot avea un strat metalic (nichel) spiralat si au exact acelasi aspect ca si surorile lor cu rezistenta mare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum