Vizitator viobio Postat Februarie 13, 2015 Partajează Postat Februarie 13, 2015 (editat) Mor de nervi cu androidul din tableta. Cred ca este cel mai "antic" amplificator realizat pana acum... de tine si pe forum... Multumesc Editat Februarie 13, 2015 de viobio Link spre comentariu
zal Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Nu e numai destul de retro sau antic ci şi destul de scump. Mai ales cond Siemens NOS portocalii. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 (editat) O oscilograma ,o sa mai pun cind mai fac,una speciala pentru dl Valderama,la 10khz dreptunghi,in buna traditie Frecventa 1000hzSarcina 4 ohmiOsciloscop 5V/divSinus nelimitat,maxim,inainte se limitare.Aceasta oscilogtama este pe amplificorul brut,fara a regla ceva in el,e facuta in aceasta dimineata,la ora 6 ! Buna treaba! M-ar interesa si pe mine un set de astfel de tuburi antice pentru un design numai cu transformatoare, eventual intr-o cutie cu preponderenta lemn, in stilul RCA sau Western Electric dinainte de razboi (al doilea) ... EL12 Telefunken ,sunt noi noute,fabricate in 1942,au costat 80 de euro /buc,le am cumparate de citiva ani. Editat Februarie 14, 2015 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Cel mai antic este Red Amplifier,cu EL3/EF6/AZ1 ,tuburi cu contacte laterale.Cel prezentat in acest topic,cred ca este unic in Romania. Ai facut un amplificator splendid Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 (editat) Cel mai antic este Red Amplifier,cu EL3/EF6/AZ1 ,tuburi cu contacte laterale.Cel prezentat in acest topic,cred ca este unic in Romania. Felicitari omule,esti tare! Multe dintre realizarile tale sunt unicate in Romania,nu uita de cel cu E80L un PP de exceptie si multe altele,ai multe serii zero si asta inseamna foarte mult. Editat Februarie 14, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 (editat) Intreb colegii care au scris mai sus,ce parere au de oscilograma?Sunt 28W acolo,nelimitati.Multumiri tuturor pentru aprecieri.Urmeaza un PP cu KT88,clasa A si un SE cu 300B&D3A,am piesele comandate. Editat Februarie 14, 2015 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 15, 2015 Partajează Postat Februarie 15, 2015 (editat) Având în vedere precizările dumneata (5V/div şi sarcina 4Ω) putem număra y=6 div asta însemnând aproximativ 10,6Vef la ieşire în sarcină(28w) ,acum că ai primit răspuns/confirmare la întrebare pune/postează te rog şi oscilograma 10khz(sqw) să vedem cum lucrează hammond-mfg(de fapt întotdeauna doresc să văd/vadă participanţi la discuţii/dialog tranziţia şi palierul 10khz-sqw).Ar fi bine să setezi pentru 20W-sinus(aprox y=5div) şi apoi să comuţi pe sqw(aprox y=3,5div între paliere).În principiu se impune/cere o imagine de rezoluţie mare(10khz-sqw). De asemeni pentru că ai construit/audiat ceva amplificatoare echipate cu tuburi electronice nu strică să descrii în două trei cuvinte impresia dumneata în raport cu acest amplificator. Editat Februarie 15, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
simson Postat Februarie 15, 2015 Partajează Postat Februarie 15, 2015 Vin si eu cu o rugaminte,daca deranjul nu e mare:10kHz cu si fara reactie negativa in sqv. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 15, 2015 Partajează Postat Februarie 15, 2015 (editat) Configuraţia push-pull nu se practică fără reacţie negativă(în principiu sau la audiţii). Editat Februarie 15, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
zal Postat Februarie 15, 2015 Partajează Postat Februarie 15, 2015 Un amplif în CT bine făcut nu are nevoie de reacţie negativă. Eu nu folosesc niciodată. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 15, 2015 Partajează Postat Februarie 15, 2015 Şi am ascultat azi ampliful, sună foarte bine, joase, medii şi înalte echilibrate, zgomot aproape insesizabil şi ca fîs şi ca brum. L-am chinuit cu muzică simfonică, electronică, blues... rezistă. Măcar să fie un stimulent şi ptr alţii să construiască amplifuri pe lămpi, că de teorii e plin forumul. Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 15, 2015 Partajează Postat Februarie 15, 2015 Asta este adevarul... dupa ce-l construiesti si-l asculti suna altfel decat in teorie... poate chiar mai bine! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 Cine vine Duminica la auditie??? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 (editat) Având în vedere precizările dumneata (5V/div şi sarcina 4Ω) putem număra y=6 div asta însemnând aproximativ 10,6Vef la ieşire în sarcină(28w) ,acum că ai primit răspuns/confirmare la întrebare pune/postează te rog şi oscilograma 10khz(sqw) să vedem cum lucrează hammond-mfg(de fapt întotdeauna doresc să văd/vadă participanţi la discuţii/dialog tranziţia şi palierul 10khz-sqw).Ar fi bine să setezi pentru 20W-sinus(aprox y=5div) şi apoi să comuţi pe sqw(aprox y=3,5div între paliere).În principiu se impune/cere o imagine de rezoluţie mare(10khz-sqw). De asemeni pentru că ai construit/audiat ceva amplificatoare echipate cu tuburi electronice nu strică să descrii în două trei cuvinte impresia dumneata în raport cu acest amplificator. Oscilogramele promise 40hz sinus 100hz sinus 10khz sinus 10khz dreptunghi ,nu este reglat defazorul si reactia negativa globala Sunetul este foarte apropiat de cel amplificat de EL34,basul este bine controlat si precis,inaltele sunt foarte reale,un fuss sau cinel se aude ca cel reprodus de alamuri,ce imi lace mie,dinamica,am ascultat Duminica trecuta ,Rapsodia Romana- George Enescu,are multe pasaje de la pianisimo la forto,este pur si simplu explozie. Aditia a fost facuta pe incinte de 98dB si un Philips CD104 ,discuri cd originale Şi am ascultat azi ampliful, sună foarte bine, joase, medii şi înalte echilibrate, zgomot aproape insesizabil şi ca fîs şi ca brum. L-am chinuit cu muzică simfonică, electronică, blues... rezistă. Măcar să fie un stimulent şi ptr alţii să construiască amplifuri pe lămpi, că de teorii e plin forumul. Adrian Editat Februarie 17, 2015 de viobio Link spre comentariu
simson Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 Diferentele, nesimetria pe paliere,http://www.elforum.info/topic/94180-pp-el12ef12az12/page-5# apare din cauza ca defazorul catodina inca nu este reglat? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum