Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PP EL12/EF12/AZ12

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Mor de nervi cu androidul din tableta.

Cred ca este cel mai "antic" amplificator realizat pana acum... de tine si pe forum...

Multumesc Editat de viobio
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 70
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• THOMAS

7

• zal

4

• feri.visky

3

• adrian_pic

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator viobio

O oscilograma ,o sa mai pun cind mai fac,una speciala pentru dl Valderama,la 10khz dreptunghi,in buna traditie :ewryt45w post-176980-0-08389400-1423926478_thumb.jpgFrecventa 1000hzSarcina 4 ohmiOsciloscop 5V/divSinus nelimitat,maxim,inainte se limitare.Aceasta oscilogtama este pe amplificorul brut,fara a regla ceva in el,e facuta in aceasta dimineata,la ora 6 !

Buna treaba! M-ar interesa si pe mine un set de astfel de tuburi antice pentru un design numai cu transformatoare, eventual intr-o cutie cu preponderenta lemn, in stilul RCA sau Western Electric dinainte de razboi (al doilea) ... 

EL12 Telefunken ,sunt noi noute,fabricate in 1942,au costat 80 de euro /buc,le am cumparate de citiva ani.

Editat de viobio
Link spre comentariu

Cel mai antic este Red Amplifier,cu EL3/EF6/AZ1 ,tuburi cu contacte laterale.Cel prezentat in acest topic,cred ca este unic in Romania.

Felicitari omule,esti tare! :31

Multe dintre realizarile tale sunt unicate in Romania,nu uita de cel cu E80L un PP de exceptie si multe altele,ai multe serii zero si asta inseamna foarte mult.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Intreb colegii care au scris mai sus,ce parere au de oscilograma?Sunt 28W acolo,nelimitati.Multumiri tuturor pentru aprecieri.Urmeaza un PP cu KT88,clasa A si un SE cu 300B&D3A,am piesele comandate.

Editat de viobio
Link spre comentariu

Având în vedere precizările dumneata (5V/div şi sarcina 4Ω) putem număra y=6 div asta însemnând aproximativ 10,6Vef la ieşire în sarcină(28w) ,acum că ai primit răspuns/confirmare la întrebare pune/postează te rog şi oscilograma 10khz(sqw) să vedem cum lucrează hammond-mfg(de fapt întotdeauna doresc să văd/vadă participanţi la discuţii/dialog tranziţia şi palierul 10khz-sqw).Ar fi bine să setezi pentru 20W-sinus(aprox y=5div) şi apoi să comuţi pe sqw(aprox y=3,5div între paliere).În principiu se impune/cere o imagine de rezoluţie mare(10khz-sqw).

De asemeni pentru că ai construit/audiat ceva amplificatoare echipate cu tuburi electronice nu strică să descrii în două trei cuvinte impresia dumneata în raport cu acest amplificator.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Şi am ascultat azi ampliful, sună foarte bine, joase, medii şi înalte echilibrate, zgomot aproape insesizabil şi ca fîs şi ca brum. L-am chinuit cu muzică simfonică, electronică, blues... rezistă. Măcar să fie un stimulent şi ptr alţii să construiască amplifuri pe lămpi, că de teorii e plin forumul. :aplauze

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Având în vedere precizările dumneata (5V/div şi sarcina 4Ω) putem număra y=6 div asta însemnând aproximativ 10,6Vef la ieşire în sarcină(28w) ,acum că ai primit răspuns/confirmare la întrebare pune/postează te rog şi oscilograma 10khz(sqw) să vedem cum lucrează hammond-mfg(de fapt întotdeauna doresc să văd/vadă participanţi la discuţii/dialog tranziţia şi palierul 10khz-sqw).Ar fi bine să setezi pentru 20W-sinus(aprox y=5div) şi apoi să comuţi pe sqw(aprox y=3,5div între paliere).În principiu se impune/cere o imagine de rezoluţie mare(10khz-sqw).

De asemeni pentru că ai construit/audiat ceva amplificatoare echipate cu tuburi electronice nu strică să descrii în două trei cuvinte impresia dumneata în raport cu acest amplificator.

Oscilogramele promise

40hz sinus post-176980-0-70700500-1424190242_thumb.jpg post-176980-0-26099800-1424190260_thumb.jpg

100hz sinus post-176980-0-76349400-1424190275_thumb.jpg

10khz sinus post-176980-0-75063600-1424190297_thumb.jpg

10khz dreptunghi post-176980-0-34974600-1424190313_thumb.jpg,nu este reglat defazorul si reactia negativa globala

Sunetul este foarte apropiat de cel amplificat de EL34,basul este bine controlat si precis,inaltele sunt foarte reale,un fuss sau cinel se aude ca cel reprodus de alamuri,ce imi lace mie,dinamica,am ascultat Duminica trecuta ,Rapsodia Romana- George Enescu,are multe pasaje de la pianisimo la forto,este pur si simplu explozie.

Aditia a fost facuta pe incinte de 98dB si un Philips CD104 ,discuri cd originale

Şi am ascultat azi ampliful, sună foarte bine, joase, medii şi înalte echilibrate, zgomot aproape insesizabil şi ca fîs şi ca brum. L-am chinuit cu muzică simfonică, electronică, blues... rezistă. Măcar să fie un stimulent şi ptr alţii să construiască amplifuri pe lămpi, că de teorii e plin forumul. :aplauze

Adrianpost-176980-0-56742200-1424190830_thumb.jpg

post-176980-0-33137100-1424190437_thumb.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări