dumitru_a Postat Septembrie 1, 2014 Partajează Postat Septembrie 1, 2014 As avea o intrebare daca se poate incarca un program intr-un attiny48 fara ajutorul unui calculator cu ajutorul uniu stick Link spre comentariu
one Postat Septembrie 2, 2014 Partajează Postat Septembrie 2, 2014 Cred ca se poate cu un programator profesional, dar acesta costa cat un computer. Link spre comentariu
dumitru_a Postat Septembrie 2, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2014 (editat) am gasit asa ceva pe adresa http://mdiy.pl/uprog-maly-szybki-przenosny-programator-avr-z-sd/?lang=en se poate face o varianta de cablaj cu atmega 328p pu ? poate o varianta mai simpla sa poata lucra fara afisaj si la conectarea cu attiny48 acesta sa faca automat schimbarea de soft in attiny48 nu prea ma pricep prea mult in atmega si de aceea va cer ajutorul , unde trebuieste schimbat softul nu pot merge cu laptopul si trebuie demontat controlerul scos chipul programat si pus la loc o alta varianta ar fi http://mdiy.pl/programator-usbtiny-mkii-slim/?lang=en Editat Septembrie 2, 2014 de dumitru_a Link spre comentariu
Depanatoru Postat Septembrie 2, 2014 Partajează Postat Septembrie 2, 2014 Totul se poate daca exista motiv ... pana una alta eu as merge intocmai pe proiectele existente ... Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 3, 2014 Partajează Postat Septembrie 3, 2014 am gasit asa ceva pe adresa http://mdiy.pl/uprog-maly-szybki-przenosny-programator-avr-z-sd/?lang=en se poate face o varianta de cablaj cu atmega 328p pu ? poate o varianta mai simpla sa poata lucra fara afisaj si la conectarea cu attiny48 acesta sa faca automat schimbarea de soft in attiny48 nu prea ma pricep prea mult in atmega si de aceea va cer ajutorul , unde trebuieste schimbat softul nu pot merge cu laptopul si trebuie demontat controlerul scos chipul programat si pus la loc o alta varianta ar fi http://mdiy.pl/programator-usbtiny-mkii-slim/?lang=en Prima varianta de programator ar putea sa-ti satisfaca cerintele, insa a doua, in absenta unui calculator este inutilizabila pentru ceea ce vrei tu, respectiv incarcarea unui program intr-un ATtiny48 fara calculator. Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 4, 2014 Partajează Postat Septembrie 4, 2014 As avea o intrebare daca se poate incarca un program intr-un attiny48 fara ajutorul unui calculator cu ajutorul uniu stick Doar dacă faci un programator deştept, care să citească hexul de pe stick şi să-l încarce în altceva. Link spre comentariu
one Postat Septembrie 4, 2014 Partajează Postat Septembrie 4, 2014 (editat) Intrebarea mi se pare relativ pertinenta, pentru ca in cazul PIC-urilor de exemplu exista PicKit3, care este o scula ieftina si are aceasta functie. Se cheama "programmer-to-go". Din pacate, pentru AVR doar programatoarele profesionale pot programa fara computer, altfel se pot construi diverse solutii, cum ar fi asta http://makezine.com/2009/11/10/programming-an-arduino-without-a-co/ Editat Septembrie 4, 2014 de one Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 4, 2014 Partajează Postat Septembrie 4, 2014 Pentru One si ratza: ati avut vreunul curiozitatea sa cititi ce poate face programatorul portabil din primul link postat de initiator? Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 8, 2014 Partajează Postat Septembrie 8, 2014 Da, am citit de la bun început. Am recitit şi tot nu văd ce am zis greşit. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 8, 2014 Partajează Postat Septembrie 8, 2014 Da, am citit de la bun început. Am recitit şi tot nu văd ce am zis greşit. Asta: "Doar dacă faci un programator deştept, care să citească hexul de pe stick şi să-l încarce în altceva.", in conditiile in care programatorul cu pricina poate programa un uC cu fisierul scris pe un SD card, e adevarat, nu pe un stick--> deci e un programator "destept". Link spre comentariu
unuldinei Postat Septembrie 8, 2014 Partajează Postat Septembrie 8, 2014 Ce tare e microProg asta !...., mda nu incarca de pe stick USB ci de pe micro SD-Card , totusi faza cu fuse bitii nu-i pentru orcine ... eu as fi parolat accesul. Domnule Dumitru asta e exact ce-ti trebuie si din ce vad pe schema , pinii in plus 6 si 7 de pe portul ADC nu sunt folositi , deci se poate reface usor cablajul si pentru capsula DIL 28. Un pic de EAGLE n-ar strica sa inveti daca tot " te duci si incarci in Attiny48". Link spre comentariu
dumitru_a Postat Septembrie 8, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2014 Multumesc , am inceput sa refac cablajul cu sprint layout ! Link spre comentariu
one Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 Pentru One si ratza: ati avut vreunul curiozitatea sa cititi ce poate face programatorul portabil din primul link postat de initiator? Am citit, dar constructia unui programator "DIY" nu este intotdeauna incununata de succes si m-am gandit la solutii profesionale. Initiatorul topicului va pierde acum timp pentru a construi montajul si nu va atinge obiectivul intr-un timp scurt. Daca exista deja un link nu inseamna ca nu mai puteau fi aduse alte sugestii. Eu nu am incercat sa construiesc programatorul respectiv si nu pot da nici o garantie pentru acesta. nu prea ma pricep prea mult in atmega si de aceea va cer ajutorul , unde trebuieste schimbat softul nu pot merge cu laptopul si trebuie demontat controlerul scos chipul programat si pus la loc Programat de acasa alt chip, scos chipul vechi, pus chipul nou....... ? Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 Pentru one: Constructia unui programator DIY nu este o problema, atata timp cat constructorul citeste corect schema, realizeaza cablajul conform schemei pe care o are (sau ia de-a gata cablajul propus de promotorul schemei - cand acesta o posteaza - si verifica respectivul cablaj sa fie confrom schemei), sau solicita ajutorul celor care l-au mai facut (sau daca l-au facut). Timpul pierdut cu constructia este compensat de utilitatea lui ulterioara. Evident ca nu poti emite pretentii ca un programator simplu sa intruneasca toate caracteristicile unui programator profesional, dar daca are functiile de baza si le executa cu succes atunci nu vad de ce trebuie sa cautam spini si in c..r de dragul de a gasi defecte sau neajunsuri. Si daca va "freca" suficient de mult microcontrollere-le in soclul din aparatul situat intr-o alta locatie, la un moment dat de timp aparatul respectiv va fi bagat in reparatii (cel putin pentru inlocuirea soclului). Link spre comentariu
Depanatoru Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 Pare serios proiectul cu cititul de pe card , eu nu m-as indoi ca functioneaza bine , dar cand nu esti multumit cu ce a facut altul si mai vrei si modificari , sunt sanse f mari sa nu-ti mai iasa nimic concret ... 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum