aventtini888 Postat Septembrie 1, 2014 Partajează Postat Septembrie 1, 2014 Cum incarcam un ax uzat fara sa il deformam ? Cam asa . Sarma HRC45 cu tratament. Uzura cam 1mm ! Un destept probabil acum 20 de ani nu strans roata si axul de la avans sa tocit destul de bine , dar il rezolvam. Niste smirghel , sa vedem ce si cum. Temperatura la start !!!! Primul cordon !!! Facut cam 70% Incarcat complet !!! Dupa prima incarcare , sa dat jos din sudura au mai ramas cateva puncte ca m-am cam grabit dar aici este la al 2 rand de cordon . A iesit din prima dar nu mi-a placut ca a ramas ceva pori . L-am incarcat cu 2mm peste , 1mm sa dat pe strung si 1 mm il dau pe rectificare pe rotund . Daca aveti nevoie de asa ceva ma gasiti la tel 0732125 166 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Septembrie 2, 2014 Partajează Postat Septembrie 2, 2014 In general, incarcarea cotelor uzate ale axelor,nu este prea indicata.De ce? In zona unde s-a sudat apar tensiuni interne care trebuiesc eliminate.Neeliminarea tensiunilor interne duce la ruperea axelor in timpul functionarii in zona dintre portiunea sudata si cea neuzata (neincarcata).Axele uzate care nu sint supuse eforturilor mari ,pot fi incarcate cu sudura fara a fi neaparat nevoie de tratamente pentru eliminarea tensiunilor interne.Metoda incarcarii cu sudura face ca piesa sa sufere modificari structurale,datorita temperaturilor ridicate.Piesele tratate i-si pierd din calitatile obtinute in urma tratamentului termic sau termochimic,cu consecinte serioase. Metoda cea mai sigura pentru readucerea axului la cotele initiale,fara ca axul sa aiba de suferit,este metalizarea.Procedeul de metalizare face ca temperatura piesei supuse metalizarii sa nu depaseasca 200*C.Temperaturi peste aceasta valoare duc la aparitia modificarilor structurale ale piesei. Incarcarea cu sudura a cotelor uzate ale axelor, este o solutie de compromis.Daca ai rabdare si sudezi fara ca temperatura piesei sa depaseasca 200*C este in regula.Singura problema este eliminarea tensiunilor interne. Link spre comentariu
aventtini888 Postat Septembrie 2, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2014 Multumesc pentru informatii dar nu cred ca se aplica regula . Eu sudez continu si nu ridic temperatura mai sus de 150 de grade maxim . Sudez cu sarma la duritate si la stas de otel . Sudura laser se aplca in matriterie in mare parte . Asta cu metalizarea nu am facut , dar am sudat zeci de stante si matrite de mase plastice fara nici o problema . Acum nu comparam un ax de 2 lei cu o scula de injecte sau o stanta . Daca laser se preteaza la matriterie sigur merge si la un ax . Astea 150 de grade exagerez eu ca trag tare pe el dar pot sa il tin constant la 45 de grade . Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Septembrie 3, 2014 Partajează Postat Septembrie 3, 2014 (editat) ..................................................... . Eu sudez continu si nu ridic temperatura mai sus de 150 de grade maxim . Sudez cu sarma la duritate si la stas de otel . Sudura laser se aplca in matriterie in mare parte . Asta cu metalizarea nu am facut , dar am sudat zeci de stante si matrite de mase plastice fara nici o problema . Acum nu comparam un ax de 2 lei cu o scula de injecte sau o stanta . Daca laser se preteaza la matriterie sigur merge si la un ax . Astea 150 de grade exagerez eu ca trag tare pe el dar pot sa il tin constant la 45 de grade . Mie mi se pare ca axul incarcat de tine, nu este unul de 2 lei.Face parte dintr-un subansamblu al unei masini unelte.Din cite vad eu, axul s-a uzat datorita cotelor necorespunzatoare,montajul fiind realizat cu joc.Cota axului si alezajul rotii trebuiesc in asa fel prelucrate (prin rectificare)incit montajul sa se realizeze prin stringere.De aceste lucruri trebuie sa tina cont cel care o sa monteze cele doua piese,ax-roata dintata,altfel axul o sa ajunga din nou la tine,la incarcat(sudat). Cit despre matritele pentru injectarea maselor plastice:stiu destul de multe despre ele.Am lucrat 11 ani intr-o firma care procesa mase plastice,PP,PVC,si PE prin injectare ,rotoformare,termoformare,extrudare.Diferenta dintre matrite si piesele componente ale unei masini unelte sint destul de mari.Matritele sint realizate din oteluri de calitate dar fara tratamente termice.In schimb piesele componente ale unei masini unelte sint realizate din oteluri de calitate aliate si tratate termic sau termochimic,conditiile de lucru ale acestora fiind destul de grele. Spor la treaba. Editat Septembrie 3, 2014 de GEO 53 BN Link spre comentariu
aventtini888 Postat Septembrie 3, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2014 ok inteles , unele matrite au placi tratate . Depinde de matrite si de tipul de aplicatie . De exemplu am sudat astazi o placa fixa cu 55hrc asta nu cred ca era pretratat. Ok sa lasam asta se preteaza pana in 100 de grade pe piesa? concret . Nu discutam de un tig normal , fiecare descarcare pe care o fac ridic temperatura maxim 1-3 grade. Am sudat de proba o roata dintata la un FP200 cea din caplul masini . Am sudat-o fara mare precizie si nici la cotele care trebuiau original cam 85% , inca mai are unpic de joc . Am sudat cu sarma 1055 cred si vad ca de 2 luni lucreaza cu ea in seria fara nici o problema . Acum vreau sa vad dupa ce nu mai are de lucru pe ea cat sa uzat sau daca sa rupt vrun dinte . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum