Ombladon2002 Postat Septembrie 1, 2014 Partajează Postat Septembrie 1, 2014 Cum se poate alimenta un multimetru dt830b de la 12V? Link spre comentariu
UDAR Postat Septembrie 1, 2014 Partajează Postat Septembrie 1, 2014 Ce sunt ăia 12V ? O baterie , o sursă ? Ideea este următoarea - se poate alimenta simplu din orice - cu un LM7809 sau similar - dar nu poți măsura ( corect ) nimic ce e legat cu sursa respectivă . De aici întrebarea mea . 1 Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 1, 2014 Partajează Postat Septembrie 1, 2014 (editat) 12 V insemnand baterie sau alimentator de la retea? Pe cel din urma nu-l recomand, iar de la baterie se poate face cu LM7809. La 0,8mA cat consuma acel multimetru s-ar putea si cu un zenner de 9V. Editat Septembrie 1, 2014 de Spitfire Link spre comentariu
UDAR Postat Septembrie 1, 2014 Partajează Postat Septembrie 1, 2014 Adevărul e că am scăpat amândoi din vedere - și eu și @spitfire că LM7809 și altele de acest gen consumă 4-5 mA ( sau chiar mai mult ) și fără sarcină . Deci o schemă discretă sau un stabilizator mai performant. Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Septembrie 1, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2014 (editat) Se alimenteaza de la 3 celule li-ion legate in serie,care o sa aiba intre intre 9,3V-12,4V.bateria este separata de ceea ce masor,dar tot de la aceeasi baterie o sa mai alimentez niste relee,dar cu dioda antiparalel,nu o sa afecteze masuratorile,nu? Il folosesc doar pe domeniul 200mV si masor caderea de tensiune de pe un sunt. Cu LM317,nu se poate face ceva?Nu prea am chef sa fac comanda pe net doar pentru un tranzistor. Editat Septembrie 1, 2014 de Ombladon2002 Link spre comentariu
UDAR Postat Septembrie 1, 2014 Partajează Postat Septembrie 1, 2014 În cazul prezentat de tine consumul nu prea mai contează , deci poți folosi liniștit un LM78L08 (UA78L08, etc ) - da, pentru că ajunge , pe de o parte , iar pe de altă parte de la 9,3V nu poți stabiliza la 9V ( și la 8V e la limită dar aproape sigur merge la curentul ăla ). Deci dacă nu ai nicio legătură între alimentare și intrare , e OK. Link spre comentariu
spirica Postat Septembrie 10, 2014 Partajează Postat Septembrie 10, 2014 [*]Salut. Eu cred ca merge si cu TL 431. Tot linear. Vezi datasheet-ul. [*]Succes. Link spre comentariu
one Postat Septembrie 10, 2014 Partajează Postat Septembrie 10, 2014 De ce vrei sa il alimentezi la 12V? Bateria lui nu e buna? Vrei sa mearga continuu? Vrei sa il utilizezi la automobil ? Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Septembrie 10, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2014 Trebuie sa mearga mai mult timp... Link spre comentariu
ventzel Postat Septembrie 10, 2014 Partajează Postat Septembrie 10, 2014 (editat) Daca multimetru ii facut cu http://www.kitsrus.com/pdf/7106.pdf merge fara probleme alimentat pana la 15V. In cazu asta ai putea sa-i dai alimetare direct din acumulatori fara nici un stabilizator. Io am facut teste pe o chinezarie de M890G, construit tot cu 7106, in urma cu 5-6 ani si am constatat ca masura corect si la 6V. Am bagat in el 2 acumulatori Li-ion de telefon, cu tot cu circuitele de protectie, inseriati si un circuit simplu de incarcare cc-cv. Era bine daca ii faceam si echilibrare la momentu respectiv. Il incarc cam de 2 ori pe an asta in ideea ca lucrez cu el cam 2-3 ore pe zi. PS: borna "COM" de intrare in multimetru nu-i aceeasi cu borna "-" a baterie. Editat Septembrie 10, 2014 de ventzel Link spre comentariu
Ombladon2002 Postat Septembrie 10, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2014 Integratul este un guguloi din ceva material negru,nu scrie nimic pe langa el.Sa il alimentez direct de la 12V,parca nu as vrea sa ma risc,in schimb as vrea sa vad daca masoara precis si la tensiune mica,iar daca merge ok,o sa il alimentez doar de la 2 celule din cele 3 legate in serie,in fond cat de tare imi poate dezechilibra bateria?Ea avand undeva la 2000mAh iar din ea o sa alimentez si 2 relee,2-3 LED-uri... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum