Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tensiune generator

Ombladon2002

Postări Recomandate

Am un generator (motor curent continuu,statorul din magneti permanenti),care invartit cu o turatie rezonabila scoate 7-9V si 17A curentul de scurtcircuit.Cu acest generator vreau sa alimentez un incarcator care are nevoie de 14-17V si curent cat mai mult.Ar fi cateva variante sa impac generatorul cu incarcatorul,una din ele ar fi rebobinarea motorului cu sarma mai subtire si mai lunga,dar asta este destul de costisitor, alta varianta este sa construiesc un convertor DC-AC si sa folosesc un dublor de tensiune+punte redresoare,sau sa fac direct un ridicator de tensiune DC-DC de la 7-9V la 14-15V.Care este cea mai buna varianta?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ombladon2002

19

• iop95

6

• giongiu

6

• franzm

4

Top autori în acest subiect

Pot folosi schema de aici? ca transformator pot folosi ferita de la un traf de linii dintr-un TV,bobinata cu sarma corespunzatoare?Daca folosesc sarma de 0,5/1mm in primar,ce lungime ar trebui sa aiba?Convertorul nu o sa functioneze decat 30 de secunde,apoi 2-3 minute pauza...

Link spre comentariu

http://danyk.cz/noteb.html Ar fi si varianta asta, schema e mult mai simpla. Dar din pacate integratul nu functioneaza la 7V. Cred ca nici SG3525, nu functioneaza la tensiunea asta. Ar trebui un alt integrat, am folosit recent ceva ce lucreaza de la 2V in sus, o sa revin, caut sa vad ce integrat este.

E vorba de MAX669, dar e smd si costa vreo 15 lei. http://datasheets.maximintegrated.com/en/ds/MAX668-MAX669.pdf

Un integrat mai ieftin, e acesta http://www.onsemi.com/pub_link/Collateral/MC34063A-D.PDF Dar trebuie un tranzistor extern, de preferat mosfet, pentru un curent mare pe iesire.

Roaga un moderator sa mute discutia la Alimentatoare, acolo poti primi mai multe sfaturi, e vorba totusi de o sursa in comutatie.

Editat de giongiu
Link spre comentariu

Nici nu stiu daca sa spun sau nu...dar hai sa spun,as vrea sa il folosesc la franarea regenerativa a unei biciclete,iar multiplicarea turatiei nu  m-ar incurca,atat timp cat nu este prea complicat multiplicatorul de turatie.

Link spre comentariu

Este separat.Vreau ca transmisia sa fie prin frictiune,sa il pun cumva deasupra rotii din spate,iar atunci cand o sa actionez un maner de frana (unul separat,pus doar pentru el),motorul (o roata de frictiune,de ex una de skateboard) sa coboare pe roata.

Sa folosesc motorul care antreneaza bicicleta si la franare,ar insemna sa nu am nici un clincket intre el si roata spate,ori sa am ceva transmisie complicata ca sa il pot decupla manual,iar asta nu mai este eficient.

Editat de Ombladon2002
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări