Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe lemn fag

marius75

Postări Recomandate

Tot respectul pentru ce face si ce posteaza Zal, sunteti unul din membrii de baza ai forumului, amabil si indatoritor cu toata lumea. Insa permiteti-mi sa va contrazic pentru sugestia cu holţşuruburi. Nu stii cind le apuca zornaiala.O pilda de acum 35-40 de ani, in RTV, intr-un studio erau niste monitoare Yamaha, cu ceva ani de serviciu. Unul din ele avea un "ceva" suparator cand si cand. A fost izolata frecventa unde aparea necazul si au fost chestionati cei de la firma mama. Raspunsul a fost simplu : "imposibil". Ai nostri, "ba, esti prost ?". S-a gasit buba, un Dorel al vremii bagase un holţşurubur la o "revizie" ( de fapt bagase nasul sa vada ce si cum e spilu' de se aude asa bine si a optimizat-o el)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

12

• dj_bryz

6

• marius75

6

• VTP

1

Top autori în acest subiect

Înţeleg, dar eu vorbeam de o treabă făcută cu simţ de răspundere. Nici un holţşurub nu iese de capul lui, o dată bine strîns în gaura dată dinainte cu un spiral de diametru mai mic şi mai scurtă în adîncime. La strîngere trebuie să scîrţîie.

Link spre comentariu

Eu inca mai folosesc holtsuruburi la incinte. Chinuiala vine atunci cand trebuie sa le acoperi sa nu se vada..iar daca nu este gaura data adanc ..nici surubul nu intra bine si nu strange placile. De mult vroiam sa folosesc doar aracet..dar i-mi trebuiesc niste chingi bune pentru fixare exacta.Ca material eu am folosit si pal si mdf si sifonier si blat de masa vechi si tot ce am mai stricat prin casa de mic copil.... si pot spune ca diferenta dintre pal si mdf este enorma ...mai ales la prelucrare. MDF-ul este mai "dulce" si mai placut si poti lucra cu el fara aschii. Legat de finisarea incintei...eu le colantez pentru ca sincer nu am ce i-mi trebuie pentru lacuire si baituire....iar ca sa ma duc la o vopsitorie buna nu prea i-mi permit si nici spray de 13lei nu vreau sa folosesc.La ultima pereche am folosit pal simplu.

http://postimg.org/image/fc529vozd/

http://postimg.org/image/over3cchl/

http://postimg.org/image/o7gsdbawf/

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Da, e o soluţie simplă inventată prin anii 90, aşa cum făceau mulţi ''producători'' de boxe. Ăsta e dezavantajul însă, trebuie astupate şuruburile.

.............

Interesantă combinaţie de difuri în boxele acelea. Bănuiesc că diful de ''medii'' e închis în spate cu ceva.

Link spre comentariu

Da este inchis cu un dreptunghi de plastic. Difuzoarele de medii sunt de la un tv ...am probat multe difuzoare si nici unul nu a avut spl-ul acestora. Inaltele si filtrele sunt de la niste boxe nemtesti vechi ...am uitat marca..erau din 70 si ceva..iar joasele sunt technics.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Înaltele alea sînt fabricate de Braun, chiar dacă o scrie altceva pe etichetă (Grundig, Saba, Heco, Canton... etc). De obicei sînt pe 4 Ohmi, la fel şi filtrele, nu ştiu cele de medii ce impedanţă au dar technics-urile au 6 sau 8 Ohmi.

Link spre comentariu

"NU sariti de la subiect va rog!"

Zal ai dreptate ..inaltele sunt de 4 ohmi mediile de 4 iar joasele de 8.

Filtrele nu stiu daca sunt de 4 ..pentru ca am 8 ohmi la bornele incintei.

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

"NU sariti de la subiect va rog!"

Zal ai dreptate ..inaltele sunt de 4 ohmi mediile de 4 iar joasele de 8.

Filtrele nu stiu daca sunt de 4 ..pentru ca am 8 ohmi la bornele incintei.

La borne ohmmetrul ''vede'' diful de joase înseriat cu bobina respectivă din filtru, celelalte difuri sînt ''ascunse'' de condensatoarele din filtru care le asigură banda redată. Dacă cunoşti de unde provine filtrul poţi adapta alte difuri ptr el sau îl poţi modifica, dar aşa cum e acum nu e bine. Au fost cîteva boxe din grămada enumerată care aveau difuri de medii tip calotă pe 7 Ohmi, restul difurilor tot de 4 ohmi. Pe la Heco mai ales.

Link spre comentariu

Asta nu am mai facut........ :rade:

Suna bine si nu am dorit o schimbare ....dar avand in vedere ca am sa le pastrez ...o sa schimb condensatorii poate se va schimba si sunetul ...dar nu stiu de unde sa iau...vreo sugestie se poate?

Editat de dj_bryz
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări