Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe lemn fag

marius75

Postări Recomandate

• Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

12

• dj_bryz

6

• marius75

6

• VTP

1

Top autori în acest subiect

Vizitator knauf75

Unele piese de mobilier vechi erau din PANEL, se poate refolosi un sifonier de exemplu. Nu rîdeţi.

Ala este un panel de foarte buna calitate. De regula,partile orizontale de sus si de jos...mai putin rafturile.

Link spre comentariu

Eram prin liceu, la un coleg acasa. Facuse o incinta subwoofer dintr-o noptiera. Tin minte si acum, era un difuzor cu sasiu relativ patrat, cu con alb si suspensie albastra. E destul de cunoscut. Vai, ce bine imi suna trasnaia aia, atunci...

Link spre comentariu
...: Se simte mare diferenta intre boxele din panel si unele din MDF ? Presupunem ca incintele au aceleasi difuri/filtre/volum...

Din panel se fac mai ales incinte f scumpe pt difuzoare f scumpe, dar se fac din inele decupate pe cnc. Sunt considerate de unii "nec plus ultra" al incintelor.

Pt incinte simple din placi,  MDF-ul este mai bun decat panelul (este mai amorf).

Daca suna diferit - da, fara discutie ca se simt diferente. Cat de mari sunt diferentele si care suna mai bine ... probabil cele din inele, dar deja discutia are sens doar in cazul unor difuzoare foarte bune (> 200-250 euro difuzorul), in cazul unor lucrari realizate de cunoscatori.

Si pt a satisface curiozitatea, trebuie spus ca exista "2 scoli" in constructia de incinte:

- una (majoritara) considera cele mai bune incintele amorfe, la  care rezonantele sunt minimizate la extrem,

- si alta care considera ca incinta "canta" odata cu difuzoarele, si care foloseste si placi de panel (eventual curbate), rezultand un soi de incinte-instrument muzical. Sunt in general de tip OB sau horn si evident, FOARTE scumpe.

Daca vrei sa "te imbolnavesti putin", citeste cateva saptamani pe 6moons...

Editat de shambala
Link spre comentariu

De fapt, unele dintre cele mai bune difuri văzute de mine aveau pînză cauciucată. Aşa nici nu se coc şi se fărîmă, nici nu se nimeresc una mai groasă şi mai rigidă cu una mai subţire cum e la cele turnate şi vulcanizate.

Link spre comentariu

Si totusi membrana difuzoarelor tot din "burete oparit" sunt facute... nu inteleg cat de mare ar fi costul unor membrane de cauciuc .. cum au difuzoarele de calitate.

Niste prosti astia de la Focal...

Link spre comentariu

M-am lamurit , pentru nivelul de amator (la care ma incadrez) raman la MDF ca varianta cea mai buna. Acum cativa ani la o boxa BR (demontata intre timp) am facut portul de bas reflex din lemn de fag uscat (recuperat dintr-un palet), iar la cealalta l-am facut din PAL. Nu spun ca incintele au fost facute ca la carte sau ca aveam difuri prea bune, dar in mod clar incinta cu BR din lemn suna mai bine in anumite momente din melodie (unde promina basul de 100Hz,) in rest se auzeau la fel....(am schimbat si boxele intre ele sa fiu sigur ca diferenta nu este cumva din amplif sau sursa de semnal). Si ma tot gandeam cum ar suna daca as face toata boxa din lemn...acum am renuntat la idee. Portul arata cam asa: in spate gaura era de 5x5cm, iar in fata 5x30cmPosted Image

Editat de marius75
Link spre comentariu

Eram interesat de sunet, nu de aspect. Sa faca un atelier cutiile iese din discutie, asta este placere mea sa mesteresc la cutii, poate sa ma plateasca aia cu atelierul sa-i las sa le faca :rade:

Editat de marius75
Link spre comentariu

Pentru incinte mai mici un material foarte bun este parchetul laminat de 10 mm. Este dens, omogen, rezistent si foarte stabil. Am gasit cateva resturi aruncate afara de cativa ani in stare perfecta. Se prelucreaza usor, la nevoie se poate si fileta.

Link spre comentariu

În regim de amator e mai sigur cu şipci pe interiorul muchiilor, bine lipite cu prenadez turnat din belşug prin toate cotloanele şi multe holţşuruburi. Evident că trebuie adăugate la volumul interior acele şipci.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări