Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LC_ESR-METER_Atmega8A PU

nel65

Postări Recomandate

Condesatorii c8,c9-22pf  si c6-33nf/275Vca au valoare critica?De asemeni lm311 si atmega 8 sunt cu mai multe terminatii.Este diferenta intre ele?

Editat de ionel1959
Link spre comentariu

Pentru varianta cu push buton cel de la pagina 2 -#21 hexul mi-e clar .am putut sa-l scriu din prima.La prima varianta cel de la pagina1 nu vad care sunt Fuse Bits  si care este hexul ca nu reusesc sa scriu nimic.Am atasat si doua poze sa vedeti ce mi se deschide mie.post-201519-0-82492400-1427333474_thumb.jpg post-201519-0-39943600-1427333509_thumb.jpg

Pana la urma am scris high-D9 ;low-FE si hexul dat de adicontak. Sa vad cand  termin daca am gresit ceva.

Editat de ionel1959
Link spre comentariu

Am realizat si eu montajul cel cu comutatoare si nu afisaza nimic,nici macar releul nu cupleaza.Contrastul l-am reglat.Sa fie din cauza quart-ului luat de la Miva**m ?Pe el scrie YIC10.000H4.

Link spre comentariu

daca atmega nu e blocat ,are condensatorii de la cuart de 22 pico (nu 22 nano) si cuartul de 10 MHz ,si e programat bine ,trebuie sa afiseze pe lcd ,chiar daca aparatul nu functioneaza din alte cauze.

Asadar ,verifica cele de mai sus ,vezi sa ajunga tensiunea de 5 v si masa la pinii care trebuie ,conform schemei,curata placa si verifica traseele,eventual reprogrameaza cipul sau inlocuieste-l cu alt atmega 8

ps

cuartul pe care l-ai cumparat ,e bun,e de 10 MHz

Editat de nel65
Link spre comentariu

Condesatori de la cuart sant de 22pico,i-am verificat .Cipul l-am sters cu atmega fusebit doctor si l-am rescris din nou.I-mi confirma ca a fost scris corect.l-am scris ca in postarea #69.Ramane sa fac o verificare mai amanuntita.

Link spre comentariu

Pentru scriere folosesc folosesc usbasp avrpost-201519-0-77409900-1427476202_thumb.jpg  si extreme burner avr .Pot seta fusebitii ,se incarca cu fisierul hex ,insa fisierul EEP nu-l vede si nu stiu cum as putea sa-l scriu.SE scrie odata cu hexul sau  separat?

Editat de ionel1959
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări