Vizitator pvd2010 Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 Ceva detalii despre PC pe care se dorește a fi instalat? Pana la un punct, e destul de versatilă o distribuție linux. Link spre comentariu
digix Postat Martie 31, 2016 Partajează Postat Martie 31, 2016 Distributia Linux o alegi in functie de ce iti doresti sa faci. Hackeri Kali. Studentii Ubuntu. Intreprinzatorii CentOS Geniile Slackware. Tu ce-ti doresti ? Link spre comentariu
riderinblack Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 Pffff, eram UN geniu dar am decazut.... Link spre comentariu
belasajgo Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 Si Linux Mint in ce categorie se incadreaza? Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 Asta o bagam in categoria celor care au de munca si nu vor sa isi bata capul cu prea multe setari . Pe langa programele "default" cu care vine, am mai instalat doar Arduino, Eagle, Processing, Google Chrome (asta doar pentru ca nu imi place vulpea aia), Skype si Front Panel Design. Si daca nu ma insel si ceva pentru camerele web. Nu am nevoie de mai mult deocamdata. Link spre comentariu
XAN77 Postat Iunie 18, 2016 Partajează Postat Iunie 18, 2016 (editat) Aș dori și eu o recomandare de distribuție Linux. Calculatorul în cauză este un laptop cu Core2Duo 1,6GHz cu 2G RAM, video intel. Calculatorul este folosit cel mai mult la browsing dar cînd am timp mai folosesc sprintlayout, codevisionavr, ceva soft pentru usbasp, mplabide etc. chestii de electronică. Motivul pentru care aș încerca un linux nu e unul întemeiat, win7 merge prea bine, da am chef de ceva nou. Dacă se poate l-aș instala pe un hdd extern pe usb. Editat Iunie 18, 2016 de XAN77 Link spre comentariu
nel65 Postat Iunie 18, 2016 Partajează Postat Iunie 18, 2016 In Linux Mint 17.3 ,merge Spint Layout5 (sau 6)? Link spre comentariu
digix Postat Iunie 18, 2016 Partajează Postat Iunie 18, 2016 Daca tot vrei sa incerci ceva nou incearca ceva dezvoltat pentru nebunia IoT : https://developer.ubuntu.com/en/snappy/ Sa ne spui si noua cum este. Link spre comentariu
nel65 Postat Iunie 18, 2016 Partajează Postat Iunie 18, 2016 (editat) Tocmai ce am instalat Linux Mint 17.3,e prima oara cand vad linux pe calculatorul meu.Am instalat avand deja win7 pe el.Nu stiu nimic despre functionarea acestui sistem,nu ca as sti prea multe despre win. Ma intereseaza sa pot deschide fisiere spl5-6 ,fisiere pdf,word,daca merge crome (mozilla nu prea imi place),playere video audio care mergeau in win si cam atat. le vad ca daca sterg ceva, e definitiv ,nu mai pot recupera din cos ,cum e la win. pdf merge ,word merge (dar nu e chiar office ,dar merge). nu pot sa instalez imprimanta ,HP2180, si nici spl5 Mai incerc Editat Iunie 18, 2016 de nel65 Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 18, 2016 Partajează Postat Iunie 18, 2016 @XAN77: tinand cont de utilizare (sprint layout, codevision), poti sa ramai linistit la windows. In linux vor merge in emulator (wine, de exemplu) si se va resimti la performanta.Daca instalezi linux, ca sa n-ai problemele de performanta mentionate prin diverse posturi, va trebui sa cauti/sa te multumesti cu softuri "echivalente" dar native.Parerea mea, desigur. Link spre comentariu
nel65 Postat Iunie 18, 2016 Partajează Postat Iunie 18, 2016 Da ,asa e ,nu muream sa instalez linux ,insa m-a incantat faptul ca e mai greu virusabil. Il dezinstalez... Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 18, 2016 Partajează Postat Iunie 18, 2016 (editat) Ma intereseaza sa pot deschide fisiere spl5-6 ,fisiere pdf,word,daca merge crome (mozilla nu prea imi place),playere video audio care mergeau in win si cam atat. spl5 probabil dupa ce instalezi wine + sprint layout.pdf, word - ai descoperit singur. Pachetele office din Linux (OpenOffice si LibreOffice) au si variante de windows, asa ca poti avea office "consistent" intre cele doua sisteme.chrome se cheama in linux chromium. Daca nu-l ai instalat deja, il poti instala (probabil cu sudo apt-get install chromium intr-un terminal).Playere video sunt mai multe. Existent si in windows e probabil vlc sudo apt-get install vlc vad ca daca sterg ceva, e definitiv ,nu mai pot recupera din cos ,cum e la win. La mine exista un folder Trash unde regasesc ce am sters cu delete (nu mi-a cerut confirmare). Definitiv se sterge (in kde) cu shift+del, da' in cazul asta intreaba inca o data Si pentru ca nu mai pot folosi quote, bag code nu pot sa instalez imprimanta ,HP2180 Interesant, imprimantele HP sunt unele din cele mai bine suportate in Linux.https://community.linuxmint.com/hardware/view/232 Intre timp ai zis ca-l stergi, asa ca postul asta nu-si mai are obiect, da' daca tot l-am scris, il las si postez. Editat Iunie 18, 2016 de Liviu M Link spre comentariu
nel65 Postat Iunie 18, 2016 Partajează Postat Iunie 18, 2016 L-am sters deja ,insa informatiile pot fi utile altor utilizatori de linux. Link spre comentariu
digix Postat Iunie 18, 2016 Partajează Postat Iunie 18, 2016 Incercati Ubuntu 16.04 LTS. Este o comunitate mare, se ocupa singur de updateuri, exista un centru de software unde puteti gasi foarte multe aplicatii din toate domeniile. Merge cam tot ce are nevoie un electronist pe el si chiar Chrome. Eu folosesc Eagle pe Ubuntu. Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat Iunie 20, 2016 Partajează Postat Iunie 20, 2016 Pe Linux mint 17.1 am instalat Chrome, Arduino si Eagle. Niciunul din softuri nu a facut figuri pana acum. Singurul care ma enerveaza e Skype la care trebuie sa introduc parola mereu... Ubuntu doar l-am incercat sa vad cum arata si nu mi-a placut interfata aia chiar daca ar fi mai bun. Deocamdata sunt multumit de Linux. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum