George(sb) Postat August 31, 2014 Partajează Postat August 31, 2014 am un modul dintr-un microfon wierless firma DB, e o firma profesionala medie, atat emitatorul cat si receptorul sunt lucrate foarte bine, cu cristal de quart si stie singur sa se puna pe mute atunci cand nu primeste semnal. Microfonul lucreaza la 175mhz. Din dorinta de a scapa de cabluri am pus respectivul modul in carcasaq laptopului l-am legat la iesire iar alimentarea am facut-o printr-un tranzistor npn si o dioda zener de 9v, problema este ca scoate un zgomot ca de brum de sursa in comutatie, daca alimentez cu o baterie de 9v se aude foarte curat ca si cand ar fi conectat direct pe cablu; am incercat sa iau un mosor din ferita si l-am bobinat cu lita de 0,04mm (pe masurate) scoasa dintr-un releu care se alimenta la 6v, am pus 2 fire in paralel si aminceput sa bobinez cu ambele o data, masele de intrare si de iesire le-am prins la inceputul infasurarii fara sa le ating intre ele, iar iesirile la sfarsitul bobinei, brumul a disparut total, ca si cand ar fi scoasa mufa de semnal din amplificator, dar mi-a taiat orice frecventa sub 5khz. Dati-mi va rog o idee cum as putea scapa de brum fara baterie si fara sa pierd din calitatea sunetului, va multumesc Link spre comentariu
leo 17 Postat August 31, 2014 Partajează Postat August 31, 2014 un stabilizator cu filtraje bune ..pui si un condesator de 100n la sf pt decuplare ..poti incerca ..sau ceva cu circuit gen 723..sau in comutatie gen ..6063 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum