Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

subwoofere cu hp15w

Mircea Bartic

Postări Recomandate

Aplicatia sa principala este Bass compact (si subliniez compact) pt sisteme de sonorizare portabile.

Ahaaaaaaaa. Macar bine ca ne-ai spus pana la urma. Pana acum toti stiam (din ce ne-ai dat tu scris) ca e subwoofer si ca versiunea bandpass merge mai bine in casa.

si inca ceva , acel bandpass functioneaza exact ca si in graficul expus.

Ai masurat?

Voi doriti group delay mare si bass lalait, asa ca fuguta in magazin si luati difuzoarele de subwoofer cu cea mai grea membrana pe care o gasiti.

O sa va satisfaca deplin.

Hp18w si wn18 (astea mai mult ca sigur ca le-ai auzit) sunt mult mai aproape de notiunea de subwoofer si totusi nu suna lalait. La fel si eminence sigma18 si omega 18, iar exemplele pot continua. Sa fie doar GD mic (care nu e tocmai mic in versiunea bp) de vina in cazul hp15 pt "senzatia" lipsei de subbas ? Boxe cu difurile de mai sus tot gd mic au si totusi sunt peste hp15.

Asteptam si alte lamuriri, noi profanii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adircf

10

• Mircea Bartic

6

• Sharky

4

• stefanev

4

Top autori în acest subiect

Aplicatia sa principala este Bass compact (si subliniez compact) pt sisteme de sonorizare portabile.

Ahaaaaaaaa. Macar bine ca ne-ai spus pana la urma. Pana acum toti stiam (din ce ne-ai dat tu scris) ca e subwoofer si ca versiunea bandpass merge mai bine in casa.

mai bine decat un bassreflex de acelasi volum ocupat !

si fie vorba intre noi, notiunea de subwoofer nu e tocmai standardizata (eu nu am vazut)

Voi doriti group delay mare si bass lalait, asa ca fuguta in magazin si luati difuzoarele de subwoofer cu cea mai grea membrana pe care o gasiti.

O sa va satisfaca deplin.

Hp18w si wn18 (astea mai mult ca sigur ca le-ai auzit) sunt mult mai aproape de notiunea de subwoofer si totusi nu suna lalait. La fel si eminence sigma18 si omega 18, iar exemplele pot continua. Sa fie doar GD mic (care nu e tocmai mic in versiunea bp) de vina in cazul hp15 pt "senzatia" lipsei de subbas ? Boxe cu difurile de mai sus tot gd mic au si totusi sunt peste hp15.

Asteptam si alte lamuriri, noi profanii.

am intalnit persoane care NU pot avea senzatia ca un difuzor coboara decat daca are un GD mare, chiar si cu suwoofere de 18". (pers care au avut mult timp tangenta cu difuzoare gen Ying chun, Eurotec, & Co)

Link spre comentariu

culmea ca eu dau dreptate si la comentariile lui sharky la nex...1." Pana acum toti stiam (din ce ne-ai dat tu scris) ca e subwoofer si ca versiunea bandpass merge mai bine in casa. " 2."Ai masurat? " ...cat si ce a spus nex la sfarsit."am intalnit persoane care NU pot avea senzatia ca un difuzor coboara decat daca are un GD mare, chiar si cu suwoofere de 18". (pers care au avut mult timp tangenta cu difuzoare gen Ying chun, Eurotec, & Co) "Pana la urma se rezuma la gusturi, numai ca nu stiu de ce isi face lumea subwoofer cu hp15 daca nu l-au auzit inainte.Normal il inteleg si pe Titro care spunea ca nu ii amator de vanzari de boxe pe net deoarece si firesc ar fi sa asculti boxa inainte sa o cumperi, nu sa ai surprize dupa aia. Nu te poti lua de parerile altuia despre cum suna boxa respectiva ca poate la utilizator entuziasmul ca a facut o boxa, pentru el ii cea mai tare boxa din lume, chiar daca mai incolo isi da seama ca nu suna asa de bine.... ma intelegeti?

Link spre comentariu

"mai bine decat un bassreflex de acelasi volum ocupat !"ai uitat sa scrii "un br cu hp15". Exista suburi care merg mai bine in 100L."si fie vorba intre noi, notiunea de subwoofer nu e tocmai standardizata (eu nu am vazut)"Tu bagi in aceeasi oala un sub cu hp18 si o tentativa cu hp15?Diferenta dintre ele e prea mare.In felul asta se pot construi "subwoofere" si cu phtVor fi subwoofere care coboara pana in 3kHz si cu eficienta de peste 100dB. :supz: "am intalnit persoane care NU pot avea senzatia ca un difuzor coboara decat daca are un GD mare, chiar si cu suwoofere de 18". (pers care au avut mult timp tangenta cu difuzoare gen Ying chun, Eurotec, & Co)"Eu am intalnit persoane care asculta manele, considera vacanta mare ca si umor de calitate, mananca usturoi si nici macar nu se spala pe dinti, le plac boxele cu GD mare. Ce legatura au astea cu faptul ca hp15w nu coboara in frecventa la fel ca si fratii lui mai mari? Vb aici despre gusturi sau despre performante?

Link spre comentariu

Vor fi subwoofere care coboara pana in 3kHz si cu eficienta de peste 100dB.

subwoofer la 3kHz ? :))performante ... hmm eu zic ca tu cand te duci intr-un magazin mai intai asculti un sistem si apoi il cumperi. Sau te uiti pe graficul de raspuns ... hmmm da ii bun il iau. Sunetul se testeaza, unii spun ca nu le ajung nici HP18W intr-o camera de bloc, altii spun ca e de ajuns doar HP15W. Aici pe forum bineinteles vorbim doar despre performante ca "nedumeritul" chiar daca ii spunem: "ia ma HP15 ca se aude mortaaal nu e subwoofer dar nu conteaza, arunca-l intr-o incinta de 100L si gata ..." poate lui nu ii va place, si decat sa fie dezamagit, mai bine il informam de cat poate difuzorul (performante) iar in functie de gusturile lui alege ceea ce i se potriveste. (punct) Cred ca deja deviem de la subiect ...
Link spre comentariu

Eu am intalnit persoane care asculta manele, considera vacanta mare ca si umor de calitate, mananca usturoi si nici macar nu se spala pe dinti, le plac boxele cu GD mare

Vai, jur ca si eu stiu pe 2 exact asa fac :smt005 Nex. Eu cred ca ai gresit cand ai zis ca hp, subwoofer si acuma ti-e rusine sa recunosti. Nu ai frica ca nu te papa nimeni, e normal sa gresesti...si din cate am vazut nu prea ai inteles ceea ce a vrut sa zica sharky...
Link spre comentariu

mai, ce ar fi sa gasiti voi o alternatica la HP-15W cu performante macar pe aproape la aceeasi bani :yawinkle: ca si asa vad ca aveti prea mult timp liber :weedman:

Link spre comentariu

Iar se ajunge la ce a zis adi :weedman:

Conversatie intre nepot si bunic pe patul de moarte:-

-Bunicule, mai ai ceva sa imi zici?

-Da, nepotule, sa le spui la ai tai cand ma ingroapa sa imi arunce si hp-urile pe 15 cu mine pt ca nu am odihna fara ele. Erau cele mai bune difuzoare raport pret calitate.

Daca tot e sa ne luam dupa calitate pret asa am iesi bine si cu SAL-uri de 300mii bucata, sau difuri recuperate din TV-uri vechi. Sa vezi acolo cum raportul calitate pret tinde spre infinit (pret=0)

Nu a zis nimeni ca nu e bun hp15, dar cand vrei subwoofer nu prea mai face fata.

Link spre comentariu

cum adica sa ma scot?vreti sa coboare la 30 Hz, liniar ? se poate, in incinta de 200 litri, cu acordaj la 35 Hz .si va avea 113 dB la 30Hz cu 200W aplicati (fara sa iau in calcul power compression) si fara sa ajunga la X-mech (cursa de aprox 3-4 mm/ directie)asa ca lasati discutiile in contradictoriu si analizati problema folosind TOATE variabilele, nu doar cele care se afla in favoarea vostra!

Link spre comentariu

si inca cevapost-ul in care vorbeam in acest topic de HP-15W a fost doar ca raspuns la provocarea lui adircf

deci,... daca vine unu cu 3 posturi si zice baga hp15w chemati salvarea ca o sa crap de ras :rolleyes:

se poate obtine subwoofer si din HP-15W daca doresti cu adevarat .in mod normal alegeam un difuzor auto (de ex un GZTW38T de la Ground zero)
Link spre comentariu

"se poate obtine subwoofer si din HP-15W daca doresti cu adevarat ."

Se poate, dar nu se merita, decat daca stai prost cu banii. Mai bine strangi un pic cureaua si iei ceva mai bun.

se poate, in incinta de 200 litri

si va avea 113 dB la 30Hz cu 200W aplicati

asa ca lasati discutiile in contradictoriu si analizati problema folosind TOATE variabilele, nu doar cele care se afla in favoarea vostra!

Cei 200L nu sunt in favoarea ta. Volumul e prea mare ca sa justifice performantele. Poti incerca dealtfel si un TQWT de dimensiuni si mai mari.

200L nu imi plac de fel, decat daca e vb de bere. :partyman: :drinkers:

Chestia e ca nu se justifica folosit ca si sub de CASA cand ai 100E la dispozitie, ca in fond despre asta se vb aici. Nu prea se justifica nici ca sub de sonorizare daca are 200L.Va face prea putina galagie pt cat va fi de greu. Pe langa asta mai pierzi cate ceva in zona 50-150Hz.

De izobaric nu comentez nimic, ca nu am ascultat unul pana acum. Simularile arata bine, mai putin GD. Nu stiu cum suna ca nu am ascultat unul(de fapt 2 :weedman: ). Luat asa dupa simulari tot un hp18 mi se pare mai bun.

Nu contesta nimeni valoarea lui hp15, doar folosirea lui ca si sub peformant(adica ceva de genul hp18, ca sa nu vb de restul). Exista altele pt asta, e drept ca au un pret ceva mai mare daca trebuie si spl, dar asta-i viata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări