Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Linii orizontale rosii la monitor laptop

morpheus05

Postări Recomandate

Va salut!

Am un lenovo thinkpad t400 si in partea de jos a monitorului, unde e taskbar-ul, imi apar linii rosii orizontale. Exista si flickering in dreptul zonei respective. In rest, ecranul se vede bine. Am umblat la brightness si situatia a ramas la fel.

Ce am incercat:

Am conectat laptop-ul la un monitor extern si se vedea bine. Deci placa video e ok.

Am verificat cablurile si am curatat pinii cu un compresor. In timp ce mergea, apasam pe conectori si nimic nu se schimba.

Invertorul cred ca merge bine. L-am scos si am lasat doar cablul cu semnalul video sa intre in monitor dupa care am iluminat ecranul cu o lanterna si am vazut ca liniile tot apar in zona de jos a monitorului.

Sa fie de la backlight? In trecut mi-au mai aparut linii verzi si rosii. Acum alea rosii predomina.

Cum as putea rezolva situatia?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• morpheus05

5

• riderinblack

4

Top autori în acest subiect

Posted Image

Posted Image

Acum, cand ma uit mai bine observ ca apare si text ca flickering. Imi reda meniul de sus(File, Edit, etc) in partea cu dungi rosii. Cele doua linii rosii par sa fie mai stabile, cele verzi sunt vizibile sub forma de flickering.

Care sunt efectele cand problema e de la backlight?

Editat de morpheus05
Link spre comentariu

Eu vad doar o problema de display. Unul de schimb (pentru probe) ar fi fost bun.... La ce ai tu acolo (banuiesc un 15.4 cu backlight ccfl) gasesti display la 100 si ceva de lei.

Link spre comentariu

Display-ul nu se poate repara? N-o fi vreun condensator smd defect? Nu se poate masura in circuit cu un ESR-metru?

Display-ul e facut de LG si are 14.1". Are urmatorul cod: LP141WX3. Da, are backlight ccfl. Pe aici il gasesc pe la 2 mil si ceva. Nu am chef sa dau atatia bani pe un ecran. Ce se poate intampla daca il folosesc asa? Ma gandeam sa-mi mut taskbar-ul sus si sa pun o banda izoliera neagra peste dungiile de jos.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări