morpheus05 Postat August 30, 2014 Partajează Postat August 30, 2014 Va salut! Am un lenovo thinkpad t400 si in partea de jos a monitorului, unde e taskbar-ul, imi apar linii rosii orizontale. Exista si flickering in dreptul zonei respective. In rest, ecranul se vede bine. Am umblat la brightness si situatia a ramas la fel. Ce am incercat: Am conectat laptop-ul la un monitor extern si se vedea bine. Deci placa video e ok. Am verificat cablurile si am curatat pinii cu un compresor. In timp ce mergea, apasam pe conectori si nimic nu se schimba. Invertorul cred ca merge bine. L-am scos si am lasat doar cablul cu semnalul video sa intre in monitor dupa care am iluminat ecranul cu o lanterna si am vazut ca liniile tot apar in zona de jos a monitorului. Sa fie de la backlight? In trecut mi-au mai aparut linii verzi si rosii. Acum alea rosii predomina. Cum as putea rezolva situatia? Link spre comentariu
riderinblack Postat August 30, 2014 Partajează Postat August 30, 2014 Ai putea sa pui si ceva poze daca tot vrei sa ne dam cu parerea..... Oricum tare cred ca problema este de display.... Link spre comentariu
morpheus05 Postat August 30, 2014 Autor Partajează Postat August 30, 2014 (editat) Acum, cand ma uit mai bine observ ca apare si text ca flickering. Imi reda meniul de sus(File, Edit, etc) in partea cu dungi rosii. Cele doua linii rosii par sa fie mai stabile, cele verzi sunt vizibile sub forma de flickering. Care sunt efectele cand problema e de la backlight? Editat August 30, 2014 de morpheus05 Link spre comentariu
riderinblack Postat August 30, 2014 Partajează Postat August 30, 2014 Eu vad doar o problema de display. Unul de schimb (pentru probe) ar fi fost bun.... La ce ai tu acolo (banuiesc un 15.4 cu backlight ccfl) gasesti display la 100 si ceva de lei. Link spre comentariu
morpheus05 Postat August 31, 2014 Autor Partajează Postat August 31, 2014 Display-ul nu se poate repara? N-o fi vreun condensator smd defect? Nu se poate masura in circuit cu un ESR-metru? Display-ul e facut de LG si are 14.1". Are urmatorul cod: LP141WX3. Da, are backlight ccfl. Pe aici il gasesc pe la 2 mil si ceva. Nu am chef sa dau atatia bani pe un ecran. Ce se poate intampla daca il folosesc asa? Ma gandeam sa-mi mut taskbar-ul sus si sa pun o banda izoliera neagra peste dungiile de jos. Link spre comentariu
riderinblack Postat August 31, 2014 Partajează Postat August 31, 2014 Nu se poate repara, doar inlocuit. Pentru un 14.1 pretul ar trebui sa fie pana intr-un milion. Link spre comentariu
morpheus05 Postat August 31, 2014 Autor Partajează Postat August 31, 2014 De unde se poata cumpara la pana in 100 ron? Link spre comentariu
riderinblack Postat August 31, 2014 Partajează Postat August 31, 2014 Gasesti in romania cate vrei, trebuie doar sa cauti. Link spre comentariu
morpheus05 Postat Septembrie 1, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2014 Mersi pt informatii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum