Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Behringer-A500 defect

Vizitator

Postări Recomandate

Salut, am acceptat asa ceva la reparat si regret. Am ars deja o pereche de finali din neatentie.

Dupa mai multe aventuri am observat ca semnalul de fapt nu trecea de primul operational.

Acesta are cam -4,5V pe intrari si -13V pe iesire la IC4B. Nu prea pot sa procesez de ce se intampla asta, IC4A avand 0 pe intrari si iesire.

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Verifica alimentarea pe pinii 4 si 8 fata de masa, trebuie sa ai intre +/- 12 si +/- 16Vcc in functie de ce alimenatre diferentiala are.

Daca alimentarea este corecta in intervalul minim +/- 12 maxim +/- 18Vcc, masoara tensiunea fata de masa pe pinii 1 si 7, trebuie ca fara semnal sa ai aproape 0.

Ic4A este un adaptor balansat nebalansat cu atenuare de nivel iar ic 4B un mic amplificator, ambele "in faza".

Schimba eventual acel circuit cu un NE5532.

Totusi aia este o parte de intrare, cum ai reusit sa arzi finalii?

Pune mai mult din schema in special partea ce urmeaza lui Ic4B.

Link spre comentariu

Cu arderea finalilor este simplu: sant semnele subtile ca trebuie sa ma pensionez. Nu este greu sa le arzi daca insisti.

NE5532 smd vad ca sant 1 leu la Gigi. Chiar asa neinsemnate sant?

Am sa scot integratul si fac montajul separat.

Link spre comentariu

Azi i-a venit randul.

Am pus NE5532 si 4 finali de la Gigi si functioneaza.

Nu am reglat curentul de repaus.

Desi sursa de semnal este un radio si boxa o vechitura de 75w Unitra, parca nu pot asculta din cauza inaltelor ce domina. Dar poate difuzorul de joase este afectat, boxa este neatinsa pe un dulap de 15 ani.

Am mutat pe Rock FM. Si-a revenit!!!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări