Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Valoare medie semnal dreptunghiular nesimetric

Vizitator juji

Postări Recomandate

Vizitator juji

Salutare. Are cineva vreo idee daca se poate calcula valoarea medie a unui semnal dreptunghiular nesimetric stiind doar factorul de umplere? Ma chinui de cateva zile sa imi dau seama, insa nu reusesc. Orice idee este binevenita.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UDAR

2

• ratza

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Dacă te referi la ceea ce cred eu , atunci Uav = DC x Upk

Dacă însă nesimetric înseamnă altceva , un desen ar fi binevenit.

Editat de UDAR
Link spre comentariu
Vizitator juji

Dacă te referi la ceea ce cred eu , atunci Uav = DC x Upk

Dacă însă nesimetric înseamnă altceva , un desen ar fi binevenit.

Ideea este ca nu am un desen. Am doar un factor de umplere si acum m-am uitat mai bine am si o frecventa. Singura relatie pe care o stiu este η =τ/T. Unde η este factorul de umplere. Iar valoarea medie se calculeaza cu formula: u(t) = U0 = 1/T * integrala de la t la T+t din u(t)dt. Mai mult de atat nu am. Si ma chinui sa fac o legatura intre ele dar nu resuesc.

Editat de juji
Link spre comentariu

Foarte bine . Calculează integrala (prin părți ) . Pentru intervalul de la t la T ( nu știu de ce ți-l dă așa dar nu contează ) , u(t) = 0 deci prima integrală e zero. Pentru intervalul de la T la T+t , u(t) este Upk ( sau cum o fi notată amplitudinea ta ) x t . Suma pe cele două = 0 + Upk x t = Upk x t . Se înmulțește cu 1/T , conform formulei și rezultă Uav = (t/T) x Upk dar t/T = DC cum l-am notat eu , η cum l-ai notat tu , deci U0 = η x Upk

Link spre comentariu
Vizitator juji

Foarte bine . Calculează integrala (prin părți ) . Pentru intervalul de la t la T ( nu știu de ce ți-l dă așa dar nu contează ) , u(t) = 0 deci prima integrală e zero. Pentru intervalul de la T la T+t , u(t) este Upk ( sau cum o fi notată amplitudinea ta ) x t . Suma pe cele două = 0 + Upk x t = Upk x t . Se înmulțește cu 1/T , conform formulei și rezultă Uav = (t/T) x Upk dar t/T = DC cum l-am notat eu , η cum l-ai notat tu , deci U0 = η x Upk.

Ok. Multumesc pentru sfat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări