Vizitator juji Postat August 30, 2014 Partajează Postat August 30, 2014 Salutare. Are cineva vreo idee daca se poate calcula valoarea medie a unui semnal dreptunghiular nesimetric stiind doar factorul de umplere? Ma chinui de cateva zile sa imi dau seama, insa nu reusesc. Orice idee este binevenita. Link spre comentariu
UDAR Postat August 30, 2014 Partajează Postat August 30, 2014 (editat) Dacă te referi la ceea ce cred eu , atunci Uav = DC x Upk Dacă însă nesimetric înseamnă altceva , un desen ar fi binevenit. Editat August 30, 2014 de UDAR Link spre comentariu
Vizitator juji Postat August 30, 2014 Partajează Postat August 30, 2014 (editat) Dacă te referi la ceea ce cred eu , atunci Uav = DC x Upk Dacă însă nesimetric înseamnă altceva , un desen ar fi binevenit. Ideea este ca nu am un desen. Am doar un factor de umplere si acum m-am uitat mai bine am si o frecventa. Singura relatie pe care o stiu este η =τ/T. Unde η este factorul de umplere. Iar valoarea medie se calculeaza cu formula: u(t) = U0 = 1/T * integrala de la t la T+t din u(t)dt. Mai mult de atat nu am. Si ma chinui sa fac o legatura intre ele dar nu resuesc. Editat August 30, 2014 de juji Link spre comentariu
UDAR Postat August 30, 2014 Partajează Postat August 30, 2014 Foarte bine . Calculează integrala (prin părți ) . Pentru intervalul de la t la T ( nu știu de ce ți-l dă așa dar nu contează ) , u(t) = 0 deci prima integrală e zero. Pentru intervalul de la T la T+t , u(t) este Upk ( sau cum o fi notată amplitudinea ta ) x t . Suma pe cele două = 0 + Upk x t = Upk x t . Se înmulțește cu 1/T , conform formulei și rezultă Uav = (t/T) x Upk dar t/T = DC cum l-am notat eu , η cum l-ai notat tu , deci U0 = η x Upk Link spre comentariu
Vizitator juji Postat August 30, 2014 Partajează Postat August 30, 2014 Foarte bine . Calculează integrala (prin părți ) . Pentru intervalul de la t la T ( nu știu de ce ți-l dă așa dar nu contează ) , u(t) = 0 deci prima integrală e zero. Pentru intervalul de la T la T+t , u(t) este Upk ( sau cum o fi notată amplitudinea ta ) x t . Suma pe cele două = 0 + Upk x t = Upk x t . Se înmulțește cu 1/T , conform formulei și rezultă Uav = (t/T) x Upk dar t/T = DC cum l-am notat eu , η cum l-ai notat tu , deci U0 = η x Upk. Ok. Multumesc pentru sfat. Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 1, 2014 Partajează Postat Septembrie 1, 2014 Urms = U * sqrt(D) Uavg = U * D D = duty cycle, 0...1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum