jack Postat August 30, 2014 Partajează Postat August 30, 2014 Va salut , Am primit astazi un radio Bicaz fara potentiometru de voum , se pare ca a avut ceva interventii... Mi-am zis ca am schema in "cartea albastra'' si nu vor fi probleme . Dar vad ca un fir de la potentiometru era legat direct la grila tubului final audio , rezistenta din grila R13 nu este , in aparat este un condensator care este lipit la borna de pickup care nu apare asa in schema... Rog daca ma poate lamuri cineva , daca schema din carte e corecta , inseamna ca s-au facut cam multe modificari in aparat . Orice lamurire e binevenita . Va multumesc . Link spre comentariu
kripton Postat August 30, 2014 Partajează Postat August 30, 2014 Va salut,Nici o problema, asa este varianta. In loc la R 13 este montat potentiometrul de volum . Se verifica atent acel condensator de la borna de pick-up, frecvent prezinta rezistenta scazuta sau scurt ca dealtfel toti cei cu hartie din montaj ( este de 25 nF , nu de 50 ). Orientativ se poate folosi schema "Bucegi" sau oricare "Pionier" unde potentiometrul este conectat in grila finalei.Electroliticii de filtraj se vor inlocui/restaura preventiv cat de repede , nu numai din pricina brum-ului dar se strapung in timpul functionarii ( avand in vedere varsta ) si e pacat de tubul redresor care cedeaza in acest caz. 1 Link spre comentariu
jack Postat August 30, 2014 Autor Partajează Postat August 30, 2014 Multumesc de raspuns , m-am uitat la " Bucegi" si asa este . Multa stima , Link spre comentariu
peternan Postat Septembrie 12, 2017 Partajează Postat Septembrie 12, 2017 Va salut , Am si eu un radio Bicaz pe care doresc sa-l readuc la viata , din pacate are bobinele distruse de rozatoare. Daca aveti datele bobinelor va rog sa ma ajutati . Multumesc ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum