Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme cu un radio Bicaz

jack

Postări Recomandate

Va salut ,

Am primit astazi un radio Bicaz fara potentiometru de voum , se pare ca a avut ceva interventii...

Mi-am zis ca am schema in "cartea albastra'' si nu vor fi probleme . Dar vad ca un fir de la potentiometru era legat direct la grila tubului final audio , rezistenta din grila R13 nu este , in aparat este un condensator care este lipit la borna de pickup care nu apare asa in schema...

Rog daca ma poate lamuri cineva , daca schema din carte e corecta , inseamna ca s-au facut cam multe modificari in aparat .

Orice lamurire e binevenita .

Va multumesc .

Link spre comentariu

Va salut,Nici o problema, asa este varianta. In loc la R 13 este montat potentiometrul de volum . Se verifica atent acel condensator de la borna de pick-up, frecvent prezinta rezistenta scazuta sau scurt ca dealtfel toti cei cu hartie din montaj ( este de 25 nF , nu de 50 ). Orientativ se poate folosi schema "Bucegi" sau oricare "Pionier" unde potentiometrul este conectat in grila finalei.Electroliticii de filtraj se vor inlocui/restaura preventiv cat de repede , nu numai din pricina brum-ului dar se strapung in timpul functionarii ( avand in vedere varsta ) si e pacat de tubul redresor care cedeaza in acest caz.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări