Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Compresor Einhell BT-AC 230/24

Petrisor Ciocoiu

Postări Recomandate

Salut,

As dori sa imi cumpar acest compresor Einhell BT-AC 230/24 sa il folosesc pentru umflat roti, pentru vopsit daca se poate dar nu stiu daca este foarte bun :d.

Specificatii: 

Tip:CompresorPutere motor (cp): 2Presiune maxima (bar): 8Volum rezervor (l): 24Debit aer (l/min):La 0 bar: 160 L/min                  La 4 bar: 118.3 L/min                  La 7 bar: 100 L/minFiltru aspiratie: DaManometru: DaSupapa de retinere: DaSupapa de siguranta: DaTensiune: 230v/50HzAltele:Modul de functionare: S2 15 minCapacitate de aspiratie: 206 L/minViteza de pompare: 2850 rpmPresostatVentil golireVizor din sticla pentru verificarea nivelului de uleiPompa cu ulei
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• belasajgo

4

• Petrisor Ciocoiu

3

• morpheus05

2

• validae

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pentru vopsit ar trebui sa fie rezervorul cel putin de 50 litrii, recomandat ar fi totusi de 100 litrii. Pentru umflat roti sau mingi este ok. Ca si calitate, produsele Einhell sunt in clasa inferioara. Degeaba ne da numele impresia ca este un produs german, produsele Einhell la fel ca si Güde sau Parkside sunt fabricate in China. Calitatea se reflecta in pret.

Link spre comentariu

Eu mi-am luat un Einhell BT-AC 200/24 si mi se pare ok. Are tot rezervor de 24l. Motorul e de 1.5 CP si e destul de galagios. Partea buna e ca merge fara ulei. In strainatate are multe review-uri pozitive pe amazon. Am curatat cateva laptop-uri si calculatoare cu el si am fost multumit de rezultat. Inca un avantaj e greutatea redusa, are 20kg si e usor de transportat de o singura persoana.

In curand o sa-l folosesc la vopsit, sunt curios sa vad cum se va comporta.

Link spre comentariu

Da, Stanley-ul de 50 litrii este bun si pentru vopsit, daca folosesti un pistol LVLP. Are debit mai mare decat Einhell-ul si este mult superior calitativ. O alternativa ar mai fi si compresorul de 50 litrii de la Black&Decker, care calitativ este la fel, dar are debitul putin mai mic in comparatie cu cel de la Stanley.

Pentru vopsit trebuie sa mai iei si un filtru epurator si furtun care sa aibe diametrul suficient de mare.

Link spre comentariu

Povestea  cu Einhell fabricat în China s-ar putea să fie valabilă și la alte mărci, mult mai titrate.Vedeți ce scrie pe etichetele unor scule gen Black&Decker, Bosch ș.a.m.d.

Cumpărați ce credeți că vă avantajează, o recomandare de la cineva binevoitor e foarte utilă.Cam toate se fac prin China acum. Dar diferă după preț  :limb: și  calitatea

Link spre comentariu

Mai toate firmele si-au transferat productia in China. Pe la mine black&decker sunt cotate slab la toate produsele, stanley foarte apropiat de ele, de cealalta parte sunt makita, dewalt, bosch, millwakee si snap-on, in ordine crescatoare, la fel si pretul. 

Surprinzator, produse precum stanley si philips erau mai bune calitativ in Romania decat in Canada.

Link spre comentariu

Povestea  cu Einhell fabricat în China s-ar putea să fie valabilă și la alte mărci, mult mai titrate.Vedeți ce scrie pe etichetele unor scule gen Black&Decker, Bosch ș.a.m.d.

Cumpărați ce credeți că vă avantajează, o recomandare de la cineva binevoitor e foarte utilă.Cam toate se fac prin China acum. Dar diferă după preț  :limb: și  calitatea

Da, asa este, mai nou majoritatea aparatelor se fabrica in China. Insa comparand compresoarele intre ele, Einhell-ul mi se pare de calitate mult mai slaba decat Black&Decker sau Stanley. Legat de Einhell am mai auzit si ca a explodat rezervorul la cateva compresoare.

Eu mi-am cumparat acum doua luni un compresor de 50 litrii de la Black&Decker in special pentru vopsit si sunt foarte multumit de el. Cand am cumparat Black&Decker-ul, compresoarele de la Stanley aveau pretul mult mai mare, dar saptamana trecuta parca am vazut in oferta la Praktiker, unde pretul in oferta a fost ca la Black&Decker cand l-am cumparat. Cum spuneam, la Stanley debitul este un pic mai mare, deci este un beneficiu la vopsit. Mai sunt si compresoare de la Mecafer, pretul parca este la fel ca la Stanley, dar parca are debitul si mai mare decat Stanley.

Mai toate firmele si-au transferat productia in China. Pe la mine black&decker sunt cotate slab la toate produsele, stanley foarte apropiat de ele, de cealalta parte sunt makita, dewalt, bosch, millwakee si snap-on, in ordine crescatoare, la fel si pretul. 

Surprinzator, produse precum stanley si philips erau mai bune calitativ in Romania decat in Canada.

Cand inca ma uitam ce compresor sa imi iau si de unde, ma uitam si la Makita si la celalalte marci, insa pentru cineva care nu foloseste zilnic compresorul, nu se merita sa investeasca asa multi bani. Eu consider produsele de la Black&Decker si Stanley totusi de calitate buna, in comparatie cu Einhell si restul marcilor, unde pe langa compresor mai primesti la pachet si o gramada de accesorii, la acelasi pret ce are un Black&Decker fara accesorii.

Link spre comentariu

Compresoarele alea Einhell la care le-au explodat rezorvorul, nu aveau supape de siguranta? Eu cand mi-am luat Einhell, am gasit pe net sute de review-uri pozitive. E drept, alte modele de la Einhell aveau review-uri slabe. :)

Eu cred ca e important si controlul calitatii la orice produs. E ok daca se fac in China daca se verifica bine calitatea de inginerii firmei care a proiectat produsul.

Link spre comentariu

Ba da, aveau supape de siguranta, dar rezervorul a explodat la o presiune mai mica de 8 bar. Posibil si ca utilizatorii nu au lasat prea des condensul afara din rezervoare si a ruginit interiorul pana ce rezervorul a explodat (si asta e o posibilitate). Dar cand aud de mai multe cazuri asemanatoare la o anumita marca si la alte marci nu, totusi banuiesc ca poate si rezervoarele sunt facute cu o economie mai mare de material, decat la celalalte marci.

Si eu ma uitam mai demult din curiozitate si la compresoarele Einhell, Güde si Parkside, atat la review-uri cat si la produsele expuse in magazine, dar pana la urma mi-am format asa o parere ca Black&Decker, Stanley, Mecafer sunt de calitate superioara fata de Einhell, Güde, Parkside. 

Am gasit pe un forum, povestea cineva ca si-a cumparat un stanley de 24L si in fiecare minut se termina aerul cand vopsea.. :)))

Da, asa este. Chiar si cu compresorul meu de 50 litrii sunt cam la limita, compresorul merge aproape in continuu, insa totusi pot vopsi fara oprire pentru ca mi-am luat un pistol de vopsit LVLP (Low Volume Low Pressure) care are un consum mai mic de aer decat restul pistoalelor de vopsit din magazine care sunt HVLP (High Volume Low Pressure). Deci un compresor sub 50 litrii nu recomand in niciun caz pentru vopsit, dar de la 50 litrii in sus deja se poate folosi si pentru asa ceva. Ideal ar fi de 100 litrii sau mai mare, dar pentru asa un compresor e nevoie si de mult spatiu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări