Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lista piese amplificator audio cu IRFP250


Postări Recomandate

Sanatate fratilor, sunt si eu un pasionat de electronica ca multi dintre voi, dar ca multi dintre noi nu au avut cunostinte largi despre electronica si cum functioneaza ea. Asa ca va rog pe cei care va lasa inima sa va furati cateva minute din timpul vostru pentru a ma ajuta cu o lista cu componente electronice mai complexa pentru o schema de amplificator audio cu IRFP250 , nu stiu daca merita facuta aceasta schema, asta probabil o sa imi ziceti voi, daca doriti.

Nu sunt un as in electronica, doar ce mi-am inceput "cariera" in electronica, am facut eu liceul tehnologic, dar tot o branza ii acolo, nu te invata nimic din ce ar trebui. Mesteresc de mic cu fire, mi-a placut sa vad cum functioneaza, dar niciodata nu le-am putut face inapoi, asta e :)), ca sa nu mai pierd timpul cu vorbareala trec la subiect. Sunt un incepator mai spre mediu, si poate ca nu stiu baza toata, adica circuite intregi n-am facut dupa o schema anume, numai la scoala si acasa , chesti minore.

 

Asa daca ma puteti ajuta cu niste informatii referitoare la semnele electronice de pe schema care o atasez in acest post.Ce nu stiu este incercuit cu rosu. Inca doua chestie , nu inteleg unde vine pus boxa si unde vine pus semnalul audio. Si am mai vazut in alte scheme cum sunt lasate in aer piese de un picior, are semnul ca la condensator dar are o singura bara, nu doua.

 

 

Orice sugestie e bine venita. Va multumesc pentru timpul acordat, multa sanatate va doresc tuturor.

 

Schema: Posted Image

Editat de roscatu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

roscatu, fără a încerca să-ţi tai elanul pornirii pe acest drum, trebuie să observ că-ţi lipsesc multe cunoştinţe în domeniu, iar ampliful abordat nu e fericit ales, schema lui e primitivă, îţi va pune probleme destule. Mai bine începi cu un chit sau alt amplif mai uşor, ceva cu integrate, pînă îţi formezi anumite deprinderi şi te mai perfecţionezi.

Cu acesta te vei chinui şi vei chinui şi pe alţii. Vizitează cu încredere şi secţiunea începătorilor, cea de alimentatoare, boxe şi difuzoare, adică ce are legătură cu proiectele tale.

Link spre comentariu

Daca va uitati mai bine la schema, amplificatorul se alimenteaza cu tensiune diferentiala, adica +, 0 si - Volti. Pentru asta este necesar un transformator cu doua tensiuni de secundar sau cu un singur secundar cu priza la jumatate.

Cat despre masa, acest amplificator are 2 mase: masa (GND-0 Volti) amplificatorului si chassis ground care se conecteaza la carcasa metalica a amplificatorului (sasiu).

In rest, spor la treaba.

Link spre comentariu

Ma uitam la prima ta postare, am vrut sa iti sugerez cu acei tranzistori sa faci un amplificator clasa D suna mai rece, dar cu siguranta mai curat decat acea schema, nici o data nu mi-au placut amplificatoarele cu mos-feturi, exceptie facand amplificatoarele ecler.

Consider ca ai cunostinte de electrician cu tendinta spre electronica, asta nu inseamna ca e de bine sau de rau, asta e nivelul, cu timpul vei acumula experienta daca te ti de treaba, si eu m-am apucat pe la 6 ani de treaba si abia dupa 20 de ani am inceput sa castig bani din asta si nu ma consider nici pe de parte expert, cred ca ar trebui sa faci ce a spus Zal, ia-ti un kit gata facut, de preferinta cu integrat, monteaza-l chinuie-l ardel :) repara-l incearca sa gasesti schema de la producator, refa cablajul, cloneaza-l dupa care putem vorbi de scheme simple facute de la zero, la mine cam asta a fost drumul.....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări