Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pozitii in semnalizare

hip_hop7575

Postări Recomandate

Salutare.

Am un Golf 4 la care i-am facut semnalizare dubla si vreau sa-i schimb pozitia de pe becul cel mic de pe faza lunga, pe semnalizare.

M-am gandit la varianta cu soclu cu dublu filament, dar nu se gasesc becuri galbene cu dublu filament. Am incercat cu autocolant galben, dar nu tine pe plasticele alea. Sunt ceva module pe net facute de diferite persoane, de la 60 la 150 lei, dar vreau sa vad daca pot sa fac eu asa ceva, cu costuri mai mici.

As vrea ca becurile de semnalizare, cele de 21 W, sa lumineze ca unele de 5W ... m-am gandit la varianta cu o rezistenta, dar mi-e frica ca o sa se incinga prea tare.

Are cineva o schema relativ simpla pentru ceea ce vreau eu sa fac?

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hip_hop7575

5

• validae

1

• leo 17

1

• tenzen

1

Top autori în acest subiect

Am cunostinte care au semnalizari de genul, au trecut de controale de rutina si de ITP fara probleme. Pozitia pe fata poate fi si galbena, deci nu este o problema.

Oricum, intrebarea mea nu e daca e legal asa ceva, ci daca ma poate ajuta cineva cu o schema.

Editat de hip_hop7575
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am facut un montaj cu LM317 si am redus tensiunea de la 14.4V la 6.5V, care este exact ce am eu nevoie. Problema este ca se incalzeste prea tare, cu toate ca am pus doua LM317 in paralel plus un radiator de @5x6 cm. Legat la un singur bec de 21W se incalzeste in 30 secunde de nu mai poti tine mana pe radiator.

Cum as putea modifica acest montaj ca sa nu mai disipe atata caldura?

Editat de hip_hop7575
Link spre comentariu

Am luat in calcul si varianta asta, dar niste becuri cu leduri cat de cat decente depasesc 40-50 lei/bucata, iar eu am nevoie de 4 bucati si nu renteaza.

Pana la urma am ajuns la concluzia ca n-am cum sa fac modulul acesta fara sa se incalzeasca :nerv , deci o sa caut un montaj PWM simplu care sa faca ce vreau eu :tryre . 

Accept cu cea mai mare placere orice fel de ajutor :91 ! 

LE: am gasit la rubrica alimentatoare schema asta:

Posted Image

Ce trebuie sa modific la ea ca sa imi scoata 6.5-7V?

Editat de hip_hop7575
Link spre comentariu

Această variantă de integrat are tensiune fixă de 5V  (HV-5.0). Dar există și varianta ajustabilă din două rezistențe, cu terminația ( HV- Adj)

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări