Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un ajutor ptr. programul Eagle:

Incepator

Postări Recomandate

Am o mare problema : de exemplu in eagle (asta am eu ,ceea free de 10*10),cand este sa apara cablajul efectiv toate traseele si pad-urile sau cercurile din jurul picioruselor arata ca naiba ...,cand este la scara marita este ok dar cand o micsorez la scara 1/1 devin colturoase se ating intre ele ...ce sa mai arata oribil. Acum mai nou am incercat cu Word,adica transfer acolo imaginea si mai umblu pe la contrast si dimensiune dar tot un .....este. Am incercat cu rezolutie mare si mica ,daca este mare arata bine dar desenul este la scara mult mai mare daca este de ex 100 arata rau de tot. Voi ma puteti ajuta cum pot sa fac ca in momentul cand export imaginea sa iasa beton?, ce sa fac nu ma pricep la asta si am nevoie de ajutor Am sa pun pe site-ul meu modele de cablaje ca sa puteti vedea si voi ce oribilitati iese

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Incepator

5

• MadRaper

3

• cniky

2

• pid

1

Top autori în acest subiect

Si am uitat sa va mai spun de exemplu daca pun un tranzistor in schema ,un BD se ating piciorusele si liniile oblice apar zimtate rau de tot.Calc nu este batran sa zici ca este de la el, cred ca este din setarile de la eagle dar...am incercat tot

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Aici , 1 mic ajutor cu Eagle,pe care l-am scris pe un alt forum...

Ironia sortii, cautam rezolvare la o problema si am gasit singur raspunsul ... :wink:

1. Salvand in format *.bmp apar 'difuzii' de culoare si nu este pastrata integritatea,mai ales salvand la rezolutie mica.

2.Adevarata problema este ca nu se pastreaza dimensiunea circuitului, si trebuie sa faci f. multe ajustari practice cu printare pt. stabilirea dimensiunilor.

Solutia cea mai convenabila este urmatoarea:

- trebuie sa ai instalat pe sistem 'FinePDFFactory'(printer virtual, realizeaza 'printarea' documentelor intr-un fisier format *.pdf)

- printezi circuitul intr-un fisier format *.pdf

- deschizi fishierul cu AdobePhotoShop, i-l importii la rezolutie de minim 300 px.!

- inserezi 1 Layer backround negru,apoi comanda Lyers-> arrange -> arrange down, pt. a-l pozitiona layerul in spatele layerului ce contine circuitul.

- pe Layer-ul ce contine circuitul aplici comanda 'Invert' (i-l transforma in negativ)

- eventual se aplica comada 'Merge Layers' pt. comasarea layerelor intr-un singur layer.

- dai printare.

asta-i tot.

incepator cred ca sti deja despre ce e vorba,am discutat si acolo :wink: [
Link spre comentariu

:x alta problema am acum... am 2 cablaje si vreau sa le pun pe aceeasi placa ... cum ii dau import la unul din cablaje? stie cineva?

Link spre comentariu

asa este cniki am folosit "fabrica aia de pdf-uri" si apoi un acrobat nu stiu care dar nu reader sa pot pune schema una langa alta sa pot folosi mai eficient o coala a4 transparenta si pe de alta parte eagle-ul nu-mi permite decat 10*8 si ptr. un ampl. in punte nu este suficient...asa ca fac un etaj si celalalt il asez langa si gata.(ma rog preamplf+amplif)

Link spre comentariu

am shi eu o intrebare......daca nu vrei sa conectezi in schema anumiti pini..... cum potzi sa-i specifici ca nu sunt conectati astfel incat sa nu de eroare ca sunt pini neconectati pe schema?

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

:lol: am aflat intre timp trebuie facut un poligon peste cablaj si dupa aia dat "rasnet" .. nu stiu cum se scrie.. :wink:

Cred ca este bine sa stie toata lumea sa ne usuram munca:In eagle ai facut cablajul.1. Apesi pe DRC :a.apesi pe CLEARANCE si pui si tu de ex 30 la toate,asta este izolatia dintre trasee,pad,etc si poligonul care ai sa-l facib.apesi pe restring si alegi dimensiunile de 20mil/90%/30 la primele trei ca sa-ti fie pad-urile mai mari un pic dar sa nu se atinga intre ele2. Apesi pe POLYGON (o zona mica hasurata asa arata butonul) apoi te duci cu mouse-ul si incadrezi cablajul3. Apesi pe butonul RECT este chiar langa POLYGON si te duci din nou si incadrezi montajul peste linia facuta de POLYGON4.Acum te duci si dai o pagina inapoi(sageata aia de dat inapoi ,de sus de langa lupe)5.RASTNES apesi si gata ( butonul asta este crucea aia verde cu bilute in capat)
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Robert

Dar stie cineva cum se foloseste "copy" in Eagle? :d Am facut un pcb si vreau sa mai am unul identic la 5mm distanta. Folosind "copy" imi copiaza doar cate un segment sau cate o componenta; io vreu sa-l iau pe tot si sa-l pun alaturi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări