cozmalau Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 Buna! Vreau intr-un circuit sa adaug doua filtre , filtru EMI ori filtru cu Condensator X2 dar numai unu sa fie in functiune , atasez mai jos schema . Cele doua intrerupatoare sunt defapt un comutator care nu pot fi inchise in acelasi timp (ori unu , ori altu , ori deloc). Cand actionam intrerupatorul 1 avem filtru cu condensator X2 de 47nk iar cand actionam intrerupatorul 2 , interupatorul 1 se deschide si astfel la iesire avem o tensiune de 220v filtrata cu filtrul EMI. Diodele sunt intrebarea mea , le-am adaugat deoarece fara ele imi vine tensiune tot timpu pe iesirea filtrului EMI si va intreb este buna ideea cu diode sa nu imi vina inapoi tensiunea? si ce diode ar trebui sa fie acestea? 1n4148, 1n4007??? si nu afecteaza acestea sinusoida? http://tinypic.com/usermedia.php?uo=adkBqYNLltvN%2BPjtmpKqHYh4l5k2TGxc#.U_9UAMWSyxo Link spre comentariu
UDAR Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 (editat) Ce-ai desenat acolo e o prostie . 1. Transformatorul ( cum l-ai desenat tu ) cred că vrea să fie un filtru de mod comun și nu se leagă , deci ,așa. 2. Nicio diodă n-ar ce să caute acolo. 3. Ce-ți vine înapoi ? De unde ? Și apropo , știi ce e ăla filtru EMI ? De obicei prima piesă dintr-un astfel de filtru (de la rețea spre interior) este tocmai un condensator X2 . Ce vrei să alimentezi cu montajul ăla ? Filtrele EMI au rolul de a împiedeca interferențele să iasă din aparat spre rețea , nu de a le împiedeca să intre și sunt folosite aproape în exclusivitate împreună cu surse în comutație . Și încă ceva . De ce să comuți ? Editat August 28, 2014 de UDAR Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum