Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme audio statie cb

homer

Postări Recomandate

Nu poti trage niste concluzii tehnice, pertinente, alimentamd statia la 6V.  Acel stabilizator nu este 7806 ci 7808 adica la 8v. Marea majoritate a statiilor CB are acel stabilizator. Vezi, cu alimentare normala la intrare (13.5V), ce tensiune ai dupa acel stabilizator.

Schema si manualul service se poate gasi la adresa: http://cbradio.nl/intek/intek.htm

Cu stima si succes

George.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• homer

8

• TESSLA

7

• ovy83

4

• PINTI

3

Top autori în acest subiect

Nu e suparare, stiu care e butonul de squelch si actionand asupra lui nu se modifică nimic desi ar trebui...poate e de vina tensiunea prea mica, cine stie. Statia a fost dusa la niste ateliere de depanare din Focsani si au refuzat-o pe motiv ca nu se baga, ca nu oferă garantie si alte scuze, cei drept oamenii repara mai mult televizoare. Asa ca proprietarul a adus-o la mine si a zis ca daca nici eu nu reusesc o arunca. Initial si eu am crezut ca potentiometrul de squelch e defect, dar se pare ca nu e intrucat l-am verificat cu ohmmetrul.P.S. Într-adevăr, stabilizatorul era 7808. Am schimbat, am pus unul corespunzător iar tensiunea dupa stabilizator este 7,77 V.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator AndreiTm

Salutare,am o statie cb intek m 100 plus,la care s_au desprins firele de la mufa de la microfon.Ma poate ajuta cineva cu o schema de culori pt cele 4 fire?Multumesc anticipat

Link spre comentariu
Vizitator AndreiTm

Multumesc frumos,am cautat toata noaptea.Am vazut aceasta schema.Problema este ca nu sunt ,,prieten,, prea bun cu electronica,de aceea am cautat ordinea dupa culori.....sa nu fac vreo magarie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări