Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Punctatoare de transfer

lrai

Postări Recomandate

Nu stiu cum le zice in romana asa ca le-am tradus din americanescul "transfer punch"

Sunt de 2 tipuri:

Fixe:

Posted Image

Reglabile:

Posted Image

Se folosesc la transferul gaurilor de pe o piesa pe alta.

Eu n-am gasit asa ceva pe la noi decat intr-un singur loc la 589 RON :rade: si ma gandesc ca nu stiu eu unde sa caut ...  

Voi ce folositi si de unde le luati?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaighe

2

• lrai

2

• philiprobz

2

• florianmro

1

Top autori în acest subiect

DIY, daca ai strung. problema nu e obtinerea formei respective ci alegerea unui material pretabil la calire. personal, cand sunt in graba, din cozile spiralelor rupte improvizez asa ceva si le ascut varful cat mai centrat posibil cu spiralul prins tot in bormasina si polizare

Link spre comentariu

DIY, daca ai strung. problema nu e obtinerea formei respective ci alegerea unui material pretabil la calire. personal, cand sunt in graba, din cozile spiralelor rupte improvizez asa ceva si le ascut varful cat mai centrat posibil cu spiralul prins tot in bormasina si polizare

Asa fac si eu cu mentiunea ca atunci cand gaura este mai adanca ascut coada burghiului si bat in partea aschietoare cu un ciocan de cupru .Daca nu bati tare semnul este destul de bun si poti folosi si burghiul.Chiar daca coada burghiului nu este tratata la fel ca partea aschietoare rezultatele sant multumitoare.

Editat de mihaighe
Link spre comentariu

Problema e ca varful punctatorului trebuie sa fie foarte mic de 1-1,5 mm ca sa poti sa transferi gaurile din piese subtiri. Nu poti sa ascuti  in unghi de 60 de grade un burghiu de 8 de exemplu pentru ca gaura pe care vrei sa o transferi trebuie sa fie foarte adanca. Poti sa ascuti in unghi mai mare dar tot nu o sa poti sa transferi gauri de pe o tabla. 

Eu m-am gandit la alta solutie: Un cui de impuscat din ala vechi va fi punctatorul care poate fi reascutit / inlocuit la nevoie si niste bucse de diferite marimi pentru centrare. Diametrul interior trebuie sa fie cat mai fix pe cui si diametrul exterior ma gandesc sa fie un pic conic,  de exemplu pentru o gaura de 8 sa plece de la 7.5 la un cap si sa ajunga la 8 la celalalt cap. In felul asta rezolvi si cu tolerantele. Daca faci un kit din asta te tine toata viata si il lasi si mostenire la nepoti.

Link spre comentariu

Problema e ca varful punctatorului trebuie sa fie foarte mic de 1-1,5 mm ca sa poti sa transferi gaurile din piese subtiri. Nu poti sa ascuti  in unghi de 60 de grade un burghiu de 8 de exemplu pentru ca gaura pe care vrei sa o transferi trebuie sa fie foarte adanca. Poti sa ascuti in unghi mai mare dar tot nu o sa poti sa transferi gauri de pe o tabla. 

La polizor e greu sa faci forma aia de varf dar:

burghiul fixat in bormasina,bormasina in menghina si cu un flex de mana mic  se poate foarte usor.

Link spre comentariu

Un punctator excelent este si...cuiul de la injectoarele de motorina pt tractoareleU445 si U650.Se scot din injector si se folosesc asa cum sunt;au duritate de rulment.

Link spre comentariu

Un punctator excelent este si...cuiul de la injectoarele de motorina pt tractoareleU445 si U650.Se scot din injector si se folosesc asa cum sunt;au duritate de rulment.

mi-ai luat vorba din gura...excelente acele ace de duze cum se mai numesc. le folosesc si ca varf de sprijin pentru piese mici la strung fiind prinse desigur in mandrina.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări