Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema sistem 2.1

Postări Recomandate

Mie  se pare ca sunt cu capul in jos si deasupra lor ar mai trebui un pcb !

Totusi inclin sa cred ca nu sunt stabilizatoare de tensiune si ca cele 4 tda2030 sunt puse in punte cate doua si alimenteaza satelitii iar sus sunt tranzistori de putere care alimenteaza tubul de bass

Editat de valentonx
Link spre comentariu

Am facut poza la radiatorul pe care se prind acei doi tranzistori lipsa, se observa forma lor de pe folia aia termoconductoare.

http://prntscr.com/65rr8b

Iar aici mai multe poze: http://postimg.org/gallery/kta856iq/405ccc71/

Este vorba de un sistem Sole S350, n-am gasit schema, si am cautat peste tot.

Eu cred ca cei doi tranzistori lipsa sunt de stabilizare a tensiunii, pe placa mai e un LM7805CZ , care forma exact ca cele doua lipsa si e de vreo 5V, exact cat a masurat cel care m-a ajutat, desenand schema pe foaie. Arata asa: http://img.007swz.com/cpimg/dianyuanmokuai/85OdMZwiwc_1274223972.jpg

Dar vad ca asta nu este pe radiator... inseamna ca ori nu e d-asta ori nu e folosit la capacitate maxima....

Sa cumpar 4 bucati d-astea? 2 NPN , 2 PNP si sa incerc sa le pun?

Editat de Laur r
Link spre comentariu

Lm7805 inlocuieste un pumn de tranzistori(vreo 10 din ce am vazut in datasheet). E un "circuit integrat" mai pe inteles. :hdgfhgdf  Spor la rezolvarea problemei.

Mai mult ca sigur sunt stabilizatoare ; problema e  la cel care ti-a dezlipit acele doua componente; ce naiba a fost in capul lui(daca dezlipeste o piesa macar sa stii ce e  si sa nu lasi de izbeliste acel montaj).Macar nota pe undeva ce  lm-uri erau! O sa fie destul de dificil dar nu imposibil.

Editat de fritz_vali
Link spre comentariu

Se descopera usor din schema, daca au fost stabilizatoare. Au un input pin 1, gnd in 2, vezi daca unul din pinii mijloc, sau ambii, sunt la gnd. Vezi sa nu fi fost combinatie tr cu ci, ca regulator de curent peste cat poate ci. Ambele in capsula TO220. Pinul 3 e output, si alimenteaza ceva etaj...Incearca sa desenezi cablajul, si sa determini care-i gnd, si care duce in alimentarea principala. Ia-le in ordine, adevarul o sa iasa...P.S. Mie in nici un caz nu-mi arata a etaj final...

Link spre comentariu

M-am uitat acum mai atent, nu sunt stabilizatoare. Sunt tranzistori... Cred ca in 2 minute, ZAL, sau unul din userii cu experienta, ar putea spune ce este...

Uite cablajul in transparenta, ambele fete;

Posted Image

Spor la desenat!

Link spre comentariu

In momentul de fata din punctual meu de vedere sunt doua variante !

1.Circuite specializate pentru stabilizare !

2.Tranzistoare folosite cumva pentru stabilizare !

Asta daca comparati si cu cealalta placa se vede clar ca toata alimentarea se duce in conectorul ala si apoi iasa pe aliti pini si alimenteaza etajul final !

Ar mai fi o variant si anume cele doua tranzistoare sa fie folosite ca swich electronic si atunci treburile sunt ceva mai simple !

Editat de valentonx
Link spre comentariu

Sunt convins ca sunt 2 tranzistori ce functioneaza in sistem de stabilizare a curentului si stiu ca ar trebui sa fie ceva cu 5v, dar problema este ca nu stiu de care ar fi NPN sau PNP si ce alternativa sa folosesc.

As vrea daca puteti sa-mi ziceti ce as putea folosi, eu o sa-l lipesc iar daca se arde, se arde, cumpar alt amplificator, dar imi placea tare mult cum dadea asta...

Va multumesc foarte mult pentru ca va dedicati din timp pentru problema mea!

EDIT: Daca mai aveti nevoie de poze, spuneti-mi si o sa fac.

EDIT2: Probabil ca 5V aia sunt pentru afisaj, dar faza e ca nu se aude nimic, nici-un bazait nimic cand il conectez. Afisajul se aprinde dar nu face EQ dupa muzica.

Editat de Laur r
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări