Laur r Postat August 28, 2014 Autor Partajează Postat August 28, 2014 Da, se pare ca sunt finalii, TDA2030A - 5G0508 - SING , i-as putea inlocui cu TDA2050? Imi puteti spune ce alternative am? Link spre comentariu
Vizitator iRoata Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 Dar, mai intai, esti sigur ca sunt arsi finalii ? Se poate schimba TDA 2030 cu TDA 2050, sunt echivalenti pin-la-pin; difera tensiunile de alimentare (la 2050 sunt max. +/-25V) si puterea de iesire (12W vs. 35W). Link spre comentariu
Laur r Postat August 28, 2014 Autor Partajează Postat August 28, 2014 Ahhh, stati asa ca mi-am adus aminte care a fost toata faza... Am dus prima oara sistemul la un "meserias" baiatul nu stiu ce a facut dar efectiv a rupt doi finali a carora nu le stiu numele. Dupa aceea l-am dus la un electronist adevarat care a verificat tot si a spus ca ii lipsesc doi finali, aceea pe care i-a rupt primul meserias. Acum am observat unde sunt finalii rupti si rectific, nu am toti 4 finalii de la TDA, am 2 TDA2030A - SG0508 SING si alti doi UTC2030 N505NA, problema este ca nu stiu care au fost ceilalti 2 finali care lipsesc de aici http://postimg.org/gallery/n1esrtj6/ Intrebarea mea este ce finali ar trebui sa pun in locul celor rupti? Imi pare foarte rau si imi cer scuze pentru confuzii. Link spre comentariu
Vizitator iRoata Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 TDA2030 si UTC2030 sunt aceeasi Marie cu alta palarie; cat despre cei doi finali, aia cam sunt tranzistori, doar ca trebuie aflat de care. Link spre comentariu
Laur r Postat August 28, 2014 Autor Partajează Postat August 28, 2014 Inteleg, asta-i problema, nu am cum sa pun niste tranzistori oarecare? nu am niste alternative avand in vedere finalii aia TDA2030? Cum pot sa aflu? Nu am data-sheetul... Link spre comentariu
Vizitator iRoata Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 Chiar niste tranzistori oarecare nu poti sa-i pui ... Insa acolo se vede ca au fost tranzistori in capsula TO220, sau asa pare; ceea ce ar putea duce cu gandul la ceva de putere; ar trebui dedus de pe cablaj daca sunt NPN sau PNP, precum si tensiunea de alimentare, iar deducand functionalitatea blocului respectiv te apropii de adevar. Datasheet-ul pentru TDA 2030 este aici : www.itisff.it/dip_eln/tda2030.pdf Link spre comentariu
zal Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 (editat) Trz respectivi se pare că erau surse stabilizate ptr celelalte etaje ale jucăriei, comandate la deschidere şi închidere cu trz mici. Editat August 28, 2014 de zal Link spre comentariu
Laur r Postat August 29, 2014 Autor Partajează Postat August 29, 2014 Deci chiar n-am cum sa-mi dau seama ce era acolo fara schema... deci cam pana aici i-a fost sistemului, pacat. Va multumesc frumos tuturor si imi cer scuze pentru confuziile create, o zi faina si numai bine! Link spre comentariu
Vizitator iRoata Postat August 29, 2014 Partajează Postat August 29, 2014 Bataia de cap pe care o ai sa refaci dracovenia asta e mai mare decat daca te-ai apuca sa reconstruiesti tu ceva asemanator; plus ca ai toate sansele ca cea facuta de tine sa sune mai fain. Link spre comentariu
Laur r Postat Februarie 14, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2015 Revin la topic pentru ca am ceva informatii. Mi-a refacut cineva o mica parte din schema unde se afla acei tranzistori, se pare ca sunt tranzistori de stabilizare dar nu se stie de ce tip erau , NPN sau PNP si o alternativa ar fi BD238 sau BD239. Daca as cumpara 4 bucati, 2 NPN si 2 PNP si i-as monta PNP si ei ar fi fost PNP sunt sanse sa ard toata placa sau sa nu functioneze? Link spre comentariu
valentonx Postat Februarie 15, 2015 Partajează Postat Februarie 15, 2015 Mie mise pare ca deasupra la cablajul pe care il ai tu in poza mai era un cablaj cu doua integrate ! Daca il mai ai fa o poza doua si la ala si poate atunci te poate ajuta cineva ! Altfel e necesara multa munca sa il dibuiesti ! Link spre comentariu
Laur r Postat Februarie 15, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2015 Te referi la poza cu cablajul desenat pe foaie sau la poza cu componentele? Daca te referi la desenul de pe foaie, doar cablajul de jos este cel bun, primele sunt doar niste incercari. O sa cumpar luni niste BD138 sau 139 sau sa vad ce alternative am la ele si o sa le lipesc si o sa vad ce se intampla, daca se arde, da-l in ma-sa, cumpar un alt modul de amplificare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 15, 2015 Partajează Postat Februarie 15, 2015 Daca pe radiatorul ala, pe folii + pasta, au fost tranzistori in TO126, eu ii beau cu ceai... Acolo a fost cel putin un TO220, si, cum a subliniat ZAL inainte, posibil sa fi fost ceva LM78xx... altceva. nu vad ce-ar fi fost, cu nevoie de racire la nivelul asta, si in schema asta. Pana la urma, ce sistem e? Link spre comentariu
valentonx Postat Februarie 15, 2015 Partajează Postat Februarie 15, 2015 nu ! aia de pe foaie e o schita s-au schema ! pe radiator au mai fost doua componente si e imposibil sa nu fi existat si un cablaj ale acestora ! Din cate am observant eu cele doua component nu se pot prinde in placa care ai pozat-o tu ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 15, 2015 Partajează Postat Februarie 15, 2015 Ba fix de acolo sunt... placa, modul de prindere, pozitia gaurilor in radiator, directiile de prindere, toate sunt ok, pe varianta in care acel pcb sustinea 2 componente in cel putin TO220 daca nu chiar fix capsula TO220, montate pe radiator... curenti mari, dar nu audio. Ce poate fi? Simplu, sursa alimentare a unui/unor etaj/etaje... atentie la proximitatea capatului opus al cablului banda, de partea de alimentare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum