adryano Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 Dupa cum spune si titlul, ma intereseaza(si nu cred ca doar pe mine) orice regula care trebuie sa se tine cont la realizarea unui cablaj. Rog pe toti sa cei initiati in ale electronicii sa contribuie cu ceea ce stiu ei, indiferent ca acestea sunt pentru amplificatoare, placi cu componente digitale/analogice etc.. Sunt mai binevenite sfaturile obtinute din experienta dvs., apoi cele care se gasesc in manuale. Este binevenita si cate o eventuala explicatie pentru fiecare regula care este scrisa. In alta ordine de idei, as vrea ca in final sa rezulte un ABC al proiectarii cablajului, util de altfel pentru orice incepator. Va multumesc! Link spre comentariu
ratza Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 Părerea mea: uită de manuale. Caută note de aplicaţii de la diverşi producători de componente: TI, Analog Devices, Linear, Maxim, Atmel, Xilinx etc. De multe ori, regulile se sfidează una pe alta şi te lasă să te scarpini în cap pînă-ţi dă sîngele. Sînt mii de reguli, în funcţie de complexitatea cablajului şi scopul lui. Link spre comentariu
UDAR Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 Cred că @adryano se referă la reguli generale de genul : separarea traseelor de masă de forță de cele de semnal, evitarea buclelor de masă, reguli ( calculatoare ) de dimensionare a lățimii traseelor , etc . Dar în final , ai dreptate . Sunt atâtea reguli - uneori contradictorii - încât numai înțelegerea profundă a ceea ce se întâmplă în montajul respectiv te ajută să proiectezi cablajul optim . 1 Link spre comentariu
adryano Postat August 28, 2014 Autor Partajează Postat August 28, 2014 Cred că @adryano se referă la reguli generale de genul : separarea traseelor de masă de forță de cele de semnal, evitarea buclelor de masă, reguli ( calculatoare ) de dimensionare a lățimii traseelor , etc . Dar în final , ai dreptate . Sunt atâtea reguli - uneori contradictorii - încât numai înțelegerea profundă a ceea ce se întâmplă în montajul respectiv te ajută să proiectezi cablajul optim . Intocmai! Vreau sfaturi ca pentru incepatori, reguli pentru ceea ce ati enumerat dvs. mai sus! Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 1, 2014 Partajează Postat Septembrie 1, 2014 Am înţeles. Poţi începe cu ăsta. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum