Vizitator Mihai07 Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 Buna ziua, Am cumparat un set de lampi pentru gradina cu incarcare solara si am o problema cu ele. Lampile sunt expuse la lumina solara necesara, dar la lasarea intunericului ele se aprind in mod aleator, adica asta-seara se poate aprinde o lampa si maine aceeasi lampa, in aceleasi conditii de intuneric, nu se mai aprinde. Am obturat elementul fotovoltaic al celor 6 lampi si la aceasta manevra LED-ul se aprinde, am masurat tensiunea de pe fiecare din cei sase acumulatori si am gasit 1,2 V (tensiunea maxima a acumulatorului). Desfacand capsula unei astfel de lampi, am gasit un montaj ce cuprinde o piesa cu capsula neagra de plastic (banuiesc a fi un integrat) cu 3 picioruse, avand codul 5252F 1303 si (un rezistor ?) . Va rog sa-mi spuneti daca se poate, ce functie ar trebui sa indeplineasca montajul respectiv si de ce lampile nu functioneaza corect, la lasarea intunericului, iar la obturarea mecanica, acestea functioneaza corect. Banuiesc ca piesele respective alcatuiesc un releu care la scaderea intensitatii curentului, furnizat de celula fotovoltaica comanda trecerea pe alimentare din acumulator; daca gresesc imi cer scuze. Link spre comentariu
Voltus Postat Septembrie 4, 2014 Partajează Postat Septembrie 4, 2014 Nu cumva pe lampile respective cade lumina de la alta sursa ? Link spre comentariu
Fulgerik Postat Septembrie 4, 2014 Partajează Postat Septembrie 4, 2014 Circuitul de care vorbești asigura încărcarea acumulatorului, conversia 1,2V in 3,2V pentru aprinderea LED si comutarea in mod automat la lăsarea serii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum