Vizitator Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 Buna ziua, De multa vreme s-a tot discutat despre tubul GI-7B, multi radioamatori vehiculeaza ideea ca este un tub fragil, ca alte metaloceraice de altfel. Exista insa si opinii care sustin ca acest tub este solid si nu necesita racire deosebita (turbine, etc). Ma refer aici in special la PA0FRI. Am realizat si eu un liniar cu acest tub, constructia si rezultatele le puteti vedea aici: http://youtu.be/78j03bZxmmo Daca sunt intrebari, prefer sa le povestim aici pe forum, contul de youtube il verific foarte rar. 73 de YO6PMX / 233YO161 / 14CT002 Link spre comentariu
Rx-Tx Postat August 28, 2014 Partajează Postat August 28, 2014 Faina drujba... speram sa nu paraie prea devreme Link spre comentariu
Vizitator Postat August 29, 2014 Partajează Postat August 29, 2014 Om trai si om vedea. Eu nu sunt mare fan de metaloceramice, dar gi-7b par sa fie ok, nu prea pretentioase, debiteaza puteri bune, cu racirea e ok... Link spre comentariu
Vizitator Postat August 31, 2014 Partajează Postat August 31, 2014 Excelenta treaba...dupa mine nu conteaza marimea fizica a amplificatorului,important ca tubul sa fie racit natural,fara ventilare fortata.Daca tubul se poate raci natural,e perfect atunci. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 31, 2014 Partajează Postat August 31, 2014 (editat) Salut Emil, racirea asta naturala e si ea un compromis. Pare logic sa pui un radiator mai mare, cu mai multe aripioare, etc. Doar ca odata ca cu cresterea suprafetei radiatorului, cresc destul de tare si capacitatile parazite. Chiar si la un singur tub, acordul in banda de 10m se face undeva la 5 -7 pF la condensatorul variabil de la anod. Restul pana la vreo 25 pF cat daduse la calcul sunt capacitati parazite. Probabil ca 2 tuburi cu astfel de radiatoare de Pentium 4 nu s-ar putea acorda in 10m. Asta e, totul are un pret... P.S. Merci de aprecieri. Editat August 31, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2014 Partajează Postat Septembrie 1, 2014 (editat) Sal.Eu cred ca mai merge impinsa treaba si mai departe daca e cazul/nevoie de putere mai mare si amplificatorul lucreaza monoband.Doua tuburi in contratimp si acordate intre anozi cu condensator cu aer tip fluture,asemanator cu liniarele de ultrascurte.Daca aranjezi un pic designul si pui tuburile unul langa altul merge facut c.-ul fluture chiar intre cele doua radiatoare si masa.Am facut un mic desen in graba, asa m-am gandit ca ar putea arata(in sectiune,de sus) aranjamentul daca spui ca sunt de ajuns pentru acord capacitati asa mici.Cu albastru este placa glisanta intre cele doua radiatoare legata la masa cu care se poate face acordul.Toate bune 73 Emil. PS:ceva surse de inspiratie http://k3uh.com/test/Ham_Amplifier.htm Editat Septembrie 1, 2014 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum