Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect TV - LG Model No; RZ- 21FB55RX

gigi56

Postări Recomandate

Buna ziua 

Am in lucru acest TV sus mentionat  cu sasiu MC - 049B  si are urmatoarele componente principale ; 

- Sursa cu circuit hibrid ,IC 801

- Final linii  Q401 TT2170 

- Video cu circiut  IC 901 

- B - V TDA 4863AJ  IC 301

- Sunet   LA4216 IC 601

La acest TV e defect  finalul linii Q 401 TT2170  si nu am originalul sa inlocuesc , dar va rog frumos pe dvs daca bine voiti sa ma ajutati cu ce alt tranzistor pot inlocui pe cel original , si mai doresc de la dvs si schema a TV - ului   cu sasiul mentionat. 

Va multumesc .

Link spre comentariu

Va multumesc foarte mult domnule cornel 1962 pentru schema si tranzistor,  dar am tranzistor MD1803 DFX se potiveste in locul celui original ?? si va rog enumerati mai multi tranzistori care inlocueste pe cel original .

Multumesc .

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Buna seara,

Revin cu acest TV LG  Model No ;RZ - 21FB55RX. Acest TV a fost reparat in luna august , la prima reparatie s-a gasit defecte ; Q401 ; D405 ; si FR 403 si s-a verificat si C de recuperare si a fost bun si TV - ul fuctiona bine si tensiunele de functionare erau corecte conform schemei ,iar Q 401 a fost inlocuit cu BU 508DFI ,  dupa aproape 2 luni clientul zice ca nu mai fuctioneaza , lam verificat earasi si am gasit earasi  Q 401 defect si a mai gasit defect pe modul video IC901  TDA 6107JF gaurit probabil a esit fum din el ,iar restul componetelor pe care leam schimbat la prima reparatie sunt bune,Va rog frumos sa ma ajutati cu sfaturi si idei din ce cauza s-a defectat finalul linii, sa fie in scurt T401  ?? sau trafo de linii care a defectat si IC901  ?

Va multumesc.

Link spre comentariu

neaparat sursa pe bec si vazut cat este b+ .

de regula cand se busesc final linii si final video este tensiunea prea mare pe linii.

posibil si cadrele au decedat sau altceva.

Editat de bobo
Link spre comentariu

Va multumesc domnule bobo, am sa verific mane cu becul in locul final linii pe bara B+ si va dau rezultatul ce tensiune este ,iar la cadre ce ar putea fi vinovat ?? ,si scuze ca am uitat sa va spun la adoua verificare am mai gasit si FR 404 defecta ,mai astept sfaturi si idei .

Link spre comentariu

normal ca este si fr404 arsa si posibil si d407 pt ca acestea sunt pe bara de 190v video.

acest sasiu are se110 si deci sursa trebuie sa scoata 110v.

acum ca si la prima interventie sursa debita tensiuni mari care au dus la defectarea finalului linii cat si a diodei si rez de pe +14v cadre(recuperata linii).

de data aceasta tensiunea liniilor a fost si mai mare si a produs ravagii mai mari.

daca la prima reparatie eliminati cauza care este b+ prea mare acum totul era ok.

daca b+ este mai mare de 110v atunci inlocuiti obligatoriu se110,optocuplorul,conzii din sursa si pana sursa nu sta fix pe 110v nu treceti la inlocuirea celorlalte defecte din linii,video etc.

Link spre comentariu

Inca o data va multumesc foarte mult domnule bobo de sfaturi , mane ma duc la client acasa, si am sa verific toata  sursa cum ziceti dvs si va dau rezultatul daca am tensiunea pe  B+ de 110v  .

Acum nopte buna domnule bobo

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Buna ziua,

Revin cu acesat TV  de sus mentionat ,si in sfarsit la adus clientul pe masa de lucru si am verificat tot ce este de verificat si nu s-a gasit nimic defect si am scos finalul lini si am montat un bec de 60w si  se aprinde ,si am masurat tensiunea  pe C 833 si sunt 115, 5v si este aceasta tensiune pentru ca IC 826 e SE 115 si nu SE 110  sa am tensiunea pe bara B+ 110V.

Acuma imi ramane sa inlocuesc piesele defecte gasite anterior , si sunt mai multe piese de inlocuit dar si  ;IC 901 TDA6107JF, dar nu am originalul cu ce alt circuit se poate inlocui ?? Va rog frumos un mic ajutor de la dvs.

Cu stima.

Link spre comentariu

Am rezolvat cu circuitul TDA 5107JF acum TV- ul fuctioneaza ,dar incalzeste radiatorul la final linii,Q 401 TT2170 si am inlocuit cu BUH 315D alt tranzistor nu am avut , si nuu stiu daca  la aceste modele de TV- uri  radiatorul  finalul linii sa  inferbinte,am pus si un radiator suplementar dar tot ferbinte,si nu poti tinea degetul pe radiator mai mult de doua minute,si TV-ul este in fuctiune de 30 minute  si mi frica sa nu pice finalul linii, si va rog pe dvs ce e de facut sa mai scada temperatura finalului linii, si  va rog frumos astept idei da la dvs .

O zi buna 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări