Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se poate masura cu un multimetru digital 0.5Vp-p?

doban

Postări Recomandate

Buna ziua,intreb si eu pe cei cu mai multa experienta.Am un generator de semnal care scoate un semnal de 1Khz-0.5Vp-p.Intrebarea este daca pot masura aceasta amplitudine de 0.5Vp-p cu un multimetru obisnuit digital.Daca da ,cum?Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doban

4

• UDAR

3

• bobo

1

• dan cod

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Multimetru ”obișnuit” este o încadrare prea largă. Sunt multimetre care măsoară bine la frecvența aia și multimetre care măsoară prost.

Mai departe , presupunând că măsoară acceptabil la 1kHz trebuie știut ce formă de undă are semnalul . Multimetrele ”obișnuite” măsoară valoarea medie sau valoarea de vîrf a tensiunii alternative redresate . Mărimea indicată este valabilă numai pentru semnal sinusoidal . Deci , dacă multimetrul tău se comportă decent la 1kHz și semnalul este sinusoidal avem : 0,5Vpp = 0,25Vp = 0,177Veff . Deci va indica această valoare.

Link spre comentariu

Adica la domeniile de masurare(ohm,ac,dc,mA,A)sa apara scris si acest true rms?

Scuze am omis sa scriu,semnalul este dreptunghiular si multimetrul este DT9205A.Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări