Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Strungul meu Wabeco d6000

Vasi Mihalca

Postări Recomandate

Vizitator vasi mihalca_235063

Salut,

Revin cu update-uri, am avut o perioada de pauza in care n-am prea avut timp sa ma ocup de strung.

Weekendul asta am incercat primul ciclu de filetare cu G76, merge ok sincronizarea cu spindle-ul, am pus encoder de 360ppr + index

Am strangs intr-un album de google photos poze de pe parcursul conversiei: 

https://goo.gl/photos/5fADHq2FAnTTQ5EE8

Mai am de montat limitatoare de cursa, ventilator si butoane la control box.. si mai ales de invatat g code :)

Link spre comentariu

Surubul axei X l-am comandat de la wabeco si l-am inlocuit. Era mai ieftin sa-l fi inlocuit cu unul cu bile insa inca nu am frezorul de incredere care sa-mi faca modificarile necesare pt piulita cu bile. 

Editat de vasi mihalca_235063
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Si intr-un final, am ajuns sa fac primul filet in regim cnc :d

Inca mai am multe de invatat despre LinuxCnc, momentan comanda motoarele prin portul paralel si se aud niste zgomote la motoare din cand in cand, insa mi-am comandat o placa de la mesa ce o sa rezolve toata problema asta. Atunci o sa am si inputuri suficiente incat sa leg limit swictch-urile.

Link spre comentariu

Welcome to the club! :)LinuxCNC probabil nu are nici o vina. Nu stiu ce drivere ai, dar ori sunt jenante, ori ai curentul/decayul/ceva setat gresit. X-ul cel putin e sarpe cu clopotei :)MESA nu face mare diferenta cu doar niste steppere. Cat despre inputuri, poti sa tii si o freza (3 axe fata de 2 axe) bine mersi pe inputurile paralelului.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Welcome to the club! :)LinuxCNC probabil nu are nici o vina. Nu stiu ce drivere ai, dar ori sunt jenante, ori ai curentul/decayul/ceva setat gresit. X-ul cel putin e sarpe cu clopotei :)MESA nu face mare diferenta cu doar niste steppere. Cat despre inputuri, poti sa tii si o freza (3 axe fata de 2 axe) bine mersi pe inputurile paralelului.

Cred ca sunetul acela de sarpe cu clopotei e din cauza ca portul paralel nu poate sa garanteze o frecventa constanta a PWM-ului. Cand se aude sunetul acela, UI-ul agata, deci e clar o problema de prioritatea proceselor ce ruleaza in linux. Mesa o sa poata sa genereze frecvente mai mari pentru motoare. Deosebirea fata de o freza este ca eu citesc si un encoder de 360ppr, deci output-ul trebuie sa fie in concordanta cu encoderul citit. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări