Vizitator vasi mihalca_235063 Postat Septembrie 13, 2016 Partajează Postat Septembrie 13, 2016 Salut, Revin cu update-uri, am avut o perioada de pauza in care n-am prea avut timp sa ma ocup de strung. Weekendul asta am incercat primul ciclu de filetare cu G76, merge ok sincronizarea cu spindle-ul, am pus encoder de 360ppr + index Am strangs intr-un album de google photos poze de pe parcursul conversiei: https://goo.gl/photos/5fADHq2FAnTTQ5EE8 Mai am de montat limitatoare de cursa, ventilator si butoane la control box.. si mai ales de invatat g code Link spre comentariu
florianmro Postat Septembrie 13, 2016 Partajează Postat Septembrie 13, 2016 Un subiect interesant si frumos detaliat. Ma gandeam ca ai renuntat la proiect .Parca erau ceva probleme cu surubul de la avansul transversal .Cum s-a rezolvat ? Link spre comentariu
Vizitator vasi mihalca_235063 Postat Septembrie 13, 2016 Partajează Postat Septembrie 13, 2016 (editat) Surubul axei X l-am comandat de la wabeco si l-am inlocuit. Era mai ieftin sa-l fi inlocuit cu unul cu bile insa inca nu am frezorul de incredere care sa-mi faca modificarile necesare pt piulita cu bile. Editat Septembrie 13, 2016 de vasi mihalca_235063 Link spre comentariu
Vizitator vasi mihalca_235063 Postat Octombrie 10, 2016 Partajează Postat Octombrie 10, 2016 Si intr-un final, am ajuns sa fac primul filet in regim cnc Inca mai am multe de invatat despre LinuxCnc, momentan comanda motoarele prin portul paralel si se aud niste zgomote la motoare din cand in cand, insa mi-am comandat o placa de la mesa ce o sa rezolve toata problema asta. Atunci o sa am si inputuri suficiente incat sa leg limit swictch-urile. Link spre comentariu
bcristian Postat Octombrie 10, 2016 Partajează Postat Octombrie 10, 2016 Pt limite nu-ti trebuie decat un input - le poti lega in serie pe toate. Link spre comentariu
chas3 Postat Octombrie 10, 2016 Partajează Postat Octombrie 10, 2016 Welcome to the club! :)LinuxCNC probabil nu are nici o vina. Nu stiu ce drivere ai, dar ori sunt jenante, ori ai curentul/decayul/ceva setat gresit. X-ul cel putin e sarpe cu clopotei :)MESA nu face mare diferenta cu doar niste steppere. Cat despre inputuri, poti sa tii si o freza (3 axe fata de 2 axe) bine mersi pe inputurile paralelului. Link spre comentariu
florianmro Postat Octombrie 10, 2016 Partajează Postat Octombrie 10, 2016 Felicitari !Esti acum la "next level" . Link spre comentariu
alin 105 Postat Octombrie 11, 2016 Partajează Postat Octombrie 11, 2016 Super!strung cu tastatura! Link spre comentariu
Vizitator vasi mihalca_235063 Postat Octombrie 24, 2016 Partajează Postat Octombrie 24, 2016 Welcome to the club! :)LinuxCNC probabil nu are nici o vina. Nu stiu ce drivere ai, dar ori sunt jenante, ori ai curentul/decayul/ceva setat gresit. X-ul cel putin e sarpe cu clopotei :)MESA nu face mare diferenta cu doar niste steppere. Cat despre inputuri, poti sa tii si o freza (3 axe fata de 2 axe) bine mersi pe inputurile paralelului. Cred ca sunetul acela de sarpe cu clopotei e din cauza ca portul paralel nu poate sa garanteze o frecventa constanta a PWM-ului. Cand se aude sunetul acela, UI-ul agata, deci e clar o problema de prioritatea proceselor ce ruleaza in linux. Mesa o sa poata sa genereze frecvente mai mari pentru motoare. Deosebirea fata de o freza este ca eu citesc si un encoder de 360ppr, deci output-ul trebuie sa fie in concordanta cu encoderul citit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum