Vasi Mihalca Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 Salut, De vreo 4 ani ma roade dorinta de a avea un strung de banc si din momentul in care am inceput sa caut, mi-am pus ochii pe wabeco. Modelul D6000 parea un vis de neatins acu cativa ani insa recent mi s-au aliniat planetele si am comandat unul nou, de la mama lui cu 5 ani garantie. https://www.wabeco-remscheid.de/index.php/drehmaschine-d6000-mit-1-4-kw-ausstellungsmaschine.html Oficial o sa fie cel mai scump hobby al meu Nu sunt in domeniu, o sa am multe de invatat, insa deja am peste 150 de ore vizionate pe youtube in care ma uitam la altii cum lucreaza. O sa am nevoie de tot felu de tips and tricks si cel mai probabil o sa pun intrebari prostesti pt cei experimentati In 29 august o sa imi fie expediat coletul din Germania, cam prin 4-5 septembrie o sa fie marea despachetare O sa revin cu primele impresii Mersi, Vasi Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 Faina veste !!! Sa te bucuri de el si sa`ti aduca numai bucurii si satisfactii !! E o scula de calitate , peste chinezariile ce le avem unii din noi. Grig Link spre comentariu
mihaighe Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 Felicitari sa-l stapanesti sanatos si sa faci galeti de span. 1 Link spre comentariu
Vasi Mihalca Postat August 27, 2014 Autor Partajează Postat August 27, 2014 Felicitari sa-l stapanesti sanatos si sa faci galeti de span. he he, faina urarea Link spre comentariu
AFCtin Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 Buna seara, Sa-l stapaniti sanatos si sa faceti peise super. Doamne ajuta ca in timp sa ne luam si noi scule facute in Germania. Cu stima Link spre comentariu
en Postat August 27, 2014 Partajează Postat August 27, 2014 (editat) O sa am nevoie de tot felul de tips and tricks si cel mai probabil o sa pun intrebari prostesti pentru cei experimentati Ba sa le pui fara nicio jena.Majoritatea celor de pe aici sunt pasionati,vin sa invete sa faca schimb de cunostinte(ca sa nu zic de experienta,pentru ca era formula des uzitata inainte de '89 ) sau atunci cand este cazul sa impartaseasca din ce au invatat dealungul anilor. Asa ca nu te jena! Editat August 27, 2014 de en Link spre comentariu
Vasi Mihalca Postat Septembrie 7, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2014 Salutare ! In 5 septembrie a ajuns jucaria !! Mai jos aveti cateva poze: https://plus.google.com/photos/110130106242330960495/albums/6056235555961908961?authkey=COXMyun2x5jEaA Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 7, 2014 Partajează Postat Septembrie 7, 2014 OOOoooo, DA, FRUMOS ARATA!! Sa`l folosesti sanatos si sa`i faci orizontlitatea la banc. Grig Link spre comentariu
DanuAL Postat Septembrie 7, 2014 Partajează Postat Septembrie 7, 2014 Frumos! Felicitari!!! Cred ca e un strung silentios, la cum arata transmisia/pinioanele de schimb - totul pe curea. Spor la stricat fiare!!! Link spre comentariu
ndc74 Postat Septembrie 8, 2014 Partajează Postat Septembrie 8, 2014 Sa-l folositi sanatos. Nici nu trebuie sa-l "pipai" ca sa remarci cat de finut e lucrat. se vede din poze ca este cu 12 clase peste chinezariile noastre. pe de alta parte si pretul este pe masura. Spor la span Link spre comentariu
Vasi Mihalca Postat Septembrie 8, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2014 Iar acum urmeaza un moment epic... Cei cu strunguri facute in china sa se ridice in picioare pentru a fi aplaudati !! De ce ? Pentru ca strungul meu nou, made in Germany ce a costat 3600 eur cu tot cu livrare, are un defect de fabricatie grosolan !! Test report-ul ce l-am primit cu el cred ca e un fals ordinar. Am verificat ca bancul este plan, am reglat picioarele, bancul nu are nici un joc. Am inceput prin a strunji niste poliamida si alama, asa de test. Apoi cu o bucata de alama de vreo 10 mm grosime 30 lumgime, am inceput sa cresc turatiile in gol pana spre viteza maxima de 2300 si asa am obs ca pe la 2000 incepe sa vibreze destul de tare. Cauza vibrattiilor nu putea fi alta decat un ax excentric. Ma gandeam ca e ceva problema ce vreo unul din bacuri si asa ca am scos bacurile si a ramas universaul gol..vibratia rezista. Asa ca am pus pe el ceasul comparator... In test report mentioneaza o precizie de 0.005, deci cu un ceas comparator cu gradatii de 0.01 nu ar trebui sa detectez absolut nimic. Rezultatele in linkurile de mai jos: Le-am scris azi un mail suparat in care le-am dat linkurile cu masuratorile si primul lor raspuns a fost... Dear Vasi, Thank you for your email. We think that the machine is eventually uptight. Kindy make the cylinrical turning (free hand) Please inform us by retrunin email which vakue you receive. Thank you in advance Best regards Grit Brüggehoff Apoi daca la o masina ce nu a mers nici 2 ore, cu absolut nici un load am asa runout...ce pot sa mai zic. Documentele primite spun ca in termen de 14 zile daca invoc cancelation policy pot sa primesc unul nou faulty free sau sa fie asta reparat.. Asa ca voi cei cu strunguri chinezesti...intodeauna mi-am dorit lucruri de calitate, de 5 ani imi doresc strung si am strans ceva vreme bani pt hobby-ul asta...insa daca Wabeco care e considerat varf de gama face asemenea masini.... Am observat ca am postat un link duplicat, video-ul corect este asta: Am observat ca se momentul in care se misca acul se aude un zgomot...deci posibil ceva problema cu rulmentii axului principal... Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Septembrie 8, 2014 Partajează Postat Septembrie 8, 2014 Nu stiu de ce latura apartine (probabil paranormal ) dar am patit si eu lucruri deastea, sa cumpar ceva ce imi doream foarte mult si dupa lungi asteptari si dupa atata nerabdare sa constat ca ceva nu e ok, ori produsul e defect ori ceva ce strica toata bucuria. Profita de acea garantie si cred ca o sa se rezolve problema iar in final o sa fi multumit. Mai fac si nemtii greseli dar nu cred sa fie chiar asa de neseriosi mai ales ca au de pastrat o reputatie. Link spre comentariu
Vasi Mihalca Postat Septembrie 8, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2014 Mie eroarea asta mi se pare sinistra de-a dreptul... Ah..am uitat sa mentionez..in specificatiile lui scrie ca are ghidajele calite prin inductie Am scapat cheia cu care se strange cutitul in portcutit de la inaltimea aia si a lasat un punct de 1 mm pe ghidaj. Dupa ce am vazut asta, undeva in spatele papusii mobile, la vreo 1 cm de capatul ghidajului am facut un test: Am tinut capul un surub de 10mm pe ghidaj iar apoi am lovit usor surubul cu o cheie de 17 ce o aveam la indemana...guess what.. a ramas un punct !! Asa se comporta ghidajele calite prin inductie ? Sau si chestia aia e o minciuna... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 8, 2014 Partajează Postat Septembrie 8, 2014 Staaaaaaai , nu te enerva si dispera! Aia e fonta, calita prin inductie ajuta la uzura prin frecare nu la lovituri. Chinezoiul meu bate pe la 0,07mm bara in universal si de vezi cum e facut ala fugi! Eu zic ca ai masurat ceva gresit din graba. La treburi din astea prima data ia o gura de aer, calm ca nu`i nimic pierdut si repeti. Mai incolo trag si eu cu ochiul la filmulete , poate`mi vine vreo idee. Grig Link spre comentariu
Vasi Mihalca Postat Septembrie 8, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2014 @Grig, Astept un mesaj dupa ce vezi filmuletele. Tin sa mentionez ca masuratorile le-am facut alaturi de un maistru mecanic de 68 de ani ce asta face de-o viata. Daca nu era el nici nu observam....ca parca ma gandeam cumva sa nu-l stresez la 2300 rpm... M-am increzut in test report-ul lor incat am zis ca nu-i nevoie sa mai fac eu testul cu ceasu comparator pe main spindle. Abia cand a observat el vibratia ne-a venit ideea sa il masuram cu ceasu comparator. Am masurat in mai multe puncte, aveam masurare si la piesa prinsa in universal ce tocmai fusese strunjita si finisata. SI acolo aveam un 0.03 daca bine tin minte. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum